REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
10.4° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

De-a râsul-plânsul! BEC discută din nou anularea scrutinului la Costinești!

De-a râsul-plânsul! BEC discută din nou anularea scrutinului la Costinești!

Mirela PASCAL 17 iunie 2024 | 15:22 1950

După ce, în urmă cu o zi, BEC a respins cererea PSD de anulare a alegerilor locale din Costineşti, unde voturile au fost renumărate de mai multe ori, membrii biroului vor dezbate din nou această problemă, în ședința de marți, 18 iunie. Pe lista suplimentară au fost descoperite mai multe persoane care nu ar fi avut drept de vot în Costinești, inclusiv cetățeni ucraineni. Reamintim că BEC l-a desemnat pe candidatul PNL, Gheorghe Mechenici, câștigător, la o diferență de un vot.

De-a rasul-plansul! BEC discuta din nou anularea scrutinului la Costinesti!

În cadrul BEC se va repune în discuție subiectul Costinești. Conform ultimului proces verbal de îndreptare eroare materială de luni, 17.06.2024, al BECL Costinești, scorul pentru primar este 772 la 771, diferența de un vot. Conform listelor electorale suplimentare pentru locale, la poziția 24 a votat fără a avea dreptul cetățeanul ucrainean Anafiiva Edilia. Pe listele electorale suplimentare pentru europarlamentare, fără a avea drept de vot, cetățeanul ucrainean Anafiiva Edilia a votat, la poziția 42.Se pare că ar mai fi și alte persoane, din alte UAT uri, fără reședință, în Costinești, care au votat.

Reamintim că voturile au fost numărate de mai multe ori la Costinești, pe parcursul mai multor zile. Inițial, primele rezultate îl dădeau câștigător pe actualul primar, Jeanu Dumitru (PSD), dar la următoarea renumărare, ca prin minune, a mai apărut un vot, pentru liberalul Gheorghe Mechenici, deci rezultatul fiind egal în prima repriză. Urmare a descoperirii votului, meciul a ajuns în prelungirile prelungirilor, voturile fiind numărate de mai multe ori, rezultatul fiind mereu altul.

De-a rasul-plansul! BEC discuta din nou anularea scrutinului la Costinesti!

Doi cetățeni ucraineni au votat fără a avea dreptul, la Costinești

Reprezentanții BEJ au declarat că locțiitorul BECL Costinești a constatat faptul că 2 cetățeni ucraineni au votat fără a avea dreptul, punându-se în discuție reluarea votării. „Locțiitorul BECL Costinești a constatat faptul că 2 cetățeni ucraineni au votat fără a avea dreptul. Dumnealui a pus în discuție reluarea votării“, au transmis reprezentanții BEJ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu a iesit cine trebuia, lumea voteaza pe cine vrea si de acolo trebuie sa iasa cine trebuie
5
0
Bai dar aia nu sunt in stare sa numere niste voturi
4
0
Mereloo sa iti iau fetitza in baston, si pe bunica-ta in pola ! flamando
1
2

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515