REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
29.9° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

DECIZIE RARĂ în CAZUL unui ACCIDENT RUTIER MORTAL!

DECIZIE RARĂ în CAZUL unui ACCIDENT RUTIER MORTAL!

Replica API 3 noiembrie 2020 | 00:00 3510

Magistrații Judecătoriei Constanța s-au pronunțat într-un dosar ce a vizat un accident rutier soldat cu decesul unui pieton. Acesta a avut loc pe DN3, în drum spre Valu lui Traian, iar pieton se afla lângă parapetul despărțitor, moment în care a fost lovit de un autovehicul, care și-a continuat drumul. Ulterior, și mașina din spate a lovit pietonul, care căzuse pe asfalt, omul decedând pe loc. Magistrații au decis că pericolul a fost generat de pieton, iar șoferul din primul autovehicul a fost condamnat doar pentru părăsirea locului accidentului.

Potrivit rechizitoriului, Robert G. a condus autoturismul marca Hyundai pe DN 3, pe banda nr. 2, dinspre Municipiul Constanța către Valu lui Traian, și când a ajuns la km. 255 + 600 m , a surprins și a accidentat un bărbat, care, în calitate de pieton, mergea pe partea carosabilă, pe axul drumului, pe lângă parapeții despărțitori din beton. După producerea impactului, pietonul a rămas întins pe partea carosabilă, timp în care a trecut peste el un alt autovehicul. În urma accidentării sale, victima a suferit leziuni corporale ce au dus la decesul acesteia pe loc, așa cum rezultă din raportul medico-legal de necropsie. După producerea accidentului, Robert G. și-a continuat drumul astfel că a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție și fără să aștepte venirea ambulanței sau organelor de poliție. Peste câteva ore, șoferul a venit la sediul poliției, însoțit fiind de tatăl său și a declarat că el a fost autorul accidentului rutier.

Din concluziile expertizei tehnice judiciare auto, rezultă că accidentul s-a produs numai din cauza victimei, care a fost singura în măsură să-l evite

”Starea de pericol a fost generată de pieton, care, cel mai probabil, s-a angajat în traversarea DN 3 și când a ajuns la parapetul de beton despărțitor al sensurilor a fost blocat și a încercat să sară peste parapet, sau s-a angajat în traversarea DN 3 pe sensul spre Municipiul Constanța și, când a ajuns la parapetul de beton despărțitor al sensurilor, a reușit să sară peste parapet și a ajuns pe banda a doua. Momentul creării stării de pericol a fost cel în care pietonul a ajuns pe banda a doua a sensului spre Valu lui Traian, unde a fost acroșat de oglinda retrovizoare a autoturismului Hyundai iar după ce a căzut, a fost călcat de autoturismul Renault, care a trecut peste el.

Ce au decis magistrații și de ce

Viteza autoturismului Renault a fost de 91,22 km/h iar cea a autoturismului Hyundai, a fost de 90,00 km/h .Pietonul a încălcat prev. art. 72, al. 1, 2 , 3 ,4, și art. 166, și art. 267. al. 1, lit. d, din HG n3. 1391/2006. În prima fază, accidentul nu putea fi evitat de inculpatul Robert G., conducătorul autoturismului Hyundai, prin frânare, deoarece timpul necesar de oprire era mai mare decât cel de care a dispus pentru a realiza acest lucru. Accidentul putea fi evitat de pieton dacă nu traversa pe timp de noapte DN3 prin loc nepermis și fără să se asigure. În faza a doua, accidentul nu putea fi evitat de suspectul C.Ș.C. , conducătorul autoturismului Renault, prin frânare, deoarece timpul necesar de oprire era mai mare decât cel de care a dispus pentru a realiza acest lucru”, potrivit instanței.

Astfel, Robert G. a fost condamnat doar pentru părăsirea locului accidentului, la 2 ani cu suspendare. Decizia nu a fost definitivă, urmând a se judeca apelul. Termenul a fost fixat pe 15.12.2020.

Liliana IONIȚĂ

Citește și: ACCIDENT MORTAL la Valu lui Traian. Pieton lovit de două mașini!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu a scris ca era ceata in seara aia
0
0
Toti sunteti praf....Ce dracului cauta pietonul, sa sara peste parapetul de beton ? Pietonii trebuie intotdeauna sa fie favorizati ? DECIZIE SUPER CORECTA.
3
1
o decizie corecta . incredibil pt instantele noastre
7
4
Bai judecatorilor tampiti cum adica"soferul a fost pedepsit Doar pentru parasirea locului accidentului"pai infractiune mai mare ca asta nu exista in cazul soferilor,daca un sofer fuge de la locul accidendului fara sa anunte politia deci de incuviintare politiei nici nu mai vorbim soferul ala este vinovat de producerea accidentului.
4
7
asa am patit si eu ,eram rupt de beat 3% alcool si am luat cu suspendare la medgidia ca sunt prefect, prietenii stiu de ce...
2
1
gresesti amarnic cu parerile tale ! Durerea e spaga inghitita de judecatorii muisti. Acolo e buba tarii asteia. Manca-mi-ar cacatul de hoti !!!
8
9
Oricare ar fi fost directia de traversare a mortului ,el a fost surprins in o pozitie statica la parapet lucru care putea fi observat de la vreo 40 m pe timp de noapte , timp in care ai timp sa mai reduci din viteza masinii .Sa ne imaginam ca ar fi aparut un zid brusc in fata masinii.S ar fi izbit cu 90 la ora pt ca nu mai era timp de oprire?Pedepsele cu suspendare oferite cu generozitate au incurajat comportamentul agresiv in trafic.E drept ca mortul a gresit grav , dar trebui sa ne straduim sa nu pedepsim asa greu pe cineva care greseste., cind ne sta in putere sa o facem
5
3

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212