REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

De ce ai nevoie de antioxidanți și anumite vitamine după 30 de ani

De ce ai nevoie de antioxidanți și anumite vitamine după 30 de ani

Replica API 14 iulie 2020 | 00:00 953

Administrarea unor vitamine și suplimente nutritive reprezintă o modalitate bună de a-i oferi organismului tău substanțele de care are nevoie, indiferent de vârstă. Însă pentru că există atât de multe opțiuni pe piață, îți este greu să alegi. Astăzi îți venim în ajutor cu câteva informații de preț, pentru a înțelege de ce anumite vitamine și anumiți antioxidanți sunt aliații tăi, în special după împlinirea vârstei de 30 de ani, scrie doc.ro.

Organismul tău, după vârstă de 30 de ani, are nevoi biologice diferite de cele ale unui organism la 40 de ani, așa că este esențial să îi asiguri corpului tău necesarul de vitamine și de antioxidanți de care are nevoie în acest stadiu al vieții tale.

Antioxidanții, cum ar fi vitamina C și vitamina E, sunt un aliat care te ajută să îți menții sănătatea. Specialiștii spun că vitaminele C și E sunt antioxidanți puternici, care te contribuie la o piele sănătoasă, ajutând-o de la interior.

Vitamina C ajută la susținerea funcționarii sistemului imunitar și susține, totodată, producția de colagen, o substanță care oferă susținerea de care pielea ta are nevoie pentru a-și menține aspectul tânăr, elasticitatea și pentru a fi netedă.

Datorită proprietăților lor antioxidante, vitaminele C și E pot să ajute la menținerea sănătății pielii de-a lungul timpului. Multe femei apelează la acești antioxidanți, iar unele chiar aplică vitamina E, sub formă unui ulei, local, pe leziunile de pe piele, pentru că ajută la prevenirea cicatricilor sau pentru că accelerează procesul de vindecare a țesuturilor.

Ridurile fine sunt estompate, iar antioxidanții au un rol și în acest sens

Multe femei care au împlinit vârstă de 30 de ani observă că au apărut pe față câteva linii fine, că pielea s-a subțiat și că apar alte semne ale procesului natural de îmbătrânire. Vestea bună este că unele vitamine pot să încetinească acest proces. Aceste vitamine și minerale sunt numite și antioxidanți, iar ele lupta contra acțiunii radicalilor liberi din organism, care sunt molecule dăunătoare, create de toxinele din mediu, care pot contribui la îmbolnăvirea și la îmbătrânirea corpului.

Potrivit specialiștilor, femeile care au depășit 30 de ani ar trebui să încerce să ia cel puțin 15 mg de vitamina E, în fiecare zi, pentru a reduce semnele îmbătrânirii și pentru a stimula imunitatea.

Vitamina C este și ea un factor important, pentru că facilitează absorbția vitaminei E, stimulează sistemul imunitar și reduce riscul de boli de inima. Este esențial să încerci să administrezi cel puțin 75 mg de vitamina C în fiecare zi, în funcție de recomandările medicului tău. Totodată, vitamina A te ajută să îți menții sănătatea după decadă a treia de viață, ea îți protejează ochii și previne daunele provocate de razele soarelui. Cel puțin 2.310 IU (unități internaționale) de vitamina A, administrată zilnic, ar fi doză recomandată de experții de peste Ocean.

Antioxidanții te ajută să fii mai sănătos

Celulele din organismul tău se lovesc de anumite "amenințări" în fiecare zi: virusurile și infecțiile le atacă, iar radicalii liberi pot deteriora celulele și ADN-ul. Antioxidanții sunt substanțe chimice care stopează sau limitează daunele cauzate de radicalii liberi, ei îți pot oferi o oarecare protecție și îți stimulează imunitatea.

Nu numai după ce ai împlinit 30 de ani, ci și înainte de acest prag, poți lupta contra acțiunii radicalilor liberi și poți reduce daunele pe care ei le provoacă. În primul rând, este bine să reții că organismul tău produce în mod natural radicali liberi, atunci când digeri alimentele și când ai activitate fizică. Studiile* arată că factorii de mediu, cum ar fi expunerea la razele UV, substanțele poluante din aer, fumul de țigară și substanțele chimice industriale precum pesticidele sunt, de asemenea, surse de radicali liberi. Dacă acești radicali liberi sunt în exces, iar corpul nu îi poate regla în niciun fel, are loc o condiție numită stres oxidativ. În timp, acesta contribuie la îmbătrânirea și la dezvoltarea anumitor boli.

Pentru început, renunță la fumat, expune-te la soare în mod responsabil (folosind produse cu SPF), mănâncă sănătos și evita consumul excesiv de alcool. În lupta organismului contra radicalilor liberi te pot ajută și antioxidanții, administrați în mod corespunzător.

Corpul tău produce anumiți antioxidanți, însă îi poți obține și din unele alimente și vitamine. Cei mai comuni antioxidanți sunt: vitaminele A, C și E, beta-carotenul, licopenul, luteina și seleniul. Discuta cu medicul tău dacă vrei să îți asiguri necesarul zilnic din anumiți antioxidanți și respectă recomandările lui în cazul în care îți recomandă anumite suplimente nutritive.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016