REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

De ce intestinele nu funcționează bine când avem perioade mai lungi de repaus

De ce intestinele nu funcționează bine când avem perioade mai lungi de repaus

A.F. 15 iunie 2024 | 00:00 121

Mulți turiști au probleme cu mersul la toaletă în primele două sau trei zile. Zborurile pe distanțe lungi reprezintă un test serios pentru intestin. Tensiunea arterială crește, suntem obligați să stăm mult timp într-un spațiu închis. În plus, se produc scuturări și pungi de aer, care afectează, de asemenea, funcționarea sistemului digestiv.

De ce intestinele nu functioneaza bine cand avem perioade mai lungi de repaus

Cel mai bun mod de a evita constipația și balonarea după un zbor lung este să mâncați cât mai puțin posibil în avion. În același timp, ar trebui să beți multă apă, să evitați alcoolul și cofeina pentru a evita deshidratarea. În plus, cu 1-2 săptămâni înainte de zbor, expertul sfătuiește să includeți în alimentație suplimente probiotice, precum și să consumați fibre – acesta va fi un bun suport pentru intestine.

Schimbarea fusurilor orare

Atunci când mâncăm la timp, tractul nostru gastrointestinal funcționează ca un ceas. Dar atunci când călătorim, din cauza schimbării fuselor orare și a somnului neregulat, acest mod se pierde. În plus, cercetări recente arată că un somn slab este asociat cu un dezechilibru al bacteriilor intestinale. Deci, constipația sau indigestia sunt frecvente în astfel de condiții.

De îndată ce aterizați, încercați să treceți imediat la noile modele de alimentație și de somn de la destinație. Oricât de tentant ar fi să stai întins în cameră după un zbor, este mai bine să ieșiți la plimbare pentru a stimula digestia.

Nutriționistul vă sfătuiește să nu renunțați la bucătăria locală, dar să respectați totuși o dietă echilibrată. Alimentele bogate în fibre, cum ar fi orezul brun, nucile și fructele de pădure, pot ajuta la ameliorarea constipației. Însă trebuie să aveți grijă cu apa de la robinetul local.

Cel mai bine este să evitați să beți apă de la robinet în timpul vacanței – s-ar putea să nu fie la fel de purificată ca în zona dumneavoastră și să conțină bacterii necunoscute care pot duce la dureri de stomac și diaree. Din același motiv, evitați băuturile cu cuburi de gheață, pentru orice eventualitate. Beți doar apă îmbuteliată din sticle sigilate.

Spălați-vă pe dinți, spălați-vă fructele și legumele.

Schimbări climatice

Atunci când sunteți în vacanță în țările calde, este foarte important să beți multă apă. Transpirația excesivă poate duce la deshidratare și, astfel, la constipație – atunci când organismul nu are suficiente lichide, devine dificil să aibă o mișcare intestinală, spune nutriționistul. „De asemenea, pentru a compensa lipsa de lichide, corpul reține apă, iar aceasta este o cauză comună a balonării.”

Alcoolul

În vacanță, adesea bem mai mult decât în mod normal pentru că „nu avem de lucru mâine”. Dar alcoolul nu face decât să înrăutățească deshidratarea. În plus, băuturile tari (mai mult de 15%) pot încetini mișcările mușchilor intestinali care împing alimentele prin sistemul digestiv. Încercați să beți un pahar de apă cu fiecare băutură pentru a vă menține nivelul de hidratare ridicat, recomandă actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016