REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
27.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

De la ”inginerii” cu fonduri europene, la conducerea Portului Constanța

De la ”inginerii” cu fonduri europene, la conducerea Portului Constanța

Replica API 12 februarie 2022 | 00:05 11102

Așa cum arătam în ediția anterioară, PSD Constanța a avut grijă să-l impună pe fiul lui Dede Perodin în conducerea Portului Constanța, respectiv în Consiliul de Administrație. Însă, nu doar Suryan Omar Dede s-a așezat, de vineri, pe scaunul cald, ci și Gheorghe Naceades, un alt social democrat care nu prea s-a făcut remarcat din poziția de politician. Aflăm, însă, că Gheorghe este un mic fermier în Constanța, care a ”jonglat” , în trecut, cu fondurile europene.

Aflăm din CV-ul lui Naceades că a absolvit Facultatea de Drept la Ovidius, că și-a făcut stagiatura la avocat Pavel Bogdan, că este specialist în marketing și că a fost jurist. Ne mai spune că este director general la firma unde este unic acționar, Genco Development SRL și… atât!

Ceea ce nu se știe și ar fi corect să se afle, atâta timp cât ocupă o funcție publică, este faptul că, în trecut, a avut probleme cu APIA, instituție care a constatat nereguli în obținerea și utilizarea fondurilor europene.

Astfel, APIA Constanța a emis, în 2018, un proces verbal cu nr 6545/7.09.2018 de constatare a neregulilor și de stabilire a creanțelor bugetare, pe numele lui Gheorghe Naceades. Nu știm exact ce a făcut și care a fost cuantumul creanțelor, cert este s-a soluționat conflictul. Cel mai probabil, afaceristul și-a achitat creanțele impuse de instituție.

Probleme a avut și cu Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Palas Constanța, care l-a dat în judecată, în urmă cu un an, după ce nu și-a plătit o factură de 4000 de lei, emisă în baza unui contract de vânzare-cumpărare încheiat cu institutul. Între timp, Naceades s-a achitat și de această datorie.

Social democratul a fost pe lista de candidați ai PSD pentru Consiliul Local Constanța, la alegerile locale din septembrie 2020, însă nu pe o poziție eligibilă, așa că nu a avut șanse să intre în Consiliul Local. Și, dacă tot nu a intrat în CL, PSD l-a trimis în Consiliul de Administrație al Portului Constanța. Așa, ca să fie bine!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acum portul constanta va deveni un alt roterdam
0
16
Frate pe mainile cui a picat cel mai important port al tarii ! Ale astuia si ale gelatului Catana junior.
19
0
Hahalera galbena egal ciuma rosie egal diaree!
0
1
George baiat bun pacat de el acum cu asta e in kkt pana la git.
2
1
Asa si? ce realizari mari il recomanda?
8
1
Suryan Dede este foarte competent este unul din cei mai buni ingineri din oras
2
10
Cred ca nu mai avem oameni capabili.in punctul asta am ajuns, numai pe pile.
7
0
...nu mai scapam de cimpanzei...!
11
3
Ce conteaza numele partidului M.P.acum se stie ca toti astia pusi pe furat vorbesc intre ei cam asa:"la care partid este mai bine sa ma bag ma pt.ca sa ajung si eu la cascavalul de la stat".
8
2
Nepotilooor,n au altii loc de voi nicaieri.
10
4
Ce ? Oailii nu mi stie oari sa noatii ?
22
2
Cogealacu nu cheari! Ce mi-e oia ce mi-e vapoarilii. Tot un drac. Aidi ca semnez eu unde trebuie toate hartiili! Nu conteaza ce scrie in ele!
32
3

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303