REPLICA ONLINE CONSTANTA

27° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
27° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

Delegaţia Consiliului de Afaceri Româno-American, primită de ministrul Luminiţa Odobescu

Delegaţia Consiliului de Afaceri Româno-American, primită de ministrul Luminiţa Odobescu

Victor ROTARU 22 martie 2024 | 00:00 181

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, a primit delegaţia Consiliului de Afaceri Româno-American (American Romanian Business Council - AMRO) condusă de preşedintele executiv al AMRO, Eric Stewart.

Delegatia Consiliului de Afaceri Romano-American, primita de ministrul Luminita OdobescuLuminiţa Odobescu

Potrivit unui comunicat al MAE, reuniunea cu reprezentanţi a 14 companii americane a avut loc în contextul vizitei anuale a AMRO în România, desfăşurată în acest an în perioada 20 - 21 martie.

La reuniune a luat parte ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec.

Ministrul Luminiţa Odobescu a evidenţiat interesul României de a deveni o platformă pentru conectivitate regională în materie de comerţ, infrastructură de transport şi energie, precum şi un hub pentru companiile americane implicate în procesul de reconstrucţie a Ucrainei.

Oficialul român a încurajat, din această perspectivă, companiile americane reprezentate la reuniune să folosească oportunităţile oferite de România ca destinaţie de investiţii şi a solicitat sprijinul AMRO şi al membrilor săi pentru promovarea mediului de afaceri românesc în SUA.

Preşedintele AMRO şi-a arătat aprecierea pentru deschiderea demonstrată de autorităţile române şi sprijinul oferit de statul român Ucrainei, aspect reliefat şi de companiile prezente la reuniune. Acestea şi-au manifestat interesul pentru întărirea relaţiilor de afaceri cu România.

Alte subiecte abordate în contextul reuniunii s-au referit la situaţia regională şi eforturile României şi a statelor partenere pe linia securităţii regionale, respectiv la posibilităţile de acţiune comună în sprijinul includerii României în Programul Visa Waiver.

Înfiinţat în 2012, la iniţiativa lui Eric Stewart, Consiliul de Afaceri Româno-American (American-Romanian Business Council - AMRO) este o organizaţie americană cu sediul la Washington, parte a American-Central European Business Association (ACEBA). În prezent, AMRO este format din 39 de companii provenind din diverse domenii de afaceri, inclusiv energie, industria de apărare, comunicaţii şi IT, industria farmaceutică, infrastructură de stocare, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620