REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.7° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

De ce au fost demontați stâlpișorii de pe strada Poporului. Video

De ce au fost demontați stâlpișorii de pe strada Poporului. Video

Valentina CAMARA 9 octombrie 2022 | 00:00 3560

Societatea din subordinea Consiliul Local Municipal Constanța, Confort Urban, a început să demonteze pilonii de pe timpul fostei administrații Decebal Făgădău. Unii dintre ei. Motivul? Au fost montați ilegali, cum ar fi cei de pe strada Poporului, din mijlocul trotuarului.

În urmă cu câțiva ani, Primăria a început să monteze stâlpișori pe marginea drumului pentru a împiedica parcarea mașinilor pe trotuare. Acțiunea  fost văzută cu ochi buni de pietoni, nu și de șoferi.

Astăzi, primăria a ajuns la concluzia că unii dintre stâlpișori mai mult încurcă, așa că a început să îi demonteze. Ca de exemplu, cei de pe strada Poporului, montați pe două rânduri de trotuar.

Teo Hira

Stâlpișorii care sunt montați pe calea de rolare a persoanelor cu dizabilități și a persoanelor cu deficiențe de vedere, dacă sunt mai mici de 75 de cm, conform Monitorului Oficial, sunt ilegali... cei din mijlocul trotuarelor” a declarat pentru Replica, Teo Hira, șeful Confort Urban.
 ” Am cerut o opinie a unui jurist cu care societatea noastră lucrează, juristul mi-a interpretat că cei de pe mijloc, dacă sunt mai mici de 75cm, sunt ilegali, iar cei de pe margine sunt legali că opresc accesul mașinilor pe trotuare. Am scos stâlpișorii de pe Strada Poporului pe răspunderea mea pentru că, da, sunt ilegali.„ a completat Hira.  

Chițac:Nu se demontează toți pilonii

Primarul orașului Constanța, Vergil Chițac, într-un interviu pentru Replica, a declarat că: ”Nu se demontează toți pilonii, decât acolo unde nu își au rostul. Mergem pe stradă și ne uităm că sunt zone unde chiar nu își au rostul. Sunt mai multe zone, în Mamaia, în Constanța. Nu este vorba de o ilegalitate, legal sunt puși pentru a nu mai intra mașini pe zona pietonală, dar sunt zone unde am descoperit că nu și-au avut rostul. Interesul nu a fost să rezolve problema ci să se pună cât mai mulți. Nu vă ascult că estetic nu îmi plac, chiar dacă își au rostul, i-aș înlocui cu alții.”

Video

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe trotuarul de pe Blvd Mamaia intre strazile Tabla Butii si Rachitasi sunt pusi 2 stalpi fix pe mijloc in dreptul garajului unui domn s-au lovit noaptea destul de des pietonii iar ziua sunt o adevarata capcana pt cei cu probleme de vedere
3
0
Unul inarca, doi descarca! Cam asa sta treaba, si toate pe banii constantenilor. Noi decartam bani pe impozite si taxe inventate de ei, sa aiba ei de unde sa faca paraindaratul. Au plecat pesedisti ghiftuiti, au venit flamanzii astia.
12
0
Trebuie inlocuiti stalpii zice... Sa manance si ei de pe urma stalpilor.. Ce tupeu porcesc are
13
0
Primarului nostru nu ii plac stalpisorii si vrea sa ii inlocuiasca, m-am linistitit, nu ai ce sa i ceri, saracul...
12
0
Nea Hristu, frizerul de pe Poporului, din zona Corsa Exchange, a murit prin Noiemnbrie 2020. Era frizerul meu favorit. Om de treaba si simpatic, care facea o treaba foarte buna. Are cineva ideea din ce motiv a murit? De Covid cumva sau altceva? Unde este inmormantat? I-as aprinde o lumanare. M-a tuns ani buni de zile, de la inceputul anilor '90 si pana la moartea sa. Dumnezeu sa-l odihneasca!
4
10
Fagadau, Chitac sau noi ?
16
0
mare afacere
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699