REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.4° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Decizie istorică: Parlamentul Ucrainei a interzis Biserica Ortodoxă cu influență rusă

Decizie istorică: Parlamentul Ucrainei a interzis Biserica Ortodoxă cu influență rusă

Virgil STOIAN 20 august 2024 | 18:00 1403

Parlamentul ucrainean a adoptat marţi un proiect de lege care prevede interzicerea Bisericii Ortodoxe cu legături cu Patriarhia de la Moscova, considerată adesea un releu de influenţă a Kremlinului, după doi ani de la Invazia Ucrainei de către Rusia, anunţă mai mulţi deputaţi, relatează AFP.

Decizie istorica: Parlamentul Ucrainei a interzis Biserica Ortodoxa cu influenta rusaVolodimir Zelenski

Fără vreo surpriză, Rusia a denunţat imediat o tentativă a Kievului de a distruge ”ortodoxismul canonic”.

”Decizie istorică! Parlamentul a adoptat un proiect de lege care interzice o filieră a ţării agresoare în Ucraina”, anunţă pe telegram o deputată, Irina Gheraşcenko.

Rada Supremă de la Kiev a adoptat pe 20 august o lege care interzice activitățile Bisericii Ortodoxe Ruse din Ucraina și organizațiile religioase asociate cu aceasta, transmite Serviciul Ucrainean al Europei Libere.

A fost a doua lectură a proiectului din parlamentul ucrainean, după ce prima lectură a avut loc în luna octombrie a anului trecută.

„Organizațiile religioase ucrainene suspectate de colaborare cu Biserica Ortodoxă Rusă vor avea la dispoziție nouă luni pentru a rupe legăturile cu Moscova”, potrivit proiectului de lege.
Legea urmează să fie aprobată printr-o hotărâre judecătorească

Kievul a prezentat Biserica Ortodoxă Ucraineană, legată istoric de Rusia, ca pe un nucleu de influență rusă și complice la invazia pe scară largă a Kremlinului în Ucraina.

Anterior votului din parlamentul ucrainean, Consiliul Tuturor Bisericilor și Organizațiilor Religioase din Ucraina a susținut inițiativa de interzicere a activităților organizațiilor religioase asociate cu Biserica Ortodoxă Rusă.

Consiliul a condamnat Biserica Ortodoxă Rusă pentru că a susținut agresiunea rusă și a cerut interzicerea organizațiilor legate de aceasta în Ucraina.

Cu o zi înainte, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a menționat în discursul său video inițiativele legislative în acest domeniu. El a vorbit inclusiv despre „o soluție care va întări independența spirituală ucraineană”.

În replică, Biserica Ortodoxă Ucraineană, subordonată Patriarhiei Moscovei, a transmis că proiectul de lege „nu respectă Convenția cu privire la drepturile omului și Constituția Ucrainei”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O evidenta actiune de inlaturate a crestinismului, venita cu intentie vadita din partea satanistilor americani si nu numai. De acum credinta va fi doar in sufletele ucrainienilor. E adevarat ca cei pe care ii credeam cu frica lui Dumnezeu de fapt fac jocurile diavolului, insa pe Dumnezeu nu poti sa-L reformezi, iar biserica crestina veritabila sta in Iisus Hristos, adevaratul fiu al Lui Dumnezeu, si cei ce-L iubesc cu adevarat.
9
5
multa mmmwie cu kkkt ucigasii putin si kiril !!!
5
12
Vad ca au anvatat ukrainienii limba r*mâna.Ducetiva și luptați pe front ,fetitelor ,nu va mai ascundeți după chilooțeii nevestelor an r*mânia.Mi am dat seama după aprecierile la comentarile de mai jos.Daca ,chiar va interesa de tara voastră, nu fugeati ca niște laași .Sunteți josnici.
10
4
S ai dam prin gura lui piticu pornno. O sa vezi cum se traiesti an U E .Sclaavii vestului.
15
28
PAI DACA I JIDAN CUM DRACUULI SA FIE ALTFEL. DUMNEZEU O SA VA DEE DE NU O SA PUTETI DUCE. VAI DE ROMANI DIN UKRAINA.VA ANTREB ACUM,MAI TINETI PARTE JIGODIILOOR ASTEA DE UKRAINIENI? I AM TINUT CA PE BOIERI LA NOI SI I AM SI PLATIT.
13
27
Parlamentul nostru ar trebui să ia exemplu.
29
15

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365