REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Deputatul Ionuț Stroe intervine în scandalul testelor rapide antidrog: "Un șofer care refuză testarea ridică mari semne de întrebare"

Deputatul Ionuț Stroe intervine în scandalul testelor rapide antidrog: "Un șofer care refuză testarea ridică mari semne de întrebare"

Victor ROTARU 16 iulie 2024 | 00:00 51

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe, intervine în disputa care s-a extins la nivel național în legătură cu suspendarea permisului auto după rezultatele pozitive ale testelor rapide antidrog.

Deputatul Ionut Stroe intervine in scandalul testelor rapide antidrog: 'Un sofer care refuza testarea ridica mari semne de intrebare'Ionuț Stroe

Stroe și-a publicat punctul de vedere pe contul său de pe o rețea socială.

"Un șofer care refuză, din principiu, testarea îmi ridică un mare semn de întrebare. Niciodată nu am refuzat testul cu fiola sau deplasarea la spital pentru recoltare de probe. Pentru că niciodată nu am avut ceva de ascuns sau vreo temere legată de testare.

Când ne urcăm la volan, trebuie să fim conștienți că suntem responsabili atât de viața noastră, cât și a celorlalți de pe șosele.

Mai mult decât atât, a fost introdusă acea limită de 72 de ore pentru suspendarea permisului, până la care statul are obligația să realizeze analize de laborator. Altfel, permisul este returnat posesorului. Așadar, chiar și în ipoteza puțin probabilă să ai un fals pozitiv, ai 72 de ore la dispoziție să îți dovedești nevinovăția.

Teoriile conform cărora aceste teste vor ieși pozitive de la un simplu Nurofen se bazează pe cazuri extreme și foarte rare. Dacă noi, cei curați, cădem pradă acestor teorii, nu facem altceva decât să îi protejăm pe aceia care consumă droguri și se urcă la volan.

Iar dacă vorbim despre acuratețea acestor teste, eu cred că în această eră a tehnologiei este absolut necesar sa folosim aparate și teste de calitate, cum se întâmplă în alte țări, pentru a nu mai lăsa posibilitatea acestor inconștienți să pună la îndoială și să evite testarea, a scris Ionuț Stroe, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510