De ce vinde Arhiepiscopia Tomisului insigne cu stema... Rusiei?! Video
De ce vinde Arhiepiscopia Tomisului insigne cu stema... Rusiei?! Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestRăzboiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei nu dă semne să se sfârșească prea curând. UE a impus sancțiuni masive și fără precedent împotriva Rusiei ca răspuns la războiul de agresiune împotriva Ucrainei, iar România a fost, și încă este, destul de solidară cu refugiații ucraineni. Dar și cu rușii, se pare. Arhiepiscopia Tomisului vinde în magazinul de lumânări și suveniruri insigne cu stema Rusiei.
Insigna vândută la magazinul din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului
Rusia nu pare să se gândească prea repede la sfârșirea războiului, iar pentru a face și mai grea viața Ucrainei, la 18 iulie a.c., purtătorul de cuvânt al președinției ruse a transmis faptul că Rusia va ieși din acordurile pentru transportul cerealelor pe Marea Neagră, fapt ce a declanșat noi bombardamente ale porturilor ucrainene la Dunăre. Întrucât România este vecină cu Ucraina, bombardamentele au fost resimțite și de către cetățenii din județul Tulcea și Galați, atunci când au fost bombardate porturile Izmail și Reni.
Ce legătură are stema Rusiei cu Biserica?
Cu toate că statul și populația României și-au arătat solidaritatea față de refugiații din Ucraina, care au fugit din calea obuzelor, iată că la Arhiepiscopia Tomisului, în cadrul magazinului de unde se pot achiziționa lumânări și diverse suveniruri, printre iconițele, brățări și alte obiecte bisericești se regăsește și o insignă cu stema Rusiei. Vânzătoarea de la magazinul de suveniruri a spus faptul că insigna simbolizează: „Vulturul bicefal. Este reprezentarea slavonă a faptului că puterea statului este în cadrul Bisericii. Este încadrat și Sfântu Gheorghe, în centru, și e mai solemn.”
O situație asemănătoare a avut loc și într-un orășel din Republica Moldova
Stema Federației Ruse gravată deasupra unei biserici din orășelul Sângera a devenit motiv de ceartă între parohul bisericii și enoriași. Unii dintre aceștia nici nu au mai călcat pragul bisericii de când au sesizat vulturul cu două capete și trei coroane care înfățișează „țara vrăjmașului”. Iar pomenirea patriarhului rus Kiril, al cărui sprijin vocal pentru invazia Moscovei în Ucraina a divizat Biserica Ortodoxă mondială, a divizat și localnicii din Sângera în două tabere. Preotul spune că regretă și a dat ordin ca stema Rusiei să fie scoasă de pe clădirea bisericii, dar afirmă că pe Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii „l-a pomenit, îl pomenește și îl va pomeni”.
Video:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News