REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
22.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

De ce vrea ISU Dobrogea să construiască o stație de pompieri în Eforie Sud?!

De ce vrea ISU Dobrogea să construiască o stație de pompieri în Eforie Sud?!

Andreea VLAICU 14 august 2024 | 00:00 251

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța a lansat recent o procedură de licitație în vederea contractării unei firme care să se ocupe de studiul geotehnic necesar realizării unei subunități de pompieri în Eforie Sud. Aceasta urmează să fie construită pe un teren în suprafață de 3.300 de mp. Valoarea contractului este de 5.480 de lei.

De ce vrea ISU Dobrogea sa construiasca o statie de pompieri in Eforie Sud?!

O nouă stație de pompieri va fi înființată în sudul litoralului românesc. Pompierii din cadrul ISU Dobrogea vor avea o subunitate în Eforie Sud. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța a lansat de curând o licitație pentru achiziționarea serviciilor de elaborare a studiului geotehnic necesar. Firma contractată va primi 5.480 de lei, bani finanțați prin Programul Dezvoltare Durabilă.

De ce vrea ISU Dobrogea sa construiasca o statie de pompieri in Eforie Sud?!terenul unde va fi construită subunitatea

Subunitatea va fi construită pe un teren situat pe strada Republicii, nr. 110, din Eforie Sud, care este în administrarea Ministerului Afacerilor Interne. Terenul are o suprafață de 3.300 de mp, se află în intravilanul localității și are ieșire la DN39. 

De ce vrea ISU Dobrogea sa construiasca o statie de pompieri in Eforie Sud?!terenul unde va fi construită subunitatea

Cum va arăta subunitatea

Subunitatea de Pompieri din cadrul ISU Dobrogea va avea regim de înălțime Parter+Etaj parțial. Accesul pe parcelă va fi pietonal și auto. Autospecialele vor fi parcate în interiorul și pe platforma exterioară din fața subunității.

În ce constă contractul

Obiectul contractului ce urmează a fi atribuit prin licitație constă în elaborarea de către firma câștigătoare a unui studiu geotehnic verificat și vizat. Documentația va fi utilizată în vederea derulării demersurilor pentru realizarea obiectivului de investiții. 

De ce vrea ISU Dobrogea sa construiasca o statie de pompieri in Eforie Sud?!caietul de sarcini

Așadar, pentru a asigura intervenția rapidă a salvatorilor în cazul incendiilor, accidentelor și persoanelor aflate în pericol de înec, este vital ca astfel de subunități să se construiască.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016