REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

De ce a demisionat Cristina Rizea din REPER

De ce a demisionat Cristina Rizea din REPER

Victor ROTARU 17 iunie 2023 | 00:00 2393

Cristina Rizea a demisionat din REPER, după ce ajunsese în partidul fostului prim-ministru Dacian Cioloș de la USR. Joi, 15 iunie, Ramona Strugariu anunțase demisia Cristinei Rizea, după ce mai mulți colegi din politică au criticat votul acesteia referitor la susținerea ministrului Grindeanu. Contactată de către reporterii de la Replica, Cristina Rizea a spus că motivul demisiei au fost cu totul altul, fiind foarte multe conflicte pe „agenda” partidului. 

De ce a demisionat Cristina Rizea din REPERCristina Rizea 

Deputata Cristina Rizea a demisionat din REPER, unde ajunsese din USR, a anunțat joi, 15 iunie, co-președinta partidului, Ramona Strugariu, care a transmis faptul că Rizea ar fi dat un vot de susținere pentru Sorin Grindeanu: „Am văzut comentariile unor colegi din politică despre votul de susținere al deputatei Cristina Rizea acordat ministrului Grindeanu. Cristina Rizea nu mai este deputată REPER de pe data de 2 iunie, când a demisionat. Anterior fusese suspendată din calitatea de membru de partid, printr-o decizie a Biroului Național, în urma unei investigații media care ne-a pus serioase semne de întrebare în ceea ce privește integritatea sa, valorile etice şi cele pe care le-a asumat prin aderarea la REPER. Nu am aruncat cu vorbe când am spus că pentru noi aceste lucruri contează fundamental. Au fost motivul pentru care am luat o decizie grea, dar necesară. În politică ne-am angajat să facem ceea ce predicăm, să ne comportăm şi să acționăm în concordanță cu valorile pe care le-am însușit. Altfel, golim de conținut, de credibilitate şi de sens acest angajament politic. Este responsabilitatea exclusivă a Cristinei Rizea votul pentru ministrul Grindeanu şi ea este cea mai în măsură să explice alegerea pe care a făcut-o, în calitate de deputat independent”, a transmis Ramona Strugariu.

De ce a demisionat Cristina Rizea din REPERRamona Strugariu

Rizea: „Conflictele interne îi dominau agenda”

Contactată de către reporterii de la Replica, Cristina Rizea a transmis faptul că motivul pentru care și-a depus demisia a fost legat de conflictele din cadrul partidului: „Am luat această decizie pentru că nu m-am mai regăsit în formațiunea anterioară. Conflictele interne îi dominau agenda, în timp ce soluțiile pentru cetățeni României reale lipseau. Toată energia era consumată pe procese nejustificate de intenție.” Referitor la planurile de viitor, Cristina Rizea a declarat că se va asigura ca visul trenului metropolitan din Constanța să devină realitate: „Plănuiesc să mă dedic proiectelor începute în Parlament și, totodată, să mă asigur că trenul metropolitan devine o realitate în Constanța. Planific, totodată, să contribui la politici solide în domeniul familiei și drepturilor femeilor.” Iar referitor la cabinetul parlamentar inaugurat pe 31 octombrie 2022, aceasta a precizat: „Cabinetul meu rămâne exact acolo unde îl cunoașteți, așa cum îl știți, intact.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este o persoana aflata permanenta in cautare de avantaje materiale , nu are nicio treaba cu interesele cetatenilor . USR Constanta si-a dovedit limitele in ceea ce priveste resursa umana , oameni precum Rizea , Caragheorghe sau Cocargeanu nu aveau ce sa caute in functii publice , niste secaturi .
0
1
Pentru ca au aflat useristii ca are sotul puscarias si ea sta cu pachete si vizite intime la puscaria de la Poarta alba
2
0
I-a trasat Sorinel re-pe-rul !
2
1
Saraca de ea, nu prea isi gaseste locul pe nicaieri fosta usr-ista...
6
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016