REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
23.4° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Denisa Elena Neagu (USR): Nu avem nicio universitate în top 1.000 mondial

Denisa Elena Neagu (USR): Nu avem nicio universitate în top 1.000 mondial

Victor ROTARU 20 decembrie 2023 | 00:00 276

Deputatul USR Denisa Elena Neagu a declarat, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Educaţiei, Ligia Deca, că România nu are nicio universitate în top 1.000 mondial, iar rezultatele elevilor la testele PISA sunt "dezastruoase".

Denisa Elena Neagu (USR): Nu avem nicio universitate in top 1.000 mondialDenisa Elena Neagu

"De peste şapte ani vă ocupaţi de proiectul România Educată al preşedintelui Iohannis şi aţi reuşit performanţa să nu avem nicio universitate în top 1.000 mondial. Partidul din care faceţi parte ocupă portofoliul Educaţiei de patru ani. Dar haideţi să analizăm activitatea dumneavoastră din ultimul an la minister într-un mod simplu, astfel încât să înţeleagă orice elev. Aţi trişat. După rezultatele dezastruoase pe care elevii le-au înregistrat la testele PISA, aţi încercat să fentaţi realitatea, aţi cenzurat graficele privind gradul de analfabetism funcţional pentru elevi dintr-un raport OCDE. (...) Educaţia sub gestionarea dumneavoastră este în derivă. Vă lăudaţi că nu am scăzut un loc în clasamentul european, dacă am fi picat sub Bulgaria, unde ne-am mai fi aflat astăzi?", a spus Denisa Elena Neagu.

Parlamentarul USR a afirmat că şcolile sunt "sufocate" de inspecţii şi birocraţie, iar inspectoratele şcolare consumă anual un buget de peste 600 de milioane lei.

Denisa Elena Neagu a adăugat că Legile educaţiei nu rezolvă problemele din sistemul învăţământ, ci adaugă altele noi.

"Ce aţi reuşit să livraţi ca ministru este, în cel mai bun caz, de calitate îndoielnică. Mă refer aici la Legile educaţiei, despre care chiar profesorii v-au zis că nu rezolvă marile probleme ale sistemului de învăţământ. O formă fără fond, cantitate, nu calitate. Chiar adaugă noi probleme, cum ar fi examenele de admitere la liceu, examen care vine cu un stres în plus pentru elevi şi scoate banii din buzunar de la părinţi pentru meditaţii (...) Extinderea programului masă sănătoasă în şcoli a fost amânată la bugetare pentru încă un an, nu va mai ajunge la un milion de copii, aşa cum scrie în legea învăţământului preuniversitar, şi nici aplicarea programului existent în 450 de şcoli nu merge chiar bine", a adăugat deputatul USR.

Potrivit acesteia, problema abandonului şcolar are legătură şi cu faptul că nu se rezolvă o altă problemă, lipsa de finanţare pentru transportul gratuit către şcoală, ea dând exemplul judeţelui Botoşani unde mii de elevi au fost lăsaţi fără transport gratuit.

"Mii de elevi din Botoşani au fost lăsaţi fără transport gratuit în plină iarnă. Vorbim aici şi de elevi din familii modeste, care nu îşi permit să achite cele câteva sute de lei necesare în fiecare lună pentru fiecare elev. Aşadar, cei mici fie nu mai ajung la şcoală, fie sunt nevoiţi să se descurce singuri, să găsească soluţii care de multe ori duc la tragedii, aşa cum s-a întâmplat în cazul elevului din Iaşi care a murit traversând şinele de tren în drum spre şcoală. Şi nu doar de la elevii din mediul rural tăiaţi finanţarea şi lăsaţi fără transport gratuit, ci şi de la profesori, în 'ordonanţa trenuleţ', le tăiaţi şi lor banii pentru transport", a mai afirmat deputatul Denisa Elena Neagu.

Luni, în plenul Camerei Deputaţilor, s-a dezbătut moţiunea simplă depusă de parlamentarii USR şi ai Forţei Dreptei împotriva ministrului Ligia Deca, intitulată "Un ministru care minte nu poate gestiona Educaţia", potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si daca am avea,absolventii nu si-ar gasi loc in Romania. Chiar si asa, avem tineri foarte destepti,foarte valorosi,care nu lucreaza pe posturile care ar trebui,locurile fiind ocupate de naiba stie cine. Incompetenta si-au aratat-o si cei de la USR cu guvernul vietii,ala al lui Ciolos. Au facut rahatul praf. Pe langa scolile inalte,lipseste educatia in general,acea educatie care te face sa fii un om civilizat,cu bun simt,cu respect pentru valori . Facutletile sunt una,educatia este ceva diferit,ce nu se evidentiaza prin diplome. Nesimtitii sunt si cu,si fara facultati . Degeaba am avea o lume plina de ghiolbani,de lepre licentiate. Vedem si la TV moace cu multe diplome,care se comporta ca gibonii si care fac rau pe unde umbla. Educatia domnilor,apoi da,si scoala. Amandoua daca se poate.
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212