REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

De 1 Mai, toată lumea e la mare! Ce activități sunt pe litoral!

De 1 Mai, toată lumea e la mare! Ce activități sunt pe litoral!

Andreea VREJOIU 27 aprilie 2023 | 00:00 3467

Mii de turiști sunt așteptați să își petreacă minivacanța de 1 Mai muncitoresc pe litoral. Cele mai căutate stațiuni au rămas Costinești, Mamaia și Vama Veche,  unde se vor organiza numeroase evenimente. Ce-i drept, și vremea îi va ajuta pe petrecăreți, preconizându-se temperaturi ridicate, cuprinse între 14 și 18 grade celsius.

De 1 Mai, toata lumea e la mare! Ce activitati sunt pe litoral!

Nebunie și multe evenimente la malul mării în minivacanța de 1 Mai. Mii de turiști sunt așteptați pe litoral în perioada 27 aprilie – 1 mai 2023. ,,Așteptăm peste 75.000 turiști pe litoralul românesc în weekendul de deschidere de sezon estival mai ales datorită evenimentelor ce se organizează in Costinești si Mamaia.”, spunea Corina Martin într-o conferință de presă.

De 1 Mai, toata lumea e la mare! Ce activitati sunt pe litoral!

Festivalul ,,Beach, Please!”

Fenomenul ,,Beach, Please!” continuă. O nouă ediție a fost programată pentru perioada 27 aprilie – 30 aprilie 2023 pe plaja din Costinești. Potrivit organizatorilor, sunt așteptați peste 50.000 de participanți. Astfel, timp de 4 zile și 4 nopți, cei mai fresh artiști din industria internațională, prezenți pentru prima dată în România vor împărți scena cu cei mai tari artiști trap, rap, urban și hip & hop autohtoni.  Vor urca pe scena Beach Please! din Costinești: CENTRAL CEE, 6IX9INE, DABABY, NLE CHOPPA, ALBERTNBN, AMULY, AZTECA, BERECHET, BVCOVIA, DELIRIC, EL NINO, GHEBOASA, IAN, KILLA FONIC, LIL CAGULA și MGL. ,,Patru zile şi patru nopţi incendiare la Costineşti, cu un Lineup al celor mai celebri şi fresh artişti internaţionali, care abia aşteaptă să urce pe cea mai mare scenă dedicată culturii urbane din Europa de Est! Peste 50.000 participanţi care au achiziţionat bilete!", se arată într-un comunicat de presă.

De 1 Mai, toata lumea e la mare! Ce activitati sunt pe litoral!

,,May, Be Rock”, tot în Costinești

Tot în Costinești va fi organizat și festivalul ,,May, Be Rock”, la White Horse. Cele mai tari trupe de rock și metal din țară - Vama, Șuie Paparude, Vița de Vie, Bosquito, Bucovina, Kempes, Lupii lui Calancea și surorile Oșoianu, FC DNB, E-AN-NA, SPP, SKA-NK, Argatu, Awake the Demons, Roadkill Soda, vor concerta pe scena localului în perioada 28 – 30 aprilie 2023.

De 1 Mai, toata lumea e la mare! Ce activitati sunt pe litoral!

Sunwaves Festival se pregătește să-și deschidă porțile, în stațiunea Mamaia

De 16 ani litoralul românesc devine epicentrul muzicii electronice mondiale. Festivalul SUNWAVES s-a remarcat prin autenticitate și un program non-stop, ajungând la cea de-a treizecea ediție la sfârșitul lunii aprilie. Pe plaja Blue Beach se construiesc 4 scene ce vor găzdui aproape 100 de artiști internaționali și români ce vor mixa începând din 27 aprilie fără oprire până în data de 3 mai 2023.

"Peste 85% din abonamentele vândute până acum sunt către publicul din străinătate, cea mai mai mare pondere având turiștii din Regatul Unit, cu peste 3000 de bilete cumpărate. Aceștia sunt urmați de turiștii italieni cu 1500 de bilete, francezi cu 1000 de bilete, spanioli și germani cu câte 600 de bilete, americani cu peste 300 de bilete, dar și turiști din UAE, Canada, Columbia, Grecia, Olanda, Polonia, Suedia, Turcia, Arabia Saudită, Israel și multe alte țări.”, a relatat organizatorul festivalului, John Borzea.

Programul festivalului SUNWAVES începe la ora 22:00 în data de 27 Aprilie continuând non-stop până în ziua de 3 Mai. Printre artiștii invitați de numără nume internaționale precum Marco Carola, Loco Dice, Jamie Jones, Ricardo Villalobos, Luciano, iar România este reprezentată de DJs precum ARPIAR, Dan Andrei, Priku, Arapu, Mahony, Gescu, Cezar și mulți alții.

Festivalul este desfășurat pe plajele Blue Beach și H2O, având în plan 4 scene, o zonă de food-court, lounge, baruri și toalete.

De 1 Mai, toata lumea e la mare! Ce activitati sunt pe litoral!

"Festival du bonheur pour le gourmands", plaja Enigma din Mamaia

Tot în Mamaia, pe plaja Enigma se va organiza, în perioada 27 aprilie – 1 mai, "Festival du bonheur pour le gourmands".
"Gastronomie savuroasă şi Muzică - Reţetă de Succes! Intrarea este liberă! Healthy Bar / Arkadas by Caravana Gust/ Atipic TM Coffee / Bavarezul XXL by Bătrânu Sas Burger Van / Burger Van / Camionetta / Candy Truck / Chicken Mafia / Clătite de Poveste / Chinatown Foodtruck/ Cubano / Drunken Squid/ El Jefe / Famous Waffles / Fane Curcanul / Fries Before Guys/ Furgoneta Streetfood / Gourmet Street Food / La nu ştiu cine / Lazy Duck / Mexican Buziness / Miss Baker / Mnom Mnom / Mr Cannoli / Pasta Van / Plescavita Van / Rozmarin / Smokin' Pig / Synergia / Thaice cream / Umami / Van Fruct Bar / Vagabundos / Yoyo Burgers. Muzică bună, ofertă variată de băuturi, activităţi interactive, zone de relaxare şi de luat masa, locuri de joacă special amenajate", precizează comunicatul organizatorilor.

De 1 Mai, toata lumea e la mare! Ce activitati sunt pe litoral!

Hello May și Grill Fest pe plaja din Reyna din Constanța

Plaja Reyna din Constanța va întâmpina, între 29 aprilie și 1 mai, zeci de mii de iubitori de barbecue, dar și de muzică, pentru că artiști de top vor urca pe scena evenimentului și vor crea o atmosferă de neuitat. Grill Fest este un eveniment organizat de Primăria Constanța și Carnexpo, susținut de Kiss FM și prezentat de Marian Soci. Intrarea este liberă.

De 1 Mai, toata lumea e la mare! Ce activitati sunt pe litoral!

Programul celor 3 zile este următorul:
- sâmbătă, 29 aprilie: Spike și DJ Project
- duminică, 30 aprilie: Carla’s Dreams, Manuel Riva și Partydul Kiss FM
- luni, 1 mai: Smiley și AlbWho

Printre chefii care vor bucura publicul Grill Fest cu performance-uri speciale și acțiuni inedite se numără Orlando Zaharia, Iulian Olaru, Chef Manole, Alin Barabancea, Goran Milosevici, Mao, dar și Smokereală, D’ale Porcului și Frăția Ceaunelor.
Participanții la Grill Fest vor putea beneficia de activități sportive susținute de antrenori, sfaturi de nutriție de la specialiști în domeniu, concursuri pentru copii într-o zonă specială dedicată lor (kids area cu dulciuri, locuri de joacă și face make-up), dar și o zonă cu accesorii pentru grătar și produse specializate, standuri de barbecue și zonă de lounge.

De 1 Mai, toata lumea e la mare! Ce activitati sunt pe litoral!

Trenuri directe spre Litoral, în minivacanța de 1 Mai

CFR introduce trenuri directe spre Litoral, în perioada 27/28 aprilie – 1/2 mai 2023, din mai multe zone ale țării.
”Cu prilejul minivacanţei de 1 Mai, care, prin tradiţie, este petrecută la malul mării, CFR Călători va asigura în perioada 27/28 aprilie – 1/2 mai 2023, în plus faţă de trenurile existente în programul de circulaţie, legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi, Suceava, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Braşov spre Constanţa şi staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia”, a transmis, duminică, CFR, într-un comunicat de presă.

”Compania va suplimenta în aceeaşi perioadă şi trenurile pe cele mai solicitate rute, în funcţie de disponibităţile tehnice de material rulant, cu vagoane clasă, de dormit şi cuşetă, pentru asigurarea mobilităţii pasagerilor în condiţii de siguranţă, securitate şi confort spre destinaţiile de vacanţă”, a mai transmis CFR.

De 1 Mai, toata lumea e la mare! Ce activitati sunt pe litoral!

Cum va fi vremea pe litoral în minivacanța 1 Mai?!

Joi, 27 aprilie a.c.,vremea se va răci, iar valorile termice vor fi ușor sub cele normale ale acestei date. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții de ploi slabe. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare ziua, cu viteze la rafală în general de 40...55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 16 grade, iar cele minime între 4 și 8 grade.

Vineri, 28 aprilie a.c., vremea va fi în general frumoasă, dar mai rece decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua.Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 16 grade, iar cele minime între 4 și 9 grade.

Sâmbătă, 29 aprilie a.c., valorile termice vor crește ușor, vremea devenind relativ normală termic. Cerul va fi temporar mai noros după-amiaza și noaptea, când vor fi posibile ploi și sub formă de aversă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 18 grade, iar cele minime între 5 și 9 grade.

Duminică, 30 aprilie a.c., vremea va fi normală termic. Cerul va fi temporar noros și vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 20 de grade, iar cele minime între 8 și 11 grade.

De 1 Mai, toata lumea e la mare! Ce activitati sunt pe litoral!

Forțele de ordine, prezente pe litoral

Reprezentanții IPJ Constanța au comunicat că, în perioada următoare, dispozitivele de siguranță publică vor fi adaptate în funcție de evoluția situației operative, pe raza localităților urbane, rurale și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, cu accent pe misiunile de patrulare în zonele aglomerate. În medie, 250 de polițiști vor fi angrenați, zilnic, în acțiunile din perioada vacanței de 1 Mai.

Începând de joi, 27 aprilie, ISU „Dobrogea” Constanța va efectua controale de prevenire a situațiilor de urgență, după cum urmează: la obiective/operatori economici care desfășoară activități specifice în zonele turistice de la nivelul stațiunii Vama Veche; intensificarea activităților de identificare și evaluare a obiectivelor în care vor fi aglomerări mari de persoane.

De asemenea, pentru eficientizarea acțiunilor de răspuns, în cazul producerii unor situații de urgență, în perioada 28 aprilie - 2 mai, se vor operaționaliza cinci puncte temporare de intervenție (Agigea, Ciocârlia, Valea Dacilor, Vama Veche și Valu lui Traian). Totodată, pe timpul desfășurării festivalului „Beach, Please!”, va fi operaționalizat un punct temporar de lucru (stingere și prim ajutor) în localitatea Costinești, un post medical avansat și două puncte de prim ajutor, în zona adiacentă, toate acestea fiind deservite cu elemente de tehnică adecvate și personalul aferent. Peste 210 pompieri sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata vacanței de 1 Mai, în cazul producerii unor situații de urgență.

De 1 Mai, toata lumea e la mare! Ce activitati sunt pe litoral!

Jandarmii și specialiștii Antidrog, prezenți la festivalurile de pe litoral

În următoarea perioadă, IJJ Constanța va angrena, zilnic, un număr mediu de 65 de jandarmi pentru măsurile de ordine și siguranță publică. De asemenea, pentru paza și protecția obiectivelor din responsabilitate, Inspectoratul va angrena, zilnic, un efectiv de 112 jandarmi, astfel:
 vor fi alocate efective în localitățile Vama Veche, Eforie, Techirghiol, Mihail Kogălniceanu și Medgidia, pentru menținerea ordinii în sistem integrat cu structurile de poliție ale IPJ Constanța; în zilele de 26 și 28 aprilie, vor fi efectuate controale pentru verificarea activităților de pescuit recreativ, urmare a solicitării Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură; în data de 29 aprilie, pe timpul desfășurării evenimentului sportiv internațional „Maratonul Nisipului 2023”, pe traseul Plaja Neversea – Plaja Zoom Beach – Plaja Reyna, la care vor participa aproximativ 1.200 de persoane; în perioada 29 aprilie – 1 mai, la festivalul cultural-artistic „Grill Fest – Hello, May!”, desfășurat pe plaja Reyna, la care vor participa aproximativ 15.000 de persoane.

Exceptând măsurile și acțiunile principale, în perioada de 1 Mai, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța vor asigura ordinea publică în următoarele locații:  festivalul „Beach, Please!”, cu un efectiv de 370 de jandarmi; festivalul „Sunwaves”, cu 260 de jandarmi; evenimentul gastronomic „Festival du Bonheur”, cu 20 de jandarmi; pe raza municipiului Constanța, Poliției stațiunii Mamaia și Poliției stațiunii Costinești, cu un efectiv de 170 de jandarmi, în sistem integrat.

De 1 Mai, toata lumea e la mare! Ce activitati sunt pe litoral!

Specialiștii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța vor desfășura activități de informare antidrog pentru personalul de securitate prezent la festivalurile „Sunwaves” și „Beach, Please!”, dar și pentru personalul barurilor/restaurantelor/teraselor aflate în incinta sau în proximitatea celor două festivaluri muzicale. Totodată, în zilele de 28 și 29 aprilie, în localitățile Constinești și Vama Veche, se vor desfășura acțiuni de informare a tinerilor, cu privire la efectele consumului de droguri și de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri.

Nu în ultimul rând, specialiștii din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Constanța vor desfăşura acțiuni de prevenire a traficului de persoane în zona litoralului Mării Negre, în cadrul festivalurilor și a evenimentelor cu public desfășurate în această perioadă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Miscati-va acum la Papadie, sa vedeti ce a facut incompetentul chitac, sunt masini pe trei randuri inca de la Rex. A distrus si vacanta de 1Mai, e clar ca le face intentionat. Omul e bolnav !
1
0
Sa va rupeti masinile si voi
3
0
drogalailor,mincati mici la cocosatu si prafuri la zabrauti,e la fel ca in cta,mamaia,betoane si ciment.e frig,stati dreq acasa de pprosti!aveti bani bugetarikor voucheristi oarizeristi de spart?v.ati luat sunca cu ceapa ca sa aveti ce minca?
4
0
VREM LA MARE...NE AM SATURAT DE P...MICA
3
0
Ati uitat sa spuneti si de concertele organizate in Vama Veche. Niciunul.
6
1
ct bus are in plan sa puna in circulatie autobuzele pentru mamaia ?
6
0
Sa vezi oile cum se inbulzesc !!Behehehe behehehe !
11
1

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677