REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 9 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6816
21.4° Constanța Vineri, 9 August 2024 Anul XX Nr. 6816
 

De ce vă FOLOSIȚI de TRAGEDIA de la Spitalul de Boli Infecțioase ca să vă faceți CAMPANIE?!

De ce vă FOLOSIȚI de TRAGEDIA de la Spitalul de Boli Infecțioase ca să vă faceți CAMPANIE?!

Replica API 2 octombrie 2021 | 00:31 3487

Mai multe persoane au murit, au fost confirmate nereguli în cadrul unității spitalicești (existente încă de când s-au efectuat controale și care ar fi trebuit să fie remediate), alte persoane au fost rănite, parterul este distrus! Vorbim de tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase, înregistrată vineri, 1 octombrie 2021. Un incendiu a izbucnit la Secția de Terapie Intensivă, haosul instalându-se imediat. Este o reală tragedie, în primul rând pentru familiile care și-au pierdut persoane dragi și, în al doilea rând, pentru noi toți, întrucât trebuie să conștientizăm că nimic nu prezintă siguranță, din păcate. Însă, ca tacâmul să fie complet, iată cum politicienii își pun amprenta și de această dată și transformă acest eveniment nefericit într-un prilej de a-și face campanie.

În cauză a fost declanșată o anchetă, urmând ca, la finalul acesteia, să aflăm ce s-a întâmplat, de fapt. Momentan, așa cum cotidianul Replica a prezentat, punctual, declarațiile autorităților au fost clare doar în ceea ce privește starea pacienților, evacuarea lor și internarea în alte unități spitalicești. Cât despre situația de la Spitalul de Boli Infecțioase, da, au fost confirmate nereguli.

Detalii aici: RAED ARAFAT, declarații despre INCENDIUL de la Spitalul de Boli Infecțioase: Erau NEREGULI Video

Pe sistemul: Ce bine că a fost pe tura ta!

Însă, de pe margine, anumiți oameni politici, precum niște vulturi, deja au început să-și facă ”treaba”. Ca și când ei nu au fost niciodată în fruntea administrației locale sau la guvernare, aceștia aruncă acum cu noroi cât pot, pe sistemul: haha, ce bine că a fost pe tura ta! Doar că, un lucru nu trebuie să uităm: dacă este să fie o vină, vina este a tuturor celor care au trecut pe la șefii, fie că vorbim de administrația locală, fie că vorbim de guvernare. Pentru că acest spital nu este de ieri, de azi, iar dacă sunt probleme este clar că nu au apărut peste noapte.

Mai ales că, potrivit premierului Florin Cîțu, încă din 2017 trebuia să fie solicitat avizul de securitate la incendiu.

Detalii aici: Premierul Cîțu CERE DEMISIA Stelei Halichidis de la Spitalul de Boli Infecțioase

Și, mai mult decât atât, acest tragic eveniment nu ar trebui folosit pentru interese proprii! Într-o țară normală nu ar trebui să existe așa ceva, într-o țară normală...

Stroe, senator PSD: Dați-vă demisiile, acum, toți!

”O tragedie cumplită s-a petrecut la Spitalul de Boli Infecțioase din orașul nostru. Din păcate, 9 persoane și-au pierdut viața iar multe altele au fost rănite în incendiu. Ne exprimăm compasiunea față de familiile victimelor și vom demara imediat, noi, cei de la PSD Constanța, o campanie de strângere de fonduri pentru acești oameni greu încercați și vom face tot posibilul să îi ajutăm. Este al treilea incendiu IDENTIC, dintr-un spital din România, în mai puțin de un an! Din păcate, guvernanții ilegitimi și de ocazie ai momentului nu învață nimic din greșelile pe care le tot repetă, de aproape doi ani de zile. Este inadmisibilă și condamnabilă iresponsabilitatea guvernului Cîțu, care prin conducătorii din domeniul Sănătății știau DE ZECE LUNI de deficiențele din acest spital, în urma controalelor făcute imediat după tragedia similară de la spitalul din Piatra Neamț! N-a știut nimeni că nu au fost remediate! Chiar și fluctuația de la Ministerul Sănătății, cu perindarea miniștrilor USR-PLUS, a contribuit la HAOSUL instalat în plină pandemie! Cerem guvernului incapabil Florin Cîțu ca, măcar în al doisprezecelea ceas, să-și recunoască incompetența și să plece acasă. Nu e nevoie de nicio moțiune de cenzură - dați-vă demisiile ACUM, TOȚI! Și nu mai reveniți, prin manevre cotroceniste, la guvernare!”, a spus Felix Stroe, senator PSD de Constanța.

Marius Țuțuianu, deputat PSD: Așteptăm demisiile!

”România este condusă la această oră de un guvern criminal care nu a înțeles că este responsabil pentru viețile românilor. Astăzi, la Constanța, 7 oameni au plătit cu viața pentru incompetența unora care nu și-au făcut treaba, pentru subfinanțarea crasă din sănătate, pentru lipsa totală de interes pentru români. Pe 29 ianuarie, după incendiul de la Matei Balș, Cîțu cerea oamenilor săi să iasă din birouri și să-și facă treaba, că e nevoie de investiții. Au trecut de atunci opt luni. Au mai izbucnit 4 incendii între timp, cele mai multe cu victime. N-au învățat nimic în tot acest timp, singura preocupare fiind rezolvarea problemelor de partid. Au avut la dispoziție câteva luni bune pentru a pregăti unitățile medicale pentru valul 4. Era previzibil numărul mare de pacienți. N-au făcut nimic și, din nou, mor oameni. 12 incendii și zeci de decese. Vă e de ajuns? Tot nu pricepeți că viețile oamenilor depind de deciziile voastre? Cât despre tandemul Chițac- Lupu de la Constanța, așteptăm demisiile celor doi domni pentru că, prin nefinanțarea sistemului de sănătate local și județean au demonstrat că nu le pasă o clipă de viața constănțenilor. Acestea sunt efectele. Primarul Constanței este responsabil pentru tragedia de astăzi, sper să conștientizeze acest lucru. Condoleanțe familiilor îndurerate!”, a spus Țuțuianu.

Simion, AUR: Toți sunt o apă și un pământ

Și politicienii de la AUR au ieșit în evidență, organizând un protest în fața Spitalului de Boli Infecțioase.

„Dumnezeu să îi ierte și nouă să ne dea putere să mergem până la capăt pentru că în curând să fim uciși! Avem nevoie de voi să mergem până la capăt! Trebuie să fim solidari, uniți și să mergem până la capăt! Toți sunt o apă și un pământ”, a declarat parlamentarul AUR, George Simion.

Este adevărat că AUR nu a trecut, momentan, pe la "șefii" locale.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cwrve obosite care sug din plua pnl ului!!!!mweeeeeeecwrvelor!!!!!!
0
0
replica sare in apararea lui chitac, ca de obicei !!
5
0
daca stii sa scrii sau sa numeri pana la 50 nu esti si destept, pai voi in ultimii 2 ani ati distrus mai mult decat psd in 20, ia vezi tu imprumuturile lui catu de exemplu!!!
7
2
Dar parca Stroe avea o fina pe la ministerul sanatatii oare a uitat de ea?
3
3
asa cum cotidianul Replica a prezentat declaratiile autoritatilor au fost clare doar in ceea ce priveste starea pacientilor. Min sanatatii: 9 morti Min de interne: 7 morti. Bravo, foarte clar!
5
0
Bai laturilor, pnl a dat jos un guvern pe spatele unei tragedii bagami-as pla in neamul vostru de laturi ce sunteti. Faptul ca se cere demisia lui Pirtu si primarului WC nu e campanie este ceea ce trebuie sa se intampla in momentul asta, jigo dii obosite ce sunteti. DEMISIA CHITAC DEMISIA PRIMARUL WC
20
1
Demisia chitaculeeee
15
2
Chitac la puscarie!! El a omorat oamenii aia!!!
22
4
De ce e inca liber Chitac? El a refuzat sa aloce banii pentru sistemul avertizare incendii! Sunt documentele!
24
3
Da, ca PSD a condus 20 de ani Cta!! Si voi aveti pretentia sa faca asta intr-un an ce n-au facut aia in 20! Sau e grele ptr tine? Grele, ca e mai putine de 50!
14
14
Vuie Mergil
20
4
Asteptam comenzi!
6
5
Ba nesimtitilor daca era fagadau acum aveati 10 articole prin care il denigrati. Slugi ordinare care stergeti comentariil !!
37
3
go fuck yourself, Felix
27
6
oricum, o s-o sugeti cutz ule, la un mare fel! din ce hazna ai aparut vierme coprofag?
17
6
Guvernul trebuie sa si dea demisia
27
13

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118