REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.3° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
28.3° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Denunțătorul lui Nicușor Constantinescu cică nu-și poate continua investițiile din cauza perchezițiilor!

Denunțătorul lui Nicușor Constantinescu cică nu-și poate continua investițiile din cauza perchezițiilor!

Replica API 6 aprilie 2022 | 23:07 2951

Marian Turbatu, care are și birou de avocatură, dar este asociat și în mai multe firme, și-a ”câștigat și calitatea” de denunțător în unul din dosarele lui Nicușor Constantinescu (fostul șef al Consiliului Județean Constanța). La finele anului 2021 au avut loc percheziții într-un dosar de delapidare în formă continuată, vizat fiind Marian Turbatu. Acum, el este nemulțumit de faptul că, la descinderi, i-au fost ridicate documente ce țin de firme ce nu au legătură cu speța și astfel e împiedicat să-și continue investițiile.

Marian Turbatu

SC Romwind SRL, prin reprezentant legal Marian Turbatu, a depus o cerere în instanță privind sesizarea Curții Constituționale a României cu excepția de neconstituționalitate a unor dispoziții. Mai exact, în motivarea plângerii, petenta a precizat că în urma percheziției efectuată la data de 29.11.2021 la sediul de lucru al apărătorului său (Marian Turbatu), utilizat și de firma NEG Teren SRL, au fost ridicate și acte care îi aparțin, în special autorizații de construire necesare implementării unor proiecte care au beneficiat de fonduri de la Fondul de Mediu (ale Romwind), cu toate că nici parchetul și nici lucrătorii de poliție judiciară nu erau autorizați să ridice documente aparținând altei entități, cu excepție celor aparținând NEG Teren. Astfel, petenta susține că că limitele mandatului de percheziție au fost depășite, în sensul că printre actele ridicate se numără și documente emise în relația de corespondență cu avocatul, înscrisuri având legătură cu activitatea profesională de avocat și aflate sub protecția secretului profesional.

Cererea i-a fost respinsă.

Ce au vizat perchezițiile

Amintim că procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au pus în executare, în data de 29.11.2021, un număr de 4 mandate de percheziție domiciliară autorizate de judecători din cadrul Curții de Apel Constanța într-o cauză având ca obiect cercetarea unei infracțiuni de delapidare în formă continuată verificată în referire la activitatea unei persoane cu dublă cetățenie română și germană, avocat într-un barou din Germania și complicii săi, cetățeni și rezidenți români. Persoana în cauză este Marian Turbatu, denunțătorul lui Nicușor Constantinescu în dosarul în care a fost acuzat de comiterea a trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Afacerile cu eoliene lui Marian Turbatu

Marian Turbatu este român la origini, însă locuiește în Berlin, fiind cetățean german. Turbatu are, împreună cu fratele său, un birou de avocatură în Berlin. Alături de fratele său, Richard Turbatu, și de Hermann Jan Teut (care a preluat acțiunile) şi Ștefan Simon, a înființat, în 2004, SC NEG New Energy Grup. Sediul societății a fost mutat la Constanța în 2006. Însă, pe parcurs au început neînțelegerile dintre asociați, Herman Jan Teut și Ștefan Simion încercând să-i scoată din firmă pe frații Turbatu. Au fost înregistrate pe rolul instanțelor mai multe procese, la mijloc fiind vorba de transferuri bancare suspecte, registre de plăţi şi încasări, contracte ilicite și/sau simulate. Mai exact, Jan Hermann Teut (cetăţean german) a intrat în societatea mai sus menționată prin preluarea părţilor sociale deţinute de Romică Stelian Merăuţă, de 41 de ani, din Ştefăneşti- Argeş). Ulterior, între nemţi au intervenit neînţelegerile, fraţii Turbatu şi Teut dându-se reciproc în judecată.

Totodată, Marian Turbatu controla, alături de fratele său, mai multe firme din Constanţa, precum Romwind, Romwind Internaţional, Energii Alternative, NEG Project One, NEG Project Two etc, prin care dezvoltă proiecte eoliene de sute de milioane de euro în Topraisar, Ciocârlia, Mihai Viteazu sau Beidaud- Tulcea.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dc nu a dat spaga lui Nita
0
0
justitia ? o vorba de danshii inventata
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768