REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
24° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

David Cameron a ajuns în Ucraina, la trei zile după ce a fost numit ministru de externe

David Cameron a ajuns în Ucraina, la trei zile după ce a fost numit ministru de externe

Ana Maria LIPAN 17 noiembrie 2023 | 00:00 543

Noul ministru de externe al Marii Britanii, fostul premier David Cameron, face prima vizită oficială în Ucraina după numirea sa de acum câteva zile, relatează BBC, sursa citată de digi24.ro. 

David Cameron a ajuns in Ucraina, la trei zile dupa ce a fost numit ministru de externe dreapta- Volodimir Zelensky, stânga- David Cameron

Cameron a reiterat angajamentul Regatului Unit pentru sprijinirea Ucrainei în războiul pe care Rusia îl duce împotriva acesteia. Șeful diplomației britanice a promis să continue „sprijinul moral, diplomatic, economic și, dincolo de toate, militar” pentru Ucraina.

Președintele ucrainean l-a felicitat pe Cameron pentru numirea sa în funcția de ministru de externe și i-a mulțumit că a făcut prima sa vizită la Kiev ca șef al diplomației britanice. „Este foarte important, mai ales acum, când lumea este atentă nu doar la situația de pe câmpul de luptă din Ucraina”, a spus președintele Zelenski, făcând o aluzie la conflictul dintre Israel și Hamas. „Suntem recunoscători pentru sprijinul neclintti pentru Ucraina al Regatului Unit.

Suntem recunoscători pentru primirea călduroasă a cetățenilor ucraineni în Regat. Și suntem bucuroși că ați venit în Ucraina”, a continuat președintele ucrainean. „Am avut unele dezacorduri cu Boris Johnson, ne cunoaștem de 40 de ani, dar sprijinul său pentru voi este cel mai bun lucru pe care el și guvernul său l-au făcut”, a spus David Cameron.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712