REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.7° Constanța Lun., 12 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6819
29.7° Constanța Luni, 12 August 2024 Anul XX Nr. 6819
 

Dat în JUDECATĂ de propriul TATĂ pentru că NU a avut grijă de el

Dat în JUDECATĂ de propriul TATĂ pentru că NU a avut grijă de el

Replica API 1 iulie 2021 | 00:37 1881

Un bărbat din Constanța a fost dat în judecată de propriul său tată, care locuiește în localitatea ieșeană Dagâța, pe motiv că nu a avut grijă de el, după cum se înțeleseseră într-un act prin care i-a vândut fiului casa și terenul.

Ioan H. i-a vândut fiului său, Gheorghe K., casa și terenul de 1.400 mp din Dagâța, contra unei sume simbolice, de 3.500 lei, în anul 2004. În schimb, băiatul lui, care locuiește în Constanța, se obliga să îi asigure alimente, îmbrăcăminte și îngrijiri medicale până la sfârșitul vieții. Mai mult, bătrânul și-a păstrat și dreptul de uz viager asupra casei și grădinii, scriu cei de la Ziarul de Iași.

De-a lungul anilor, bărbatul din Iași a considerat însă că fiul său din Constanța nu l-a îngrijit așa cum trebuie, motiv pentru care l-a dat în judecată și a cerut constatarea nulității actului de vânzare-cumpărare.

Judecătorii au analizat cazul și au constatat că actul fusese încheiat în bună formă, cu consimţământul liber şi neviciat al vânzătorului. În plus, nu s-a probat lipsa discernământului, care să atragă direct nulitatea actului.

Mai mult, magistrații nu au fost de acord cu afirmația lui Ioan H., conform căruia preţul imobilului ar fi fost mult mai mic decât valoarea sa reală. Astfel, valoarea stabilită de raportul de expertiză depus la dosar era apropiată de preţul convenit între tată și fiu.

Judecătorii au respins cererea tatălui împotriva fiului, dar bătrânul a făcut recurs

Ba chiar, prin faptul că vânzătorul îşi păstra dreptul de uz, preţul ar fi trebuit să fie chiar mai mic, conform aprecierii judecătorilor. Elementul-cheie în decizia finală a fost faptul că în contract nu era menţionată decât clauza de uz viager, nu şi cea de întreţinere pretinsă de tată.

„Instanţa nu a identificat niciun motiv de nulitate absolută care să privească acest contract încheiat în formă autentică, cu respectarea condiţiilor legale şi în consecinţă găseşte neîntemeiată susţinerea reclamantului. În consecinţă, instanţa, reţinând că reclamantul nu a probat nici un motiv de nulitate a contractului, va respinge acţiunea formulată”, au conchis magistraţii Judecătoriei Iași.

Bătrânul nu a fost mulțumit de decizia judecătorilor și a făcut recurs, care se va judeca la Tribunalul Iași.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce aveti de lasat copiilor doar prin testament caci altfel azilul va paste!
0
0
Aici este Legea lui Dumnezeu...copii de la sine trebuie sa aiba grija de parinti.Atat cat se poate. Copii care conditiooneaza ingrijirea de lasarea casei sunt scosi de la fata lui Dumnezeu.De aceea Biblia si Dreptul moral crestin sunt net superior legilor laice.
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118