REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
18.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Darie a cerut poprire pe conturile lui Marius Pușcași. Miza: 280.000 euro

Darie a cerut poprire pe conturile lui Marius Pușcași. Miza: 280.000 euro

Replica API 1 iunie 2022 | 00:04 3011

Un teren din Piața Ovidiu a făcut obiectul unei lungi dispute între familia fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, Cristian Gheorghe Darie, și Marius și Carmen Pușcași, cândva, parteneri de afaceri. Cei din urmă, împreună cu soția fostului vice al CJ, au avut calitatea de inculpați în dosarul Retrocedărilor, fiind condamnați cu suspendare. De asemenea, și terenul pentru care au ajuns în litigiu este inclus în categoria acelor suprafețe retrocedate de fostul primar Radu Mazăre în mod ilegal. Revenind, Darie are de primit de la Pușcași suma de 280.000 euro, fapt pentru care a cerut poprire pe conturile acestuia.

Ce au de împărțit cele două familii?! Unei societăți din București i-a fost atribuită, în baza dispoziției emisă de fostul primar Radu Mazăre, în 2003, o suprafață de teren în care este inclus şi lotul în de 525 mp. situată la intersecţia str. Mircea cel Bătrân, colț cu str. Callatis din Piața Ovidiu.

Imobilul a fost vândut, un an mai târziu, familiei Pușcași, iar cea din urmă a vândut imobilul soților Darie. Ulterior, proprietarii de drept, Carmen Ștefania Dragne Gardef, Lavinia Eleonora Gardef și Cornelia Gardef, în calitate de moştenitori ai marelui bogătaş Ştoian Gardef, și-au recuperat-o în instanță, iar familia Darie a rămas cu buza umflată solicitând, ulterior, în instanță, să i se plătească suma de bani achitată soților Pușcași. Din cei 525 mp deținuți inițial, soții Darie au rămas doar cu 106,32 mp, după ce pentru restul suprafeței, de 418,68 mp a ajuns la familia Gardef.

Familia Darie a rămas, astfel, păgubită fapt pentru care, din 2017, s-a luptat în instanță să recupereze banii pe care i-a achitat familiei Pușcași, adică 280.000 de euro. Familia Darie a mai solicitat în instanță rezoluțiunea contractului de vânzare-cumpărare și repunerea părților în situația anterioară încheierii contractului de vânzare-cumpărare în sensul obligării familiei Pușcași la restituirea prețului plătit. Soții Pușcași au formulat întâmpinare și cerere de chemare în garanție a societății căreia i-a fost atribuit terenul, solicitând obligarea acesteia în realizarea obligațiilor ce-i revin, de a garanta deposedarea unui terț, la plata prețului întregului prejudiciu cauzat constând în suma de 280.000 euro.

Marius Pușcași

Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii Darie Gheorghe-Cristian şi Darie Ruxandra-Luminiţa. Dispune rezoluţiunea contractului de vânzare-cumpărare cu încheiere de autentificare nr. 5520/02.10.2007. Repune părţile în situaţia anterioară încheierii contractului de vânzare-cumpărare cu încheiere de autentificare nr. 5520/02.10.2007: Obligă pârâţii Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen la plata către reclamanţi a sumei de 280.000 euro în echivalent lei la cursul BNR din ziua plăţii reprezentând preţ plătit pentru cumpărarea suprafeţei de 525 mp de teren situat în Constanţa, str. Callatis nr. 25 B. Obligă pârâţii la plata către reclamanţi a sumei de 1983,37 lei reprezentând spezele vânzării achitate de reclamanţi la încheierea contractului de vânzare-cumpărare. Obligă pârâţii la plata către reclamanţi a sumei de 20105,66 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru. Respinge cererea de chemare în garanţie formulată de pârâţii Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen ca neîntemeiată”, se arată în minuta instanței.

A urmat recursul care, în final s-a judecat la Curtea Supremă, iar anul trecut, magistrații de aici au dat din nou câștig de cauză familiei Darie. Astăzi, familia Darie a cerut poprire pe conturile lui Marius Pușcași. Acțiunea a fost depusă la Judecătoria Constanța de fiul soților Darie, Alexandru.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Puscasi cureaua lata - Ce jmeker eram odata !
0
0
Ce mi a placut comentariul pus de 2 ordinari. M a uns la inima
1
0
Mirelo, ce investigatie serocholmsista ai facut...n-ai obosit?
0
0
Praduitori din gasca mazare. In primarie erau ca la ei acasa stateau cu picioarele pe birou faceau manevrele la patrimoniu ce sa mai ciordeasca
0
0
darie a fost si este un hot notoriu , care a furat de a r**t de la regia de drumuri si poduri cu gambuteanu apoi s au certat si a intrat regia in faliment
0
0
Si Darie si Puscas sunt 2 jigodii penale. Amandoi l-au pupat in cur pe puscariasul Constantinescu si pe Mazare iar acum pozeaza in lepre de afaceri . Ba jigodiilor , tu Darie ati luat cu japca Satul de Vacanta , tu Puscas si nevasta-ta , fara Niculai erati niste pulifrigi. Vai de capu vostru de lepre ordinare! La puscarie cu voi , ordinarilor !
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768