REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

De ce nimeni nu vrea să fie director la Liceul TELECOM?!

De ce nimeni nu vrea să fie director la Liceul TELECOM?!

Marieta STEFAN 7 septembrie 2023 | 00:00 4030

Profesorii evită să ocupe funcții de răspundere, de aceea există o fluctuație continuă a directorilor de unități de învățământ. În județul Constanța au fost întotdeauna probleme în localitatea Grădina, unde nimeni nu vrea să fie manager la școala din localitate și la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța.

De ce nimeni nu vrea sa fie director la Liceul TELECOM?!

În ultima perioadă, a fost dificil să ocupi o funcție de conducere în cadrul unei unități de învățământ. Pandemia a fost o adevărată provocare deoarece au trebuit introduse noi programe, noi orare.

Și în ceea ce privește extinderea sau modernizarea școlilor trebuie să te pricepi să întocmești proiecte fezabile, să te înconjuri de persoane capabile. Valul de copii ucraineni care a venit de doi ani și cu care, iarăși, trebuie lucrat diferit, toate acestea fac ca mulți profesori să ezite sau chiar să evite rolul managerial.

De ce nimeni nu vrea sa fie director la Liceul TELECOM?! Sorin Mihai

În plus, actualmente directorii școlilor au salarii mai mici decât profesorii de la catedră. De aceea, există o fluctuație continuă a acestor funcții de răspundere. 

„Există o fluctuație continuă a directorilor. Este o răspundere mare. Înainte de pandemie au existat manageri care au preluat postul prin concurs și și-au dat demisia din motive personale. După aceea au avut de întâmpinat mai multe provocări: pandemia, proiectele prin PNRR, copiii ucraineni”, ne-a declarat Sorin Mihai, Inspector Școlar General.

Nimeni nu vrea să fie director la școala din Grădina și la Liceul „Telecom“

Fluctuația se menține și anul acesta. Au avut loc deja două ședințe cu directorii instituțiilor de învățământ și mai urmează una. Fostul director de la Liceul „Carmen Silva” din localitatea Eforie a devenit inspector și în locul ei va fi desemnat zilele acestea un alt manager. Probleme au fost întotdeauna în localitatea Grădina, unde nimeni nu vrea să fie manager la școala din localitate și la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța.

„Au fost probleme întotdeauna la Liceul Telecom din Constanța și la școala din localitatea Grădina. La cea din urmă, anul trecut, a trebuit să ne deplasăm până acolo și să desemnăm un director pentru că nu avea cine să le semneze ștatul de plată profesorilor. După îndelungi discuții, unul dintre profesori a acceptat. Aceeași situație este și anul acesta”, a concluzionat Sorin Mihai. 

Anul trecut, scandal din cauza directorului

Reamintim că anul trecut a fost un adevărat scandal la liceu, din pricina directorului. Aurelia Năstase, cea căreia îi fusese repartizat postul de director plin chiar dacă aceasta a picat examenul la concursul pentru director adjunct, a fost contestată de colegii ei.

De ce nimeni nu vrea sa fie director la Liceul TELECOM?!

În final, în urma unor proteste, a refuzat postul. Astfel, au rămas pe funcție directorul Coiciu Mihai și director adjunct - Guraliuc Daniela.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Culica de la Telecom e și secretara și prof de Geografie. Ar trebui sa renunțe la una din funcții. Pleacă din secretariat sa tina ore
0
0
Secretara Culica … chiar ca le stie pe toate este un fel de director neoficial.
1
0
Madam Bercaru nu este interesata?
3
0
cum naiba sa te cheme Gina ? m-as sinucide
2
5
consumul e mare in licee, politia nu face nimic?
5
3
La Telecom problema este secretara Culica care tipa ,urla și crede ca le știe pe toate
13
3
Despre profesoara de biologie de la Telecom,dna. Iordache,ne mai spune cineva ceva? Si anul acesta trebuie ca ai nostri copii sa-i suporte iesirile psihice,lectiile "predate" dupa miezul noptii pe wattapp,proiectele abstracte pe care le impune elevilor?? A,si mai exista o profesoara care nu mai are mult si-o ajunge din urma pe dna. Iordache,dna. Gina...Succes si multa rabdare elevilor! Una peste alta,Telecom este un liceu foarte bun,cu profesori (unele mici exceptii!)dedicati meseriei!
6
2
La Telecom incă sânt profesori de calitate unde elevii chiar sânt bine educați Sânt licee unde elevii au scăpat la droguri și băutură și numai trec pe la clase Multi tineri de azi se pierd repede au scăpat de controlul părinților și profesorilor Statul nu-i ajută cu nimic pe tineri Pe timpuri se făcea sport dansuri concursuri plimbări în parcuri
11
6

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510