De ce e bine să ne facem acasă apă infuzată cu fructe și legume?
De ce e bine să ne facem acasă apă infuzată cu fructe și legume?
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestDeși știm cu toții importanța de a bea cel puțin 2 L de apă în fiecare zi, se pare că acest lucru nu e chiar ușor pentru toată lumea.
Aud tot mai des în jurul meu persoane care consumă sucuri acidulate în locul apei, iar acest fapt este considerat greșit de către specialiști pentru că apa slabă în minerale duce la deshidratare, la fel ca orice suc.
Apa este un instrument de a elibera excesul de căldură din corp prin transpirație, de aceea e foarte important pentru noi ce consumăm.
De ce e bine să ne facem acasă apă infuzată cu fructe și legume?
Cea mai bună apă este cea bogată în minerale, săruri, potasiu, chiar și sodiu. Haideți să vedem cum putem obține această apă.
Putem folosi apa combinată cu oricare dintre fructele și legumele următoare:
- fructe de pădure: zmeură, afine, coacăze, mure
- fructe tropicale: banane, mango, ananas
- legume verzi: spanac, rucola, avocado, castravete
- nuci și semințe
- caise, pepene verde, lămâie
- portocală, grefă, mentă, ghimbir.
De ce e bine să ne facem acasă apă infuzată?
Posibilitățile de infuzare sunt multiple, dar important e faptul că apa infuzată trebuie lăsată minim 12 ore cu fructele sau legumele în ea, pentru a obține cele mai bune beneficii.
Aceste beneficii sunt: imunitatea, efectul anti-îmbătrânire, detoxifierea organismului, o digestie ușoară, pierderea în greutate, întărirea firului de păr și a unghiilor, etc, scrie exquis.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.