REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Deputatul Huţucă acuză PSD, ALDE şi PMP de incompetenţă şi nepăsare în ceea ce priveşte soarta bolnavilor de cancer

Deputatul Huţucă acuză PSD, ALDE şi PMP de incompetenţă şi nepăsare în ceea ce priveşte soarta bolnavilor de cancer

Replica API 29 septembrie 2018 | 23:49 430

Spitalul Județean Constanța refuză pacienților bolnavi de cancer dreptul la tratament, dreptul la o șansă în plus în această luptă atât de crâncenă cu boala, atrage aten'ia deputatul PNL Bogdan Huţucă.

"De mai bine de doi ani, Secția de Radioterapie a fost închisă, iar de atunci lucrările de construire a unui nou buncăr și dotarea lui cu aparatură modernă trenează. Din păcate, Constanța a ajuns astfel pe o listă a rușinii, dar și a morții, unde oameni suferinzi, care se luptă zi de zi pentru a supraviețui bolii, nu mai au timp. Cancerul, domnilor guvernanți, nu așteaptă ani de zile până binevoiți voi să alocați fonduri și să faceți investiții. Aparatura pentru radioterapie a fost cumpărată cu bani de la Banca Mondială și stă nefolosită deoarece Spitalul Județean Constanța nu a fost în stare nici până la această dată să construiască buncărul unde să fie instalate dispozitivele medicale. Indolența, nepăsarea sau pur și simplu incompetența autorităților locale și centrale vin să apese și mai mult pe suferința acestor bolnavi, risipindu-le, de multe ori, chiar și puținele șanse la viață pe care le mai au", mai arată Huţucă, prin intermediul unui comunicat transmis redacţiei.

"În timp ce spitalele din Oradea, Baia Mare și Craiova au instalat deja aparatura de radiologie, iar bolnavii de cancer beneficiază de servicii medicale moderne, Spitalul Județean din Constanța își trimite bolnavii la plimbare, să se trateze pe unde apucă, deoarece nu a scos avizele, mai este de lucru, scuze nefericite care scurtează viețile atâtor oameni. În urmă cu un an, l-am interpelat pe ministrul Sănătății de la acea vreme, domnul Florian-Dorel Bodog, în legătură cu această situație deosebit de gravă. I-am propus, de asemenea, domnului ministru ca la următoarea rectificare bugetară să aloce toate fondurile necesare pentru ca noua secție de radioterapie din Spitalul Județean Constanța să fie gata cât mai repede. (...) Din păcate, răspunsul de atunci al Ministerului Sănătății ne spunea că Guvernul nu poate aloca fonduri pentru cheltuieli de natura investițiilor pe motiv că acestea ar reveni în obligația autorităților locale și județene. Mai mult decât atât, ministrul Sănătății preciza că Spitalul Județean Constanța nici măcar nu a solicitat fonduri pentru dotarea cu aparatură și echipamente medicale. Cu alte cuvinte, Ministerul se spăla pe mâini și spunea că singurul vinovat pentru actuala situație de la Spitalul Județean Constanța era Consiliul Județean și conducerea unității medicale. Ulterior acestui răspuns, în plenul Camerei Deputaților, în cadrul dezbaterii unei moțiuni simple depuse de PNL în luna octombrie 2017, chiar împotriva ministrului Sănătății, Florian Bodog, acesta a declarat că aparatura de radiologie a fost achiziționată și că „în cel mai scurt timp” secțiile de radioterapie vor deveni funcționale pentru pacienții bolnavi de cancer. Ce înseamnă „cel mai scurt timp” pentru Ministerul Sănătății vedem și astăzi. Mai mult decât atât, la proiectul Bugetului de Stat pe anul 2018, împreună cu deputatul Robert Boroianu am depus un amendament prin care solicitam suma de 1,4 milioane lei pentru achiziționarea de aparatură medicală pentru Spitalul Județean Constanța. Bineînțeles, parlamentarii PSD și ALDE au respins acest amendament. Asistăm astfel la un spectacol grotesc al incompetenței și nepăsării administrației județene PSD-ALDE-PMP, care, de mână cu guvernarea Dragnea-Tăriceanu, atentează la viețile și sănătatea constănțenilor. Vorbim de o boală îngrozitoare care nu poate fi păcălită cu promisiuni și lozinici electorale. Vorbim de sute de constănțeni care bat drumurile spre București sau clinici private (cine își permite) pentru că statul român nu a considerat o prioritate tratarea constănțenilor blonavi de cancer", mai arată Huţucă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce sa zica si el ..... Trebuie sa-si justifice intr-un fel caciula de bani pe care ii primeste luna de luna. La viata lui, profesional oare s-a remarcat cu ceva. Acum, din banii pe care ii primeste a donat sau a initiat vreo activitate pentru spitalele de oncologie. Nene, doar delatiune si aratat cu degetul.....AI SICTIR !!!!
1
0
Cum au dat banii si nu verifica nimeni acei bani, dosare penale sa se cada incopetenta astora care ne conduc, plangere penala pentru atentat la viata si integritatea umana...asa ceva nu este de tolerat
1
0
Hutuca eate o zdreanta! Si fratesu Luigi un camatar ratat.
4
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016