REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

De ce a fost anulată licitația pentru amenajarea nodului rutier de la Cumpăna?!

De ce a fost anulată licitația pentru amenajarea nodului rutier de la Cumpăna?!

Andreea CONDURACHE 25 septembrie 2023 | 00:00 6451

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a lansat în cursul zilei de 3 februarie a.c. licitația privind proiectarea și execuția lucrărilor pentru construirea unui nod rutier dintre comuna Cumpăna și autostrada A4. Câteva luni mai târziu, mai exact în cursul zilei de 11 septembrie a.c., licitația în valoare de peste 6 milioane de euro a fost anulată pentru abateri grave de la prevederile legislative invocându-se articolul 212 din Legea 98/2016, art 1, lit C.

De ce a fost anulata licitatia pentru amenajarea nodului rutier de la Cumpana?!

Licitația unui mega proiect pentru infrastructura rutieră, a căreia valoare estimată este de peste 6 milioane de lei, a fost anulată. Este vorba despre licitația ce vizează edificarea unui nod rutier care să asigure legătura între comuna Cumpăna și Autostrada A4 și G2 DN39E. Procedura de licitație, inițiată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA în luna februarie, a fost anulată pe 11 septembrie a.c. pentru abateri grave de la prevederile legislative invocându-se articolul 212 din Legea 98/2016, art 1, lit C.

De ce a fost anulata licitatia pentru amenajarea nodului rutier de la Cumpana?!

 

Potrivit alineatului 1 din legea mai sus menționată, autoritatea contractantă are obligația de a anula procedura de atribuire a contractului de achiziție publică/acordului-cadru în următoarele cazuri: (lit.c) dacă încălcări ale prevederilor legale afectează procedura de atribuire sau dacă este imposibilă încheierea contractului. Necesitatea înființării acestui nod rutier este impusă de faptul că locuitorii comunei Cumpăna nu au acces facil de la autostradă, aceștia fiind nevoiți să ocolească aproximativ 9 kilometri pe DN39 și DN 39E.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ANONIM ...ești p***t tare ...
0
0
Presa noastră cea vitează, Are-n viaţă mare rost! Este câinele de pază, care latră... Contra cost!!!!
2
2
Si dc face iesire la autostrada, cu ce se schimba viata celor din cumpana? Nu tot in constanta isi duc copiii la scoala? Nu tot in constanta muncesc? Ma refer la cei 3-4.000 care muncesc. Restul sunt paraziti.Sau merg pe autostrada la bucuresti? Aici e vb de mita de la constructia de drumuri! Nimic altceva
2
4
Vand iarba verde de acasa
6
0
eu daca eram inginer va aratam eu cum se face drumurile, prostilor
2
8
Este că A4 a fost proiectata de idioți, trebuia făcute încă 2-3 intrări în Constanța cum au Brașovul sau sibiul
7
7
Problema mare nu este ca nu avem acces direct la A4, ci faptul ca podul peste A4 asigura singura intrare/iesire in/din Cumpana, ceea ce duce la un trafic f aglomerat la orele de varf. Niste nesimtiti ca nu au facut nodul rutier de atata vreme..
6
4
Din cate stiu, decidentii de la butoanele care erau sau sunt in masura sa miste lucrurile pentru aceasta situatie au facut sau fac parte din actuala coalitie! Parca si primarul din Cumpana este de aceeasi parte a baricadei! Atunci, undei problema? Probabil, inca nu s-au definitivat procedurile de achizitie a terenurilor care fac obiectul lucrarii de catre cei care trebuie! Cat priveste razbunarea cu AUR, sunt de parere ca nu odata am sarit in cap in piscina goala in ultimii 30 de ani, deci ce mai conteaza inca o tampenie!!!
4
3
Cumpana , o comuna de ev mediu plina de t****i , moldoveni , si toate jegurile morale aciuate aici , totae scursurile societati s au mutat in cumpana , un primar de c.acat , o alta buzata cu spagi
18
13
Bag p...a in voi de politicieni care va ardeti intre voi ca sa nu faca vreunul sau altul capital electoral pe spatele nostru, a celor din Cumpana, 20 mii de p****i care muncim in Cta, ducem copiii la scoli, mergem cu 30 km/h 6 km catre oras dupa ora 07.00 zi de zi. O rusine. Nu ne interesează din ce partide faceti parte, vrem doar normalitate. Veti vedea la alegerile de la anul. Votam AUR, macar sa va beleasca nebunii aia
20
9

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166