REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
32.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Debutul regizoral al actorului Daniel Kaluuya, selectat în programul Festivalului de Film de la Londra

Debutul regizoral al actorului Daniel Kaluuya, selectat în programul Festivalului de Film de la Londra

A.F. 1 septembrie 2023 | 00:00 297

Premiera mondială a filmului "The Kitchen", un thriller distopic ce marchează debutul regizoral al actorului britanic Daniel Kaluuya, va reprezenta unul dintre evenimentele importante din programul London Film Festival 2023, care se va desfăşura în perioada 4-15 octombrie, au anunţat joi organizatorii evenimentului, informează AFP.

Debutul regizoral al actorului Daniel Kaluuya, selectat in programul Festivalului de Film de la LondraDaniel Kaluuya

Acest film mult aşteptat, regizat alături de britanicul Kibwe Tavares şi care a avut nevoie de aproape zece ani pentru a vedea lumina zilei, va fi proiectat în închiderea celei de-a 67-a ediţii a festivalului londonez, înainte de a fi lansat în cinematografe şi pe platforma de streaming Netflix.

Pelicula prezintă viaţa unor oameni marginalizaţi din Londra într-un viitor în care toate locuinţele sociale ar fi fost suprimate.

Daniel Kaluuya, cunoscut pentru rolurile interpretate în filme precum "Get Out", "Black Panther" şi "Judas and the Black Mesiah" - cel din urmă aducându-i o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar -, este şi coscenarist al filmului "The Kitchen".

London Film Festival se va deschide cu drama "Saltburn", scrisă şi regizată de Emeral Fennell, care va fi proiectată pentru prima dată în afara Statelor Unite.

"Saltburn", considerat unul dintre cele mai aşteptate filme britanice ale anului 2023, este descris ca fiind "povestea unei obsesii", are o acţiune plasată într-un conac englezesc şi a fost comparat cu filmul-cult "The Talented Mr. Ripley".

Festivalul londonez va include şi premiera mondială a filmului "The Book of Clarence", o dramă biblică regizată de cineastul britanic Jeymes Samuel, care îi are în rolurile principale pe Benedict Cumberbatch, James McAvoy, LaKeith Stanfield şi David Oyelowo.

În faţa reprezentanţilor presei, noua directoare a festivalului, Kristy Matheson, nu a evocat joi un posibil impact al grevei scenariştilor şi actorilor hollywoodieni, care privează Mostra de la Veneţia de numeroase staruri în acest an, şi a preferat să se concentreze asupra programului evenimentului.

În total, 252 de producţii - lungmetraje, scurtmetraje, filme în realitate augmentată şi seriale TV - ce provin din 92 de ţări şi realizate în 79 de limbi vor fi prezentate la Londra. Aproximativ 39% dintre cineaştii selectaţi în programul evenimentului sunt femei sau persoane non-binare.

Vor fi proiectate şi filme care au fost prezentate deja în cadrul altor festivaluri, precum "Killers of the Flower Moon" - noul western al regizorului Martin Scorsese -, "The Boy and the Heron", de Hayao Miyazaki, şi documentarul regizat de Steve McQueen despre Amsterdam, "Occupied City", citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768