REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

David este elevul care a murit în internatul liceului din Odorheiu Secuiesc

David este elevul care a murit în internatul liceului din Odorheiu Secuiesc

Victor ROTARU 19 decembrie 2023 | 12:09 2250

Cu scurt timp înainte de tragedie, David terminase cursurile. Intrase în internatul liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, împreună cu alte trei colege. La scurt timp, un perete al internatului s-a prăbușit peste ei. Două etaje ale clădirii s-au făcut una cu pământul. Cei patru elevi au fost prinți sub dărâmături. Din păcate, pentru David salvatorii nu au mai putut face nimic. Cele trei fete au fost scoase, dar sunt în stare gravă la spital.

David este elevul care a murit in internatul liceului din Odorheiu SecuiescDavid, elevul care a murit în urma tragediei de la internatul liceului Tamási Áron

David și colegele au rămas captivi sub dărâmături după cu peretele internatului liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit. Terminaseră cursurile și au mers la internat. În jurul orei 16.30 s-a produs tragedia. Salvatorii sosiți la locul tragediei i-au căutat disperați printre dărâmături și au început să-i scoată.

Primele au fost scoase două dintre fete, una în stare de conștiență, alta semiconștientă. Pentru a treia victimă, tot o fată, scoasă inconștientă de sub ruine, salvatorii au făcut manevre de resuscitare minute în șir pentru a-i reporni inima. După eforturile medicilor, inima copilei a început din nou să bată, însă starea ei este în continuare gravă. A fost transportată la un spital din Mureș.

David este elevul care a murit in internatul liceului din Odorheiu SecuiescInternatul liceului Tamási Áron

Ultimul găsit a fost David. Elevul a fost găsit cu ajutorul unui câine de căutare al salvamontiştilor. Cu ultimele eforturi, băiatul încerca să îi îndrume pe salvatori spre el. Cu greu a fost găsit printre dărâmături.  Doar că atunci când salvatorii au ajuns la el, David era inconștient. În ciuda manevrelor de resuscitare, inima lui David a încetat să mai bată.

David avea 17 ani și era crescut doar de mamă. Pe 25 decembrie, chiar de Crăciun, ar fi împlinit 18 ani. Internatul prăbuşit de la Odorheiu Secuiesc găzduia aproape de 100 de elevi. Poliția a deschis o anchetă în acest caz. „Poliţiştii efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă”, a transmis IPJ Harghita, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
am avut noi vreodata minte si intelepciune la conducatorii tarii, eu din cate am citit si am ascultat cred ca prea putini au fost demni de a conduce, de a le pasa de viata celor multi, talpa tarii!ia folosit pentru biruri si razboaie ,munci grele platite cu biciul,gloante si spanzuratori !in totii anii care au trecut si vor trece nu veti vedea nu veti simtii adevaratul conducator care face ceva pentru cei multi sa fie multumiti si sa l respecte cu adevarat pentru ceea ce face pentru ei! promisiuni,minciuni vorbe ticluite si de neinteles pt. unii ,la inceput apoi gastile politice se unesc si trag de ,,starvul ,, tarii , rozand ultima bucatica ce a mai ramas buna de ...ros ! tineretul pleaca la munci bine platite ,dar in sclavie , cersetorii au umplut strazile marilor orase ,iar hotii si talharii au faima de...romani ! pensionarii merg la casa de imprumut sa poata sa si cumpere mancare si doctorii,cei mai disperati de viata cer ajutor de ...inmormantare!
0
0
a fost construita in 1909 si urma sa fie reabilitata la anul cu cateva zile inainte de prabusire niste inconstienti au aprobat saparea unui sant langa peretele prabusit si au aparut fisuri in pereti cu vreo 2 - 3 zile inainte de prabusire reclamate de elevi si ignorate de toti adultii inconstienta criminala cum e adesea la noi cine stie cate zeci de mii de cladiri in aceeasi situatie mai sunt in tara si nici una din autoritatile statului centrale si locale nu face absolut nimic guvernul si parlamentul sunt primii vinovati ptr ca se stie de 33 de ani de astfel de cladiri
1
0
Chiar nu inteleg! Cati oameni nevinovati trebuie sa mai moara in tara asta ca sa inceapa autoritatile sa faca lucrurile pentru care sunt platite din bani nostri??? De ce trebuie sa moara un copil nevinovat??? De ce trebuie sa suportam mizeria si coruptia generalizata, lipsa de implicare a autoritatilor, nesimtirea si mizeria pe care ei o fac? Oameni buni, conducatorii astia nu sunt normali la cap, nu au rusine, nu au frica! Trebuie unul ca Vlad Tepes sa ii strapunga in c*r cu teapa ca sa le tremure izmenele de frica!
2
0
In urma anchetei se va stabili ca David a fost vinovat de prabusirea cladirii!Nu trebuia sa intre cu 3 colege in ea,in acelasi timp.In concluzie BOR-ul isi va lua miliardele la anul,va impinge gloata semianalfabeta de cre(ș)tini sa voteze impotriva aur,iar FCSB va castiga campionatul.Peste vreo doua zile va aparea alta stire care sa puna pe planul doi aceasta tragedie.
2
4
1244 de miliarde va primi BOR, sa ma ierte Dumnezeu...dar nu-i corect ! Spitalele si scolile stau sa se prabuseasca,ca si in cazul de fata ! Politicienii corupti au pensii speciale, o singura speciala de aia echivaleaza cu 50-100 de pensii a unui muncitor care a stat pe santier peste 40 de ani !!! Si romanul, sta ca oaia....accepta toate umilintele ! Ne meritam soarta...
7
1
cum sa se prabuseasca peretele in acel hal prezentat de parca a fost o implozie ...cum mai oameni sa se ptabuseasca peretele ...nu vedeti ca s-a prabusit cladirea toata .....voi nu vedeti ce distrugere este ,voi ganditi .....ca totul este distrus chiar si in interior ...ce studii aveti de nu vedeti nimic ..... ,Pacat de baiatul acela nevinovat si frumos care avea viitorul in fata
11
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166