REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

De la pușcărie, la primărie! Cristian Popescu Piedone a fost eliberat

De la pușcărie, la primărie! Cristian Popescu Piedone a fost eliberat

Andreea VREJOIU 21 iunie 2023 | 13:03 4818

Fostul primar al Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a fost eliberat. Judecătorii i-au admis o cale extraordinara de atac în dosarul Colectiv. Decizia este definitivă.

De la puscarie, la primarie! Cristian Popescu Piedone a fost eliberat

Ajuns acasă, în jurul orei 16.15, cu o cruce în mână Piedone și-a îmbrățișat familia. „Viața mea, iubirea mea„, i-a spus Piedone soției. ”Mulțumesc sutelor de mii de oameni care au crezut că sunt nevinovat. Înalta Curte dă speranțe României că justiția poate să funcționeze”, a spus Piedone.

 

 

Pe 12 mai, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsă scăzută la jumătate faţă de condamnarea de 8 ani şi 6 luni de închisoare cât luase la Tribunalul Bucureşti. Pe lângă scăderea la jumătate a pedepsei, Piedone a fost scos şi de pe lista inculpaţilor care trebuie să plătească daune de zeci de milioane de euro către victimele incendiului.

Piedone este acuzat că a semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

În acelaşi dosar, patronii clubului Colectiv au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 6 şi 11 ani şi 8 luni de închisoare, iar George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la ISU Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au primit câte 8 ani şi 8 luni închisoare.

Precizăm că Piedone se poate întoarce la Primăria Sectorului 5, putând să-și reia activitatea de primar.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu comentez vinovatia sau nevinovatia acestui personaj, dar cum se poate ca justitia sa condamne la inchisoare si apoi tot justitia sa consideree ca esti nevinovat. Aceasi justitie! Pai onorata instanta, mai putem avea incredere in tine?
4
0
Iti dai seama acum cu ce pofta de ciordeala vine asta la primaria inapoi
10
1
viermele asta umflat, mergea prin piete agroalimentare cu televiziunea după el ca să i beleasca pe amaratii aia cu amenzi, făcându-și campanie pe nenorocirea ălora.
10
0
Piedone a luat spaga de peste tot, asta fac primarii, deci e vinovat ca a luat bani si nu a aplicat legea
12
0
Orice roman este cu gandul la furat pentru el si familia lui. Nu sunteti peste Piedone. Acelasi aluat.
6
3
Normal ca era nevinovat saracul. Mafia justitiei vrea si pensii speciale. Normal ca ii elibereaza pe cei ca ei .
11
0
Inca o dovada ca mizerabilii de magistrati merita sa faca puscarie nu sa aiba pensii speciale.
15
0
Ganditi cu fundul .piedone i a pus sa dea cu artificii? Ce vina are piedone ca si au dat foc singuri?
10
15
Asta e r*mânia
10
1
Din toti astia judecati si condamnati a venit macar unul sa spuna: -Da,sunt vinovat. Am gresit. NU
9
1
E de vina toata lumea,numai Piedone nu!
4
4
Mai există totuși o speranță pentru noi r*mânii!!!
5
1
Asa ne trebuie daca nu am pus bata pe ei cand trebuia! Acum o sugem original!
14
6
Condamnarea lui piedone a fost gresita de la inceput pentru ca piedone in mod inexplicabil nu a fost obligat la plata despagubirilor financiare asa cum s-a intamplat cu toti ceilalti; de ce piedone nu a fost inclus la plata despagubirilor ? oare ptr ca se astepta de la bun inceput eliberarea si spalarea lui ? mafie mare
11
7
Deci in conceptia Inaltei Curti doar acarii paun sunt vinovati cand se intampla o nenorocire mai mare sau mai mica; barosanii cu functii inalte nu au nici o vina ! magarie si lipsa de bun simt elementar - asta este decizia Inaltei Curti ca si a Curtii de Apel care a redus la jumatate condamnarea Tribunalului; sa-l aducem si pe ponta inapoi prim ministru ca a fost nevinovat daca ne luam dupa Inalta Curte care isi bate joc de o tara intreaga
15
5
Ar trebui organizata o mare manifestatie in Buc., impotriva acestui talhar imbuibat cu spagi enorme ! Romani, treziti va !
18
8
Omul asta a stat un an la puscarie,nevinovat zice justitia, pentru un incendiu iar la Constanta, derbedeul ala de la primarie este liber dupa ce a refuzat, in scris, alocarea de fonduri pentru instalatia de semnalizare a incendiilor la spitalul municipal si au ars pacientii de vii. Unde e justitia ????
29
1
PSDistilor ati actionat exact ca si USRisti care imediat ce l-au pus pe Stelian Ion seful justitiei din Romania un judecator din Medgidia l-a scapat pe fostul primar PSD Radu Mazare de un dosar penal care se judeca,diferenta este ca voi PSDisti ati facut scapat un primar penal de-al PSDistilor pecand USRistul Stelian Ion a facut scapat de un dosar penal tot un fost primar de-al PSDistilor,deci toate partidele au lucrat pentru penali PSDeului;altfel in cazul asta primaria unde era PIEDONE a platit victimelor de la Colectiv cateva milioane de euro,acum pentru ca fapta pentru care a fost condamnat piedone nu exista"asha au motivat judecatori eliberarea lui Popescu Cristian bani platiti de primarie ar trebui sa revina in contul primariei caci daca piedone este nevinovat dece sa plateasca primaria despagubiri victimelor de la Colectiv ?.
9
4
a dat destul hotul, e liber ! Multa mwie cu mult kkt justitiei super korrupte din rromanika !!!
20
6
Ai mare dreptate ,a venit ciolacu la putere ,feciorul a cotizat din ce a furat tasu și gata ,l a scos pe infractorRusine mare ce se întâmplă, rușine
24
8
Si uite asa ne ducem dracului cu totiii , o sa murim cu dreptatea in mina !Mai fac si greva jegurile de magistrati !!!!Rusine spurcatilor !
38
4
Rusinica, au murit 65 de copii, va batem obrazul. Sa va crape obrazul de rusine... Daca nu semna talharul ala corupt nu se intampla nenorocirea. Sa te pedepseasca Dumnezeu pentru ce ai facut
25
8
O laba de om - totusi are un urmas vrednic care ii urmeaza modelul - Horica Constantinescu, vrednicul aparator al protectiei tuturor consumatorilor romani! E usor sa te cateri pe o ruina, chit ca e aia o tara - Romania sau administratie publica nereformata sau mediu de afaceri torturat!
19
6
Au trecut aproape 8 ani de la tragedia petrecuta in clubul Colectiv , 8 ani de umilinta si nepasare din partea autoritatilor. Prin sentinta de astazi in care s-a dispus eliberarea fostului primar , justitia din Romania demonstreaza inc-o data faptul ca este aservita politic … Sa va fie rusine secaturilor , Romania , trezeste-te !!!
27
8
un hot nenorocit ,trebuia sa putrezeasca in puscarie .
23
8

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510