REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
22.4° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Decizie oficială - Ucraina va deveni membru al NATO

Decizie oficială - Ucraina va deveni membru al NATO

Virgil STOIAN 12 iulie 2023 | 00:00 1110

Liderii statelor din cadrul NATO au reafirmat că Ucraina va deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice, a declarat marţi secretarul general Jens Stoltenberg, subliniind că integrarea se va produce când va exista unanimitate din partea statelor membre şi când Kievul va îndeplini condiţiile, informează Mediafax.

Decizie oficiala - Ucraina va deveni membru al NATO

"Astăzi, aliaţii au convenit asupra unui pachet care are trei elemente centrale, pentru a aduce Ucraina mai aproape de NATO. În primul rând, un nou pachet multianual de asistenţă pentru Ucraina, pentru a permite tranziţia de la era sovietică la standardele NATO în materie de pregătire şi doctrine, în scopul facilitării reconstrucţiei sectorului ucrainean al apărării. (...) În al doilea rând, noul Consiliu NATO-Ucraina, un forum de consultări în situaţii de criză şi decizii. Ne vom reuni de pe poziţii de egalitate. Aştept să avem sesiunea inaugurală mâine, cu participarea prepedintelui Volodimir Zelenski", a declarat Jens Stoltenberg, potrivit agenţiei MEDIAFAX, în conferinţa de presă organizată după prima sesiune a summitului NATO de la Vilnius.

Se face o excepție pentru Ucraina

"În al treilea rând, reafirmăm că Ucraina va deveni membră a NATO. Am stabilit să eliminăm cerinţele din cadrul Planului de Acţiune pentru Integrare. Acest lucru va modifica parcursul Ucrainei spre integrare, trecându-se de la un proces în două etape la un proces într-o singură etapă. Am stabilit clar că vom emite o invitaţie adresată Ucrainei pentru a deveni membră NATO când aliaţii vor fi de acord şi când vor fi îndeplinite toate condiţiile. Acesta este un pachet de susţinere important pentru Ucraina şi un parcurs clar pentru a deveni membră NATO", a precizat Stoltenberg, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mincinosilorrrr !!! Iar noi dk ne mai mananca mult in c*r o sa o swgem original blend !
0
1
ucraina va fi in nato si ruznacii o s-o swga. Ceea ce fac si acum.
3
4
Ucraina membru NATO la anul in qulivară și la multi ani Cu mentalitate de ruși ucrainenii nu au șanse la NATO
6
3
Eu stiam ca sunteti redactia copy-paste. Cred ca v-ati schimbat sursele de informatii de ati ajuns fix la polu opus cu relatarile.
10
0
Stire postata acum pe CNN. "Stoltenberg: Aliaţii sunt de acord că nu este momentul ca Ucraina să devină membru cu drepturi depline al NATO" Acelasi titlu este preluat de mai multe publicatii europene in aceasta seara.
14
0
Ucraina va deveni membru al NATO,la pastele cailor
13
4
Bullshit. UItati ce a spus Stoltenberg acu cateva minute a transmis ucrainienilor ca daca nu castiga si nu se impun pe campul de lupta, NATO nu are ce discuta cu ei in privinta unei viitoare aderari. Pe langa asta ungurii nu vor accepta si poate alti cativa membrii ai aliantei. Deci care kkt e decizia aia oficiala ca intra astia in NATO ? Intrati pe BBC news, Digi, Euro news, toti prezinta clar ca momentan Ucraina nu are ce sa caute in NATO.
18
0
Ce titlu menit sa atraga click-uri.
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699