REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

De Crăciun, deținuții de la Poarta Albă au un meniu festiv

De Crăciun, deținuții de la Poarta Albă au un meniu festiv

Victor ROTARU 25 decembrie 2023 | 00:00 1629

Crăciunul reprezintă una dintre cele mai importante și așteptate sărbători din an! Românii care lucrează la mii de kilometri depărtare de casă se întorc să stea în sânul familiilor pentru a petrece în jurul meselor îmbelșugate. Și deținuții din cadrul Penitenciarului Poarta Albă sărbătoresc românește... cu un meniu festiv.

De Craciun, detinutii de la Poarta Alba au un meniu festivFoto cu rol ilustrativ

Crăciunul este una dintre cele mai așteptate sărbători care celebrează Nașterea Domnului Iisus Hristos și se sărbătorește în familie, în jurul mesei îmbelșugate. Și deținuții din cadrul Penitenciarului Poarta Albă vor simți spiritul sărbătorilor. În prima zi de Crăciun, la micul dejun, aceștia vor servi ceai de fructe, marmeladă, margarină, brânză, ceapă uscată și preparate reci din carne, având la gustare cozonac cu lapte. La prânz, deținuții se vor ospăta cu ciorbă de vită, iar la felul II vor servi varză a la Cluj cu carne, pentru ca mai apoi, la cină, să servească piure cu carne.

Și în cea de-a doua zi de Crăciun, persoanele lipsite de libertate vor avea un meniu festiv, la mic dejun aceștia vor servi ceai de fructe, marmeladă, margarină, brânză, ou fiert și preparate reci din carne, iar la gustare vor avea cozonac cu lapte. La prânz, deținuții vor servi ciorbă țărănească, cartofi cu carne și saltă de varză, iar la cină vor mânca ceva mai ușor, mămăligă cu brânză.

De Craciun, detinutii de la Poarta Alba au un meniu festivFoto cu rol ilustrativ

Față de alți ani, anul acesta deținuții au putut formula cereri pentru achiziționarea de brazi, dar și de instalații luminoase: „În luna decembrie,  deținuții au putut formula cereri pentru  a achiziționa brazi naturali și instalații  luminoase prevazute cu baterii (nu mai mult de 1 brad /cameră de deținere). Cuburile  secțiilor au fost decorate festiv cu brazi artificiali puși  la dispoziție  de unitate. Deținuții  au fost implicați  în activități tehnico- aplicative  și au realizat decorațiuni specifice , coordonați  de membrii departamentului reintegrare socială.”, a declarat purtător de cuvânt al Penitenciarului Constanța-Poarta Albă, Subcomisar de poliție penitenciară, Nicoleta Baraitaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu le-au taiat caralii si un porc? Dar si cine a facut din asta un articol,este de toata jena!
2
2
Să aveți parte de meniuri bogate de la ANP
3
2
A primit mazăre niște icre negre?
1
1
Pentru scursurile societatii platim noi taxe? Sa manance golanul i*******r bine, sala, caldura, mai ceva ca la un centru spa. Grijaniile mamii voastre de infractori ordinari! Astia merita doar paine, apa, o patura pe podeaua rece si munca de 10h in fiecare zi. Asa se gandesc de doua ori cand stiu ce ii asteapta daca mai comit infractiuni. Dar deh, infractorii cu drepturi si bani investiti foarte p***t pentru fiecare scursura, nulitate ca astia care nu produc decat pagube si nimic pentru tara, iar pentru copii se cauta in buzunar ca nu au bani cand este vorba de investit in ei deoarece reprezinta viitorul unei tari.
5
2
Băi tu, ăla cu otrava, nu uita că dacă guvernul nu ar fi condus țara așa cum o face de peste 30 de ani, jumăt**e di ăia nu ar fi acolo, ar fi alții în locul lor. Otrava le-ar trebui la ăia cu mandate și cu pensii nesimțite sau la ăia cu grade care distribuie drogurile și iau șpagă de la pești.
4
1
Sa avem grija lor, sunt viitorul evenimentelor si al stirilor cu reting valoros, multa odihna, mancare buna si zile linistite vor revenii de cate ori vor avea nevoie de o cazare si mancare gratuita o vorba si un antrenament deosebit
3
0
Sa aveți poftă, băieți! Crăciun fericit la chiriași!
1
1
Sper sa aiba parte de otrava in mancare, infractorii = gunoaiele societatii = morti
10
3
Să aveți parte de mese bogate de la ANP
4
4

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677