REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Deputatul Antoneta Ioniţă (PNL): Medicii de familie au fost în prima linie a luptei împotriva COVID-19

Deputatul Antoneta Ioniţă (PNL): Medicii de familie au fost în prima linie a luptei împotriva COVID-19

Replica API 20 mai 2020 | 00:00 1116

Deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniţă, membru în Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei, a transmis marţi, 19 mai, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Medicului de Familie, un mesaj de apreciere pentru cei peste 11.000 de medici de familie din România, cara s-au aflat, în perioada pandemiei, în prima linie a luptei cu noul Coronavirus.

Antoneta Ioniţă

"Nu întâmplător, această zi de 19 mai, instituită de Organizaţia Internaţională a medicilor de familie, este recunoscută azi în 140 de ţări, o cifră care demonstrează importanţa acestei specializări. În România, din păcate, rolul medicinei de familie nu este încă pe deplin înţeles. Medicina primară se confruntă cu lacune legislative, cu insuficiente fonduri, cu decizii care îi afectează activitatea. Şi asta, deşi în vremuri complicate, medicii de familie s-au aflat la datorie, în prima linie a luptei COVID-19, au avut şi au un rol determinant în combaterea pandemiei. Ei au stat de vorbă cu pacienţii, au supravegheat cazurile suspecte de îmbolnăvire, au sfătuit, au îndrumat. În semn de respect faţă de pacienţi şi de solidaritate faţă de cadrele medicale din spitale, au oferit consultaţii telefonic sau la cabinet, pe parcursul zilei şi al nopţii, ori de câte ori au fost solicitaţi", a declarat Antoneta Ioniţă, într-un comunicat dat publicităţii.

În opinia deputatului liberal, pe lângă a fi un bun profesionist, medicul de familie este un prieten al pacientului şi al familiei acestuia.

"El cunoaşte istoricul privitor la sănătate, vulnerabilităţile, pentru a se putea ocupa de viitor, pentru a putea informa cu privire la pericole şi pentru a integra cele mai bune soluţii medicale. Între pacient şi mediul său de familie se creează o relaţie reciprocă de încredere şi respect, de responsabilitate şi speranţă. La asta lucrează în fiecare zi cei peste 11.000 de medici de familie români, din toate colţurile ţării, care ştiu că de decizia lor corectă, de prezenţa lor în cabinet sau de sfatul dat la telefon depinde siguranţa şi poate chiar viaţa unui om", a mai afirmat deputatul Antoneta Ioniţă, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au stat in prima popopola care a gasito dupa un guvit.
0
0
In prima linie la linia erotica poate.Consultatiile au fost doar telefonice. Foamea de bani, spagatorie curata
3
0
Ma lasati cu prima linie si cu medicii? ei sunt in prima linie la spagi doar!
2
0
Prima linie de telefon
3
0
medicii de familie o freaca. de ce ii tot laudati ?
4
0
Nu va mai saturati!Bani,bani si iar bani!Si altii au fost in prima linie si nu mai plang atat.
4
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436