REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
21.5° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

De ce nu este nimeni interesat să cumpere hotelul Palace din Piața Ovidiu! Video

De ce nu este nimeni interesat să cumpere hotelul Palace din Piața Ovidiu! Video

Replica API 5 iunie 2022 | 08:52 7503

Hotelul Palace este scos din nou la vânzare, cu un preț crescut față de anul trecut. Să fie oare cu noroc anul acesta? S-a tot încercat ani la rând vânzarea acestui simbol al orașului Constanța, însă, fără un rezultat favorabil. Astfel că, prețul cerut pentru emblema orașului este nici mai mult, nici mai puțin de 6.5 milioane de euro.

Starea actuală a Hotelului Palace

Hotelul Palace, situat în Piaţa Ovidiu, reprezintă unul dintre simbolurile oraşului Constanţa.

Starea actuală a Hotelului Palace

Cu o istorie destul de tumultuoasă, acesta se află acum într-o stare avansată de degradare. Construcţia a trecut pe rând, prin mâinile mai multor proprietari care nu au reuşit să o administreze corect şi să scape de datorii.

Starea actuală a Hotelului Palace

Amintim că în 2021, proprietarul Ion Ilie, l-a scos la vânzare la finele anului 2020 cu 5.500.000 de euro, însă, pentru a-l aduce la standardele locuibile, specialiștii considerau că este nevoie de dublul acestei sume.

Starea actuală a Hotelului Palace

Totuși, investiția este enormă având în vedere modificările ce trebuie făcute. Hotelul Palace din Piaţa Ovidiu s-a închis, în urmă cu câţiva ani, pe termen nedefinit până la verificarea şi remedierea problemelor de structura ale imobilului, aşa cum a decis Inspectoratul de Stat în Construcţii prin Procesul verbal nr. 0003719 din 2016. În același an, proprietarii Hotelului Palace, Ion Ilie, Anca Maria Ilie, Stelian Ion Ilie, Şerban Mihai Ilie, Ioan Niculae Boată şi Victoria Ştefania Minona Verhuven au solicitat şi au şi obţinut de la Primăria municipiului Constanţa, autorizaţia de construire nr. 1793.

Starea actuală a Hotelului Palace

Potrivit acesteia, solicitanţii au primit acordul municipalităţii pentru „Executarea lucrărilor de primă urgenţă la imobilul S+D+P+3 etaje - alimentaţie publică şi hotel”, însă intenţia a rămas în aer, drept dovadă s-a luat decizia de închidere a hotelului din cauza problemelor pe care le prezintă.

Starea actuală a Hotelului Palace

Hotelul , situat pe strada Remus Opreanu din Piaţa Ovidiu, se află într-o stare de degradare destul de avansată. Totuși, speranță există și anul acesta și iată că este scos din nou la vânzare, prețul cerut fiind de 6.500.000 de euro. Să fie cu noroc de data aceasta? Oare vor exista investitori ce îl vor „pune pe picioare” ? Același lucru se întreabă și locuitorii orașului Constanța, care își doresc reabilitarea rapidă a clădirii.

Starea actuală a Hotelului Palace

”Este un simbol frumos al orașului. Ne pare rău că nu s-a schimbat nimic până acum… ani de zile în paragină. Speram să se schimbe cât de curând această situație. Totuși, ne întrebăm când și dacă se va întâmpla…” , a declarat o femeie pentru Replica Constanța.

Starea actuală a Hotelului Palace

Hotelul Palace deține o suprafață totală de 7565 mp, având un număr total de 99 camere, respectiv: 7 camere pentru o singură persoană, 20 camere duble și 6 apartamente. De asemenea, are toate condițiile, respectiv bar, piscină, aer condiționat, televizor, internet, etc.

Video:

Etajele sunt prevăzute cu lifturi, 3 în total, 2 pentru 4 etaje și unul pentru 6 etaje. Are 3 intrări separate, dintre care 2 principale și una secundară, din terasă în restaurant. Prețul este totuși negociabil, însă renovările care trebuie făcute sunt multe și costisitoare, acesta fiind motivul pentru care nimeni nu a fost interesat până acum. Rămâne totuși de văzut dacă anul acesta este cu noroc pentru simbolul Constanței din Piața Ovidiu.

Citește și: De ce nu este interesat niciun investitor de Hotelul Palace!

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Anul trecut nu a putut fi vandut cu 5.5 mil si tu anul asta mai pui un milion .**. Parca trebuia sa scada pretul nu sa urce japcangiilor
1
0
simbolul a exqlodat. karma.
0
0
Cand ai o cladire extrem de subreda, ce necesita o reabilitate ampla si scumpa , varianta inteligenta este demolarea si constructia uneia noi in care sa se respecte pe cat posibil materialele si detaliile vechii cladiri
1
0
Pai strainii nu si-au lasat cladirile vechi pana s-au crapat din toate incheieturile, cercopitecule. Normal ca alea merita refacute.
1
0
Au luat moca cadirea, au facut bani si acum o vand, fac si profit, frumos lucrat, cati administratori avea hotelul 3?
1
0
Cum sa demolezi casinoul, o cladire monument, pt a-l reface de la zero? A mai declarat cineva asta, om important. Ai iesit vreodata de la tine din sat, intelectualule? Asa ar trebui sa faca si francezii cu Notre Dame dupa ce a luat foc? E de la 1100 acolo si va fi inca 1000 de ani daca nu va decide un imbecil ca o face el din bca de la zero mai frumoasa. Ai vizitat Praga, Viena, Budapesta sau toata Italia, Franta, Spania? Notiunile de istorie, patrimoniu cultural iti spun ceva? Bine ca au toti acraniatii acces la internet.
0
0
corct, cumsa renovezi ceva frumos arhitectural cand poti sa footi o cutie de chibrituri care va pica sigur si ea la primul cutremur ca mai toate astea noi! Sa vedeti atunci preturi la case!
0
0
makkedonii sunt cu demolatul si construirea unui frumos bloc de "lucs"
1
0
deoarece la primul cutremur mai mare,ajunge in,mare!ati ghicit.
0
0
Sa de statul bani. Statul comunist a deposedat cu forta proprietarii. Au oresat imobilul in stare p*****a si e o povara pentru proprietari. Daca nu erau comunistii poate acest hotel producea, se autosustinea sau poate chiar genera profit si nu ar fi fost situatia asta. Multumim din inima partidului.
0
0
Parca e prima data
0
0
decat sa l renovezi mai bine l demolezi! si construesti ceva mai ...discret si rezistent!
0
0
A aparut in filmul BD la munte si la mare. In 1971. Ce vremuri...
1
0
Hotelul Palace, este scos din nou la vanzare. Virgula este intre subiect si predicat? Interesant. Jurnalisti?
3
0
Cladirea trebuie demolata. Are crapaturi adanci in toata structura. Demolat trebuia si cazinoul si facut de la zero. Dar ne place sa peticim. E mai retro.
1
0
Pret cotect 1,5 ..
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768