REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

De ce Direcția Silvică din Constanța nu vinde brazi de Crăciun?!

De ce Direcția Silvică din Constanța nu vinde brazi de Crăciun?!

Victor ROTARU 24 noiembrie 2023 | 00:00 1858

Ne mai desparte o lună până la Crăciun, iar din casele românilor, pe lângă bucatele alese ce vor fi întinse pe mese, nu poate lipsi bradul, cu cetina tot verde. În acest sens, românii au început să dea iama în magazine și piețe pentru a alege din timp cel mai potrivit brad care să îndeplinească toate cerințele. Din păcate, Direcția Silvică din Constanța nu produce brazi, însă, doritorii pot cumpăra din cadrul direcției brazi în ghivece, pe care îi pot păstra mai mult timp. 

De ce Directia Silvica din Constanta nu vinde brazi de Craciun?!Foto cu rol ilustrativ

Chiar dacă mai este o lună până la Crăciun, constănțenii au început deja să taie de pe lista de cumpărături cele necesare pentru a sărbători cum se cuvine. Astfel, din casele oamenilor nu pot lipsi brazii, un simbol al Crăciunului. Unii oameni aleg să cumpere un brad artificial, pe care îl pot folosi ani de zile, alții înclină spre a cumpăra unul natural. 

De ce Directia Silvica din Constanta nu vinde brazi de Craciun?!pepiniera Silvică Mamaia

Constănțenii care aleg să cumpere brazi naturali trebuie să știe că îi pot găsi în cadrul piețelor sau a magazinelor de bricolaj, întrucât Direcția Silvică din Constanța nu produce „brazi de Crăciun”, însă oamenii pot cumpăra de la pepinierele silvice de la Agigea și Mamaia un brad în ghiveci, pe care îl pot planta apoi în curte: „Noi, ca și Direcție Silvică, nu producem brazi, suntem în afara arealului. Brazii sunt produși în zona montană. Singurii brazi pe care îi avem noi sunt în pepinierele silvice de la Agigea și Mamaia, unde îi vindem la balot, în ghivece, cu rădăcini protejate și aceștia doar pentru a fi planați în curți sau a fi ținuți într-o zonă mai răcoroasă a casei. Pentru Crăciun sunt cei din pepiniere dar aceștia îi menținem în stare verde, nu avem brazi tăiați. Cei din piețe vin din țară sau din afară, din zonele montane, din rărituri, sau din pepiniere specializate pe așa ceva. Ajung și la 200 de lei cei pe care îi avem în ghivece. Depinde de înălțime, de vârstă, între 150-200 de lei este prețul lor”, a declarat un reprezentant al Direcției Silvice Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai nu mai taiati brazii, puneti de plastic , pe timpul lui Ceausescu religia era interzisa si toti comunistii erau atei…
1
2
Mă, nea Victore, ești p***t de bubui! De ce Parcul Național Bucegi nu produce Fetească Regală?
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510