REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

De ce amețești dimineața când te ridici din pat. Nouă cauze ale hipotensiunii ortostatice

De ce amețești dimineața când te ridici din pat. Nouă cauze ale hipotensiunii ortostatice

Replica API 3 august 2022 | 00:00 517

4. Tulburări hormonale – hipotiroidism sau hipertiroidism, boală Addison (insuficientă suprarenaliana lentă), hipoglicemie (nivel scăzut de glucoză în sânge) și, în unele cazuri, diabet.

5. Deshidratare – febra, vărsăturile, diareea severă, excesul de diuretice sau de exerciții fizice pot duce la deshidratare. Această poate cauza slăbiciune, amețeli și oboseală. O complicație potențial fatală a deshidratării este șocul hipovolemic – diminuarea volumului sanguin circulant cauzează o scădere bruscă a tensiunii arteriale și corespunde reducerii cantității de oxigen ce ajunge la țesuturi. În absența unui tratament, șocul hipovolemic poate provoca moartea în câteva minute sau ore.

6. Hemoragia – o pierdere importantă de sânge, cauzată de un traumatism sau de o hemoragie internă reduce cantitatea de sânge din organism, ducând la scăderea importantă a tensiunii arteriale.

7. Septicemia (infecția generalizată) – deseori, infecțiile pulmonare sau urinare reprezintă cauza septicemiei, care poate duce la o scădere potențial fatală a tensiunii arteriale, numite șoc septic.

8. Reacție alergică – șocul anafilactic este o reacție alergică potențial fatală ce survine la persoanele cu alergie la unele medicamente (penicilină), alimente (alune) sau la înțepăturile unor insecte (albine sau viespi). Șocul anafilactic se caracterizează prin tulburări respiratorii, urticarie, prurit, inflamarea limbii și scăderea tensiunii arteriale.

9. Deficiențele nutriționale – lipsa vitaminei B 12 și a acidului folic poate cauza anemie, care la rândul sau, este o posibilă cauza de hipotensiune arterială, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510