REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
26° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

De ce nu s-a demolat biserica de pe Tomis, căreia i-a ”crescut” un stâlp în acoperiș?! Video

De ce nu s-a demolat biserica de pe Tomis, căreia i-a ”crescut” un stâlp în acoperiș?! Video

Replica API 7 mai 2022 | 09:48 4734

Biserica „Sfântul Haralambie”, din Constanța, construiă fără autorizație, încă rămâne pe poziții, deși s-a dispus aducerea terenului la starea inițială, și la această dată biserica ”străjuiește„ încă bulevardul Tomis.

Pare să se fi așternut uitarea peste una dintre cele mai controversate clădiri din Constanța. Lucrările la lăcașul de cult au început la 1 iulie 2010, pe un teren care nu aparține Arhiepiscopiei Tomisului, ci domeniului public. Cu toate că încă din anul 2014, în urma controlului efectuat de polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, s-a constatat executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație de construire, nimeni nu a reușit să oprească construirea acestei biserici.

Ba mai mult, la doi ani după ce terenul trebuia adus la starea inițială, lângă biserică a răsărit și un altar de vară, lucru constatat de un alt control. Totul a culminat cu condamnarea preotului Ciprian Stanca, la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control. Ei bine, nici acest lucru nu a dus la un lucru concret, biserica fiind încă neatinsă.

Ce spun reprezentanții primăriei

În urma controlului efectuat de către polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal în data de 20.06.2014 s-a constatat executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație de construire. Drept urmare, a fost întocmit Procesul Verbal de Constatare și Sancționare a Contravențiilor nr. 96073/11.07.2014 conform Legii nr.50/1991 republicată, art.26, alin.2, dispunându-se următoarele măsuri: 1.oprirea executării lucrărilor de construire de la data comunicării procesului verbal, 2.obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile de la data comunicării procesului verbal, 3. în caz contrar, aducerea terenului la starea inițială, în termen de 15 zile. După comunicarea procesului verbal, a fost efectuat un control în urma căruia s-a constatat faptul că nu s-a respectat măsura dispusă prin Procesul Verbal de Constatare și Sancționare a Contravențiilor nr. 96073/11.07.2014 și anume: oprirea executării lucrărilor de construire de la data comunicării procesului verbal. Totodată, lucrările de construcții continuând. De asemenea, a mai fost efectuat un control în data de 23.02.2016, prin care s-a constatat realizarea unui altar de vară.” au declarat reprezentanții primăriei în privința acestui subiect. Nici instanța de judecată se pare că nu a făcut nimic în acest sens, cu toate că au trecut mai bine de 8 ani de la constatarea ilegalității construirii bisericii.

Preotul Stanca nu a putut fi contactat pentru lămuriri, acesta fiind în deplasare la Muntele Athos, după cum ne-au informat apropiații acestuia.

VIDEO:

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru k Ii DOARE IN PWLA!!! PUNCT
0
0
O hidosenie ramasa in picioare! Numai Constanta are biserici pe trotuar!
0
0
mafia prea spagarului lucreaza!
0
1
Nu s-a demolat ca s-a dat spaga, la fel ca in alte multe cazuri de constructii fara autorizatie din Constanta si Mamaia Nord.
0
0
Dar blocul lui Tapangea de la Brotacei ? Se construieste in continuare. Ce spun autoritatile?
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768