REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 16 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6854
14.4° Constanța Luni, 16 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6854
 

De ce a ales Viorica Dăncilă să candideze din partea unui partid fără prea mare audiență?

De ce a ales Viorica Dăncilă să candideze din partea unui partid fără prea mare audiență?

Virgil STOIAN 16 septembrie 2024 | 00:00 229

Viorica Dăncilă se alătură partidului condus de Cristian Terheș și va candida pe listele PNCR-Partidul National Conservator Roman la alegerile parlamentare din această toamnă. Reporterii au vorbit cu fostul premier despre această decizie, de ce a ales formațiunea condusă de Cristian Terheș dar și ce se va întâmpla cu partidul NOI.

De ce a ales Viorica Dancila sa candideze din partea unui partid fara prea mare audienta? Viorica Dăncilă și Cristian Terheș

Viorica Dăncilă a ales PNCR pentru că Terheș a fost dintotdeauna un apărător al românilor, în special în Parlamentul European: „Am ales acest partid din două considerente, unul a ținut de liderul partidului, de discursul pe care l-a avut de fiecare dată în Parlamentul European și în care a cerut ca și mine, același respect pentru România și poporul român. Cristian Terheș care de fiecare dată a cerut ca românii să fie tratați cu demnitate și de fiecare dată s-a opus de fiecare dată deciziilor de la Bruxelles care avea un efect negativ pentru România, în special în pandemie. Pe de altă parte, majoritatea partidelor își bazează campania doar pe atacul la persoană și greșelile pe care le fac contracandidații lor. Eu aici am venit pentru o platformă, pe care o să o lansăm în spațiul public în curând, prin care chemăm toate forțele politice dar și oameni care nu au făcut politică, în jurul unui proiect care să aibă în centru România și românii.

De ce a ales Viorica Dancila sa candideze din partea unui partid fara prea mare audienta? Viorica Dăncilă

Fostul premier va candida la alegerile parlamentare: „Voi candida la alegerile parlamentare alături de Cristian Terheș. Partidul nu pornește de la zero, pentru că Terheș când a candidat la europarlamentare a candidat în numele partidului său, pe o alianță cu Partidul Național Conservator Român iar la alegerile locale a candidat separat cu același partid. Partidul trebuie crescut și cunoscut dar pleacă deja cu procente destul de bune.”

În privința fostului partid, o parte din acesta a fuzionat cu PNCR: „Partidul Națiune Oameni Împreună nu poate face deocamdată o alianță cu PNCR, de aceea s-a mers pe o fuziune, iar o mare parte din oamenii din partid nu au vrut să candideze la aceste alegeri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166