REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Deca: Din acest an, în învăţământul superior, diploma de doctor va conţine un cod QR

Deca: Din acest an, în învăţământul superior, diploma de doctor va conţine un cod QR

A.F. 12 ianuarie 2024 | 23:52 2222

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat vineri că începând de anul acesta, în învăţământul superior, diploma de doctor va conţine un cod QR care va permite accesul la informaţii care vor facilita validarea şi conformitatea diplomelor direct în baza de date a Ministerului Educaţiei.

Deca: Din acest an, in invatamantul superior, diploma de doctor va contine un cod QRLigia Deca

În plus, din anul universitar 2024-2025, toate actele de studii care se eliberează absolvenţilor vor fi întocmite în limbile română şi engleză şi vor fi însoţite de suplimentul la diplomă doar în format Europass.

"Această măsură va fi extinsă pentru toate actele de studii care se eliberează absolvenţilor învăţământului superior, indiferent de anul înmatriculării, începând din anul universitar 2024-2025. Sunt prevederile unui proiect de Hotărâre de Guvern lansat astăzi în consultare publică de Ministerul Educaţiei", a scris Deca pe Facebook.

Potrivit proiectului, în anul universitar 2023 - 2024 actele de studii care se eliberează absolvenţilor învăţământului superior sunt însoţite de suplimentul la diplomă şi suplimentul Europass la diplomă, ale căror modele sunt prevăzute în Hotărârile de guvern aflate în vigoare.

"Începând cu anul universitar 2024 - 2025, actele de studii care se eliberează absolvenţilor învăţământului superior, indiferent de anul înmatriculării, sunt însoţite doar de suplimentul la diplomă în format Europass", prevede proiectul, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am o si g Am o singură întrebare pentru aceasta individa, ea știe cu ce se mănâncă acest doctorat? Câte publicații la activ?, sau aplicați indicațiile celeia ce a distrus învățământul Androneasca, prin înființarea învățământului particular. Concret cumoararea, ca la piață, a oricărei licențe dorești, doctoratul nefăcând excepție. Vai viata noastră, învățământul romanesc este nul și neavenit. Atunci ce pretenții sa ai. Din curiozitate, o mica atenție și sesizați dezacorduri făcute de asa zișii jurnaliști de elita. Cum profesorii obțin aceste licențe între doua stații de autobuz, ce pretenții poți avea? Mai nou, învățătorii claselor primare nu accepta copii dotați, ii esclus și se ocupa numai de asa zisele cunoștințe. Verificați și va veți convinge
1
0
Ar fi mult mai important ca invatamantul sa fie cu adevarat SUPERIOR ! Adica pusi pe liber asa zisii profesori Universitari parca scosi din lazile cu vechituri..... De acolo ince cu adevarat educatia superioara
3
0
Ati distrus tot invatamantul. Nici nu mai puteți reveni la ce a fost acum 30 de ani. O sa ziceți..."comunist". Aiurea! Toată economia tarii sta pe umerii licentiatilor din generațiile 80-90, școliți la sange sa fie apți în tara și peste hotare. Și incep cu doctorii și termin cu inginerii. Acum....toți întra la facultate, unde nu se duc, ca li se dau examenele și diplomele la liber. Sa fie cifra de scolarizare și norme peste norme la mafioții din universități, care lucrează cu toată familia lângă ei, sa meargă afacerea. Praful s-a sesizat de noi si de esenta scolii; ziua de maine este a autodidactilui. Puneți coduri peste coduri QR, ca dacă diploma nu e acoprita de stiinta, nu are nici o valoare. Și dacă autorul este altul....pe bani, desigur! Îmi vine sa urlu și sa strig în gura mare: CE ATI FACUT CU TARA ASTA SI CE ATI AVUT CU NOI?
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510