DEPRIMAT din cauza IZOLĂRII, a vrut să asculte muzică și a fost AMENDAT de POLIŢIE
DEPRIMAT din cauza IZOLĂRII, a vrut să asculte muzică și a fost AMENDAT de POLIŢIE
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestGeorge D., din Medgidia, a formulat în contradictoriu cu Poliția Medigidia o plângere contravențională împotriva Procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției, prin care a solicitat admiterea plângerii contravenționale și anularea procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției și, în subsidiar, înlocuirea amenzii cu sancțiunea avertismentului. Astfel, George D. a precizat că în data de 02.04.2020, ora 00,20 a fost amendat de către Poliția Medgidia cu suma de 3000 lei reținându-se că ar fi tulburat ordinea și liniștea locatarilor prin producerea de zgomote prin folosirea unei boxe portabile cu muzica la intensitate mare în imobilul său situat intr-un cămin de nefamiliști.
Cum s-a petrecut totul
George D. susține că pe 1 aprilie 2020, fiind singur și deprimat datorită izolării pe timpul stării de urgență a vrut să asculte muzică, însă nu posedă boxe, dar muzica poate fi auzită de vecina de alături, cu care are zid comun, blocul nefiind izolat fonic. Bărbatul susține că nu a vrut să deranjeze pe nimeni si nu a realizat că deranjează vecinii, că ar fi oprit muzica sau ar fi dat-o mai încet dacă vecina l-ar fi atentionat că o deranjează, însă vecina deși putea să-l atentioneze, aceasta a preferat să sune la numărul unic de urgență 112 și odată sosită poliția în ziua de 1 aprilie 2020, ora 22,55 a fost amendat contraventional cu suma de 500 lei. George D. susține că, după plecarea agentului contestator, i-ar fi reproșat vecinei că a preferat sa apeleze la politie să fie amendat, în loc să-l atenționeze personal să dea muzica mai încet, și aceasta i-ar replicat ”asta nu e tot, sa vezi că o sa mai primești și alte amenzi”, ceea ce s-a și întâmplat primind proces verbal de amendare cu 3000 lei pe care il contestă.
Ce reclamă bărbatul
George D. susține că imediat după plecarea polițistului la prima constatare (atunci când a fost amendat cu 500 lei), vecina a mai sunat o data la 112 reclamând același lucru, deși după prima sesizare telefonică la 112 nu a mai dat drumul la muzică, astfel că nu se face vinovat de săvârșirea presupusei contravenții, în acest proces verbal fiind consemnată ora 00,20 (firesc pe 2 aprilie), deci la circa o oră după întocmirea primului proces verbal și că de data aceasta organul de poliție nu s-a mai deplasat la domiciliul său, ci după relatarea telefonică a vecinei a întocmit procesul verbal, în care la rubrica ”martor” nu a mai semnat nimeni și nici nu s-a menționat că nu există martori și nici contravenientul nu a semnat.
Ce a spus instanța
Instanța a reținut că procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției nu a fost întocmit în prezența unui martor asistent și nici în prezența contravenientului, necuprinzând mențiuni la rubrica obiecțiuni, fiindu-i comunicat petentul ulterior conform procesului verbal din 13.05.2020. Instanța a admis plângerea contravențională, în sensul înlocuirii sancțiunii amenzii aplicată prin actul atacat cu sancțiunea avertismentului. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.
Virgil STOIAN
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News