REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

De ce a fost reziliat contractul pentru reabilitarea Zonei Peninsulare?!

De ce a fost reziliat contractul pentru reabilitarea Zonei Peninsulare?!

Mirela PASCAL 5 mai 2023 | 11:47 2594

 

Primăria Constanța  reziliat contractul de “Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanta - etapa II". Administrația locală explică și motivele care au condus la închiderea contractului și, implicit, pierderea fondurilor.

De ce a fost reziliat contractul pentru reabilitarea Zonei Peninsulare?!

 

”Proiectul a fost accesat din lista de rezervă a Programului Operațional Regional, fiind finanțat din economiile rezultate în urma procedurilor de licitaţie. A fost depus spre finanțare pe data de 28.03.2019, iar contractul de finanțare a fost semnat în data de 22.02.2021.  Obținerea cu întârziere a avizelor solicitate prin Certificatul de urbanism, a atras de la sine întârzieri în obținerea Autorizației de construire. Din această cauză a fost întârziată elaborarea Proiectului tehnic de execuție și, pe cale de consecință, organizarea procedurii de achiziție a execuției lucrărilor și contractarea acestora s-au făcut cu întârziere.  

Procedura de achiziție s-a făcut prin licitație deschisă. La procedură s-au înscris șapte operatori economici. Ofertele depuse au fost foarte complexe și au necesitat o evaluare amănunțită din partea comisiei care a fost nevoită să organizeze mai multe runde de clarificări pentru o evaluare corectă a ofertelor. Pe data de 01.08.2022 unul dintre operatorii economici a cărui oferta n-a fost declarată câștigătoare a depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Având în considerare complexitatea dosarului, CNSC a decis pe data de 16.09.2022 prelungirea soluționării contestației cu încă zece zile.  

Demararea contractului de execuție a avut următoarele etape: s-a modificat durata de execuție a contractului cu 10 luni și de la 24 s-a ajuns la 14 ca urmare a prelungirii duratei de obținere a Autorizației de Construire; ordinul administrativ prin care Supervizorul a notificat data de începere, respectiv 07.11.2022 a fost emis cu întârziere. La debutul execuției proiectului Antreprenorul a notificat beneficiarul cu privire la existenta unor rețele de utilități pe șantier, care sunt amplasate la adâncimi superficiale în afara prescripțiilor și normativelor tehnice sau pe trasee diferite față de conținutul avizelor obținute de la entitățile avizatoare. Închiderea temporară a amplasamentului de depozitare a deșeurilor provenite din lucrările de constructii gestionat de UAT municipiul Constanta, locație indicată în certificatul de urbanism”,a  transmis Primăria Constanța

 

De ce a fost reziliat contractul?

”Principalul motiv de renunțare a fost cel reprezentat de costurile aferente transportului și depozitării deșeurilor provenite din lucrările de construcții care au crescut cu aproximativ 3000% fața de prețurile ofertate de Antreprenor. Prețul cu care a fost adjudecată lucrarea care era stipulat în contractul de execuție s-a mărit cu aproximativ 27 % faţă de prețurile ofertate de antreprenor. În concluzie Antreprenorul a sesizat această vulnerabilitate și a adus la cunoștință beneficiarul că în urma creșterilor prețurilor nu se mai încadrează în valoarea licitată.Un alt motiv este contestația și anularea regulamentului de acces în zona Peninsulară, corelat cu Obiectivul proiectului – transformarea tuturor străzilor cuprinse în proiect în străzi pietonale, cu asigurarea accesului doar pentru autovehiculele serviciilor de urgență (pompieri, salvare, poliție) a condus la reanalizarea oportunității demarării acestuia. Fără un regulament de acces în zonă, care să interzică accesul autovehiculelor, nu se puteau atinge obiectivele și indicatorii proiectului”, a mai transmis primăria. 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum să crească depozitarea deșeurilor cu 3000%? cineva are interes pentru așa ceva! DNA doarme ! guvernul doarme! specula e în floare! dar nu era altă firmă care să negocieze cu un preț convenabil! motivații de grădiniță! minciuni , minciuni, nu se vrea să se facă!!!
5
1
biden,macron,trudeau,iohannis,arafat,putin, xi,ursula,stoltemberg,banescu,francisc ,ciuca,ciolacu,citu,scholtz au,toti,fete de sluga. Sint slugile altor fete de sluga si sint slujiti de alte fete de sluga. Jigodia este stapinul lor. Va veni si vremea ca sleahta asta de fete de sluga sa plece de pe capul nostru direct la balul mascat organizat de stapinul lor la portile iadului. chitac si sleahta de fapturi ( ca oameni nu mai sint) care au ocupat primaria Constantei sint doar slugi locale, rangul t-spe ,pielea lutei, doar executa ordinele primite de a distruge tot orasul dar biletul la balul mascat de mai sus il au deja lipit pe frunte, vai capul lor
4
3
Reabilitarea dupa modernizare era prea de oaie...asa ca lasam sa vina lupul sa faca el regulamente
5
0
Pentru ca sa se incaseze spaga prin alta firma .
12
1
Rugaminte: transmiteti-le colegilor dvs din asa zisa presa libera, mai exact celor de la Cuget Liber, daca au expus un articol in mizeria lor de ziar sa ne ofere si noua Constatenilor dereptul la opinie. Mai ales ca au lasat la deruta si ferestrele necesare tranmitetii de pareri. Am vrut sa vomit ceva pe marelelor articol cu mou infinntata regie de drumuri si nu s-a putut. Dar totusi poate le transmiteti dvs urmatoarele: O echipa de circari…repuneti acest articol peste un an sa le scoateti in evidenta performantele. Regia Judeteana este in picaj liber si daca mister Bariera vorbeste de personal calificat nu putem fi decat de acord cu dumnealui, regia fiind in picaj era nevoie musai de o stewardesa. Si ca sa vina in sustinerea regiei ce sa vezi, l-au angajat si pe soferul Preapartarului ca cica ar avea har. Sa mai continui nea bariera cu ce personal calificat ai mai adus?
8
1
E de rasul curcilor. Cum poti sa spui ca a iesit Autorizatia de Construire cu intarziere cand aceste doua documente CU si AC le elibereaza primaria? Hahahahahah sunteti de rasul curcilor dar mai rau este ca in prostia voastra pierdem noi Constantenii.
14
0
Prumare Chitac esti un mare idiot.
17
2
... a pus batista pe țambal și a acoperit toate furaciunile găștilor lui Mazăre și Fagadau. A refuzat să mai facă audit extern la primărie, ca să aibă cu ce sa-i aducă în fața tribunalului pe infractori. După care a bătut și palma cu psd-ul... Va rămâne în istorie ca cel mai incompetent primar al Constantei!
14
2
Bine că nu au apucat sa spargă și pe acolo!
10
1
Dacă avea oameni competenți se rezolva totul la timp........ dar ce să faci cu actuala administrație!!!!!
20
2
Multa mwe cu kkt chitac si tuturor sustinatorilor sai
21
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510