REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
26° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

De cine se teme Traian Băsescu? Vrea să fie păzit, în continuare, de SPP

De cine se teme Traian Băsescu? Vrea să fie păzit, în continuare, de SPP

Replica API 9 mai 2022 | 00:00 2933

Traian Băsescu nu se lasă, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a stabilit că a colaborat cu Securitatea sub numele de Petrov. Fostul președinte a acționat în instanță. Pe cine a dat în judecată?

Odată cu decizia ÎCCJ că a colaborat cu Securitatea, Traian Băsescu a pierdut mai multe beneficii acordate pentru calitatea de fost șef al statului, printre Serviciul de Pază și Protecție (SPP). Însă, fostul președinte al României nu se lasă și a acționat în instanță.

Traian Băsescu a dat în judecată SPP

Traian Băsescu vrea să fie protejat în continuare de angajați ai SPP. Drept urmare, fostul șef al statului a dat Serviciul în judecată.

În cererea formulată către magistrații Curții de Apel București, pe data de 28 aprilie, Traian Băsescu solicită suspendarea deciziei nr. 1029/28.03.2022.

În dosar, Traian Băsescu are calitatea de reclamant, iar SPP de pârât. Instituția este condusă în prezent de generalul Lucian Pahonțu, numit în fucție din 2006, chiar de Traian Băsescu.

Pe lângă SPP, lui Traian Băsescu i-au mai fost anulate și: șoferul personal, indemnizația, mașina, dar și vila din Gogol. De aici, el și familia au fost obligați să plece.

”Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. Respinge, ca fiind inadmisibil, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian, împotriva Sentinţei civile nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind nefondat, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian împotriva Încheierii de amânare a pronunţării, din data de 05 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian.

Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul – pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.

Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022”, a fost decizia definitivă pronunțată în martie de ÎCCJ referitoare la faptul că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.

Potrivit CNSAS, Traian Băsescu și-a dat în vileag colegi de facultate și de serviciu, încât să beneficieze de ”activităţi potrivnice regimului totalitar comunist”, scrie fanatik.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se teme de cumetrii care aduna "fer"
1
0
sa nu care cumva sa intre udrea prin efractie sa-l violeze.
1
0
Nu e vorba ca se teme el de cineva, ci de faptul ca un fost presedinte detine importante secrete de stat. Il poate r**i orice dezaxat pt a le afla. De-aia li se da paza pe viata fostilor presedinti. Putina informare nu strica...
0
1
Un presedinte care si a gonit oameni din tara cand a zis nu va convine plecati din tara, in timp ce fetele lui au facut numai magarii in principal notarita
0
0
mocangiule ,esti milionar in euroangajeaza.ti bodyguarzi daca ti.e frica de aia pe care i.ai tepuit,tot poporul roman.sau pleaca afara,in costa rica.
0
1
O RABLA DE OM ACEST SECURIST ESTE VINOVAT DE SCUFUNDAREA FLOTEI ROMANESTI!!
0
0
... se teme de mafiotii ca el si ca fiica-sa notara de infractori !
1
0
Basescu a avut oameni care ii aranjau toate lucrurile in constanta , vezi cazul cu scuipatul din constanta. Niste slugi ale lui, care o sa cada cu el impreuna. Multa m.ue si lui si lor
1
0
De aia cu coasa nu scapi. Moarte in chinuri
0
0
Sa va dau la muianos la amandoi
2
0
Un om cinstit si integru nu ar avea de ce sa se teama ...
1
1
NU VOM MAI AVEA UN PRESEDINTE CA DL. TRTAIAN BASESCU...
2
2
Combinagiul a**a j***s vrea paza...l-a apucat frica..sa isi angajeze paznici ca are de unde..
1
1

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768