REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Demisa Laura Constandin, cercetată disciplinar în scandalul „azilelor groazei“

Demisa Laura Constandin, cercetată disciplinar în scandalul „azilelor groazei“

Marieta ȘTEFAN 25 august 2023 | 00:00 1971

Fostul director al AJPIS Constanța, Laura Constandin, demisă din funcție, în scandalul azilelor pentru bătrâni, ocupă acum un post echivalent ca nivel de studii, de simplu inspector. În locul ei, la conducerea instituției se află, pe un post temporar, Mirela Ungureanu, fostul șef de serviciu de la compartimentul Beneficii Sociale. Acum, Laura Constandin va trebui să se prezinte în fața Comisiei de Disciplină din cadrul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială. Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii, a dispus acest lucru. Fostul director AJPIS Constanța are posibilitatea să aducă, în apărarea ei, un avocat, precum și martori și documente.

Demisa Laura Constandin, cercetata disciplinar in scandalul „azilelor groazei“Laura Constandin

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat în şedinţa de Guvern din 20 iulie a.c. noului ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, suspendarea din funcţie a şefului Inspecţiei Muncii, dar şi a directorilor Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială (AJPIS) din județele Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Teleorman, Hunedoara, Vrancea şi Bucureşti, în urma finalizării controalelor la centrele de îngrijire a bătrânilor, copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi, de la nivel naţional. Directorul AJPIS Constanța, Laura Constandin, a fost demisă din funcție și ocupă acum un post echivalent ca nivel de studii, de simplu inspector. În locul ei, la conducerea instituției se află, pe un post temporar, Mirela Ungureanu, fostul șef de serviciu de la compartimentul Beneficii Sociale.

Laura Constandin se prezintă în fața Comisiei Disciplinare pe 28 august

În câteva zile, mai precis pe data de 28 august, a.c., Laura Constandin va trebui să se prezinte în fața Comisiei de Disciplină din cadrul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială. Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii, a dispus acest lucru, care este valabil nu numai pentru fostul director al AJPIS Constanța, ci și pentru ex managerii din Arad, Giurgiu, Maramureş, Teleorman, Hunedoara și Vrancea. Foștii directori trebuie să răspundă în fața comisiei pentru îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor.

„Ministrul Muncii a dispus Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială să mă prezint în fața Comisiei Disciplinare din cadrul acesteia. Mi s-a adus la cunoștință că cercetarea disciplinară este pentru îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor în cadrul serviciilor sociale din județul Constanța, în perioada 10 – 16 iulie. Am dreptul să mă prezint cu avocat, martori, documente. Voi lua cu mine un biblioraft, nu un dosar. Cercetarea disciplinară a început deja cu alți foști directori de la agențiile vizate din țară“, ne-a declarat Laura Constandin, fostul director AJPIS Constanța.

Demisa Laura Constandin, cercetata disciplinar in scandalul „azilelor groazei“

Continui să fiu dezamăgită…

Laura Constandin consideră că și-a făcut datoria și continuă să fie dezamăgită de situația în sine. „Eu mă lupt cu această situație de câțiva ani. Pentru că am văzut că nu este în regulă, în special la Eforie. Am dat măsură de închidere, încă de acum un an și jumătate, pe care am înaintat-o la Parchet. Dosarele de cercetare penală sunt încă deschise. Am propus includerea azilelor pe lista de verificare a comisiei mixte de control, din care făcea parte și poliția. Am două răspunsuri de la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială privind cazurile celor trei centre de la Eforie. S-au epuizat toate căile de soluționare a funcționării în afara legii a celor trei centre ilegale din Eforie. Continui să fiu dezamăgită…”, a concluzionat Laura Constandin. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar ați pus poza cu madam... Scuipă pe capul puolii când o sujje, are fetish să s**a oole
5
7

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016