REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
17.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

DEPUTATUL BOLA și PROCURORUL NIȚĂ, FRONT comun împotriva DEȘEURILOR introduse în ROMÂNIA

DEPUTATUL BOLA și PROCURORUL NIȚĂ, FRONT comun împotriva DEȘEURILOR introduse în ROMÂNIA

Replica API 19 decembrie 2021 | 00:04 2041

Deputatul constănțean Bogdan Bola a propus săptămâna trecută un proiect de lege prin care să se limiteze numărul punctelor de trecere a graniței pentru deșeuri de la 77 la 15, măsura fiind întârziată 16 ani. Deputatul Bola a susţinut că, împreună cu procurorul Niță Teodor - specializat pe infracțiunile de mediu și cu comisarii Gărzii Naționale de Mediu, au fost identificate aceste puncte unice de trecere a graniței care să fie folosite pentru traficul cu deșeuri.

Ministrul Mediului Tánczos Barna a anunțat că Guvenul a aprobat vineri limitarea punctelor de trecere a frontierei prin care deșeurile reciclabile pot fi introduse în țară. „România nu poate fi groapa de gunoi a Europei”, spune ministrul, scrie stiripesurse.ro.

„S-a aprobat! În ședința de Guvern de astăzi am adoptat Hotărârea de Guvern conform căreia putem combate importul ilegal de deșeuri în România. Ținând cont de faptul că legislația europeană nu permite ca statele membre să refuze deșeurile importate, România a avut nevoie de un act normativ propriu, care să reglementeze aceste transporturi”, a anunțat Tánczos Barna.

Conform acestuia, a fost limitat la 15 numărul punctelor de trecere a frontierei prin care deșeurile reciclabile pot fi introduse în țară. De asemenea, va fi obligatorie trasabilitatea acestor transporturi de la graniță până la locul reciclării.

Conform ministrului, cantitățile de deșeuri care intră în țară vor fi corelate cu capacitatea de reciclare a firmelor.

„Sunt ministru al Mediului de aproape un an. În aceste luni a trebuit să găsim soluții imediate la probleme urgente. Transporturile – de multe ori ilegale – de deșeuri care ajung în România și gestionarea acestor cantități de deșeuri au constituit unele dintre aceste probleme urgente, pe care le soluționăm prin actul normativ aprobat astăzi”, a afirmat ministrul Mediului.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bine , bine ... lasa ...
3
0
buna poanta
5
0
intai explica vizitele tale foarte dese in bulgaria.nu cumva esti un mic spion
2
2
Raman numai punctele de contol de unde isi iau ei spaga.
20
1

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303