REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

De ce Șantierul Damen Mangalia schimbă conducerea ca pe șosete?!

De ce Șantierul Damen Mangalia schimbă conducerea ca pe șosete?!

Mirela PASCAL 16 mai 2023 | 00:00 6116

La Șantierul Damen Mangalia, acolo unde acționar majoritar e Șantierul 2 Mai, șefii se schimbă ca pe șosete. Pleacă unii, vin alții, se plictisesc repede sau își dau seama că sunt depășiți și pleacă și ei, revin cei din urmă…și tot așa.  Recent, s-au produs noi modificări în Consiliul de Supraveghere al companiei. A plecat George Niculescu, așa cum era normal, după ce a fost ales șeful ANRE, însă, pe lângă Niculescu și-a mai făcut bagajele și Viorel Beleuzu, care nu avea mult timp de când a fost numit administrator. Din motive de el știute, Beleuzu și-a dat demisia. A venit în locul lui Dan Constantin Dobre, pe postul de vicepreședinte al Consiliului de Supraveghere, care a mai fost membru al Consiliului, iar în locul lui Niculescu a venit Manuel Zaharia. În timp ce conducerea se schimbă de la o zi la alta compania o duce din rău în mai rău.

De ce santierul Damen Mangalia schimba conducerea ca pe sosete?!

Damen Mangalia este zguduită de câteva luni de scandaluri perpetue, pe fondul prăbușirii afacerilor, care a dus la tensiuni majore între angajații vizați de concedieri și conducerea olandeză. Cu toate acestea, asociații companiei schimbă șefii de la o zi la alta. Recent, au aluat act de demisia Viorel Beleuzu, și, în consecință, de încetarea mandatului de membru și vicepreședinte al Consiliului de Supraveghere. Totodată, au luat act de demisia lui George Niculescu și de încetarea mandatului de membru al Consiliului de Supraveghere, acesta din urmă fiind numit șef al ANRE.

Consiliul de Supraveghere a decis numirea provizorie a lui Dobrea Constantin-Dan în funcția de membru și vicepreședinte al Consiliului de Supraveghere, până la numirea unui membru permanent. Acesta din urmă a mai fost în companie, dar și-a dat demisia la începutul anului.  Asociații au mai decis ca din  Consiliul de Supraveghere să facă parte și Manuel Zaharia.

Beleuzu și-a început cariera ca… lăcătuș mecanic

Revenind la Beleuzu, acesta este un mai vechi colaborator al olandezilor de la Damen, deținătorul unui CV de-a dreptul impresionant, din care aflăm că a pornit de la postura de lăcătuș mecanic până la funcții de conducere la Romaero, Avioane Craiova, BTT și Electrica. Născut pe 5 august 1967 în Galicea Mare, județul Dolj, Viorel Beleuzu a terminat în 1985 Liceul Industrial Băilești și, mult mai târziu, o facultate nespecificată de drept, la vârsta de 30 de ani, după o respectabilă carieră intermediară de lăcătuș mecanic la Întreprinderea Celule Electrice Prefabricate Băilești. Oltean isteț, a intuit imediat oportunitățile nelimitate de după Revoluție, astfel încât cariera sa cunoaște o evoluție de-a dreptul incredibilă.

În 1997 își ia o licență în Științe Juridice, după care urmează cursuri postuniversitare la Universitatea București, iar în 1998 își continuă traseul academic și se înscrie la cursuri de mediator, devenind apoi expert angajat la Avocatul Poporului, până în 2003, când ocupă postul de executor bancar la BCR. În 2007 ajunge brusc director general la fosta AVAS.

De ce santierul Damen Mangalia schimba conducerea ca pe sosete?!

În 2008, acesta obține un master în Drept la Universitatea Titu Maiorescu, devine mediator, iar în 2009 este numit director general al BTT SA, pentru ca în 2014 să-l regăsim în funcția de director juridic la FISE Electrica Serv SA. În 2017 schimbă din nou brusc macazul și apare pe un post de director la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, urmat în 2018 de un alt mandat de director, la Departamentul pentru Privatizarea și Administrarea Participațiilor Statului, concomitent cu numirea în Consiliul de Supraveghere al Damen Shipyards SA Mangalia.  Ulterior, Viorel Beleuzu mai este numit administrator la Romaero SA, Avioane Craiova SA, IOR SA, Vinalcool SA Oradea, Simpas SA Alexandria și Uzina Mecanică SA Plopeni, toate companii la care statul este acționar.

Dan Constantin Dobrea a fost inspector la Primăria Lehliu Gară

La rândul său, Dan Constantin Dobrea  a absolvit Facultatea de Construcții și Arhitectură din cadrul Universității “Gheorghe Asachi” din Iași în anul 1991, iar licența a luat-o patru ani mai târziu. Își începe cariera imediat după terminarea facultății ca administrator al unei firme care distribuia și vindea produse alimentare, apoi a lucrat pentru o firmă cipriotă care importa materii prime pentru combinatele siderurgice din Galați, apoi pentru o firmă care vindea mașini.

De ce santierul Damen Mangalia schimba conducerea ca pe sosete?!Dobrea Constantin-Dan

În 2020 se face funcționar public. Mai exact, inspector principal superior in cadrul Compartimentului financiar – contabil în cadrul Primăriei Lehliu-Gară, unde după un an se mută al Primăria Galați, tot inspector principal, dar la departamentul de „Promovare Urbană”. Între timp, obține și două diplome de master, unul în economie la o universitate privată din Iași și un altul la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, București.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum semnează că mai vinde ceva , cum fug de răspundere !
1
0
Atâta corectitudine - de atâția ani acolo Toți angajații - care stau degeaba - sa ceara / sa nu stea /măcar atât sa producă /
2
0
Afara cu rahatul asta de firma olandeza falimentara !!!
6
0
SE STIEEE CE ESTE ACOLO. BAROSANU ZIS OLIGARHUL.
7
1
ptr k e pusi politici , si abar nau de shipyards? de nave , dace ei a fost la cap lehliu e clara treaba..spor la lucru? la ciordit bani ptr partide..
3
0
care slaveste iinfractorul brailoiu !!! Cu mult kkt !!!
7
0
In a doua si a treia fraza parca vorbesti de ANR Giurgiu.
5
0
Santierul acela este expresia iadului pe pamant. Acolo se mutileaza destine,se umilesc oameni,se lucreaza intr-o permanenta stare de stres profund care duce inevitabil la boli,unele grave de tot. Nu exista echipe umane,sefi umani si empatici,exista numai calcat pe capete si suflete. De nevoie,oamenii inca lucreaza acolo,pentru ca efectiv nu ai unde, in chestia numita orasul Mangalia.
11
0
NUMAI GOLANI .... Olandezii au dorit clar sa distruga acest santier a nu mai avea o concurenta .... Sa nu uitam ca isi doresc acerb sa puna mana pe portul Constanta sa il disruga in favoarea porturilor lor ..... Niste javre
6
0
Vil trimitem pe Catana Junior sa va puna pe roti. Va face varza.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510