REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Deputatul Mircea Dobre, despre modificările aduse legilor justiţiei: ‘S-au făcut pe repede-înainte, fără o dezbatere normală şi coerentă’

Deputatul Mircea Dobre, despre modificările aduse legilor justiţiei: ‘S-au făcut pe repede-înainte, fără o dezbatere normală şi coerentă’

Replica API 17 octombrie 2018 | 00:00 416

Guvernul a adoptat, luni, ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei. Cele mai importante modificări se referă la mărirea vechimii, de la 8 ani la 15 ani, în profesia în magistratură pentru cei care vor dobândi funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă ICCJ, adjunct și prim adjunct, funcțiile de conducere de la DNA și DIICOT, dar și creșetrea vechimiui în profesie pentru a putea accede în funcție, la 10 ani.

Fostul ministrul al Turismul, deputatul constănțean Mircea Titus Dobre nu este, neapărat, împotriva ordonanței, doar că, spune el, s-a făcut pe repede-înainte, fără o dezbatere normală și coerentă. ”Dacă ne uităm în trecut și observăm foarte clar ce s-a întâmplat cu legea salarizării unitare, când nu s-a discutat, nu s-a dezbătut, s-a demonstrat că este o lege proastă, care acum se modifică prin alte ordonanțe de urgență....Dacă ne uităm la Legea offshore, care a fost modificată deja de patru ori și urmează să mai fie modificată, pentru că, nu știm de ce...Același lucru se întâmplă și cu legile justiției făcute peste weekend. Nu înțeleg de ce nu au așteptat concluziile Comisiei de la Veneția sau să vină cu tot ce era necesar și de modificat. În concluzie, noi, cei de la Pro România, considerăm că ceea ce s-a modificat prin Ordonanța de Urgență s-a făcut pe repede-înainte, fără o dezbatere normală și coerentă, cu tot ce înseamnă partea aceasta de specialiști. Acum, poate sunt lucruri bune, lucruri rele, nu știm. Nu înțelegem de ce, de fiecare dată, se face pe repede-înainte, fără o dezbatere! Și în interiorul PSD au fost contra acestei ordonanțe. Cred că această grabă poate duce la disfuncționalități în sistemul juridic. Nu înțeleg graba și discuțiile care au fost în weekend”, a declarat Mircea Titus Dobre, deputat.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E suparat ca nu mai e in carti. Oportunist.
0
0
n-o mai stresa pe nevasta-ta , aseara a venit obosita , mi-a facut un scurt si a plecat . Sper ca nu ai pupat-o .....oricum ne pupi in pula pe toti , ea are meniul pe gura !
0
2
Acest calau, tudorel toader, a croit o lege noua pe masura numarului de la pantofii lui Dragnea.Este pentru prima data in istoria Romaniei cand un condamnat,un puscarias isi inlatura acuzatorii,procurorii,modificand legea in favoarea lui.Justitia din Romania a fost ingenunchiata.Pe moment.Asta este inceputul sfarsitului PSD-ului.In curand PSD va iesi din istorie.A fost .
1
1
@14:43 muie cu cacatul ma-tii !!! Curvoiul ala de centura care te-a cacat la bordura ! Muie dragnea, muie pesede !!!
3
1
Pentru obedienta si sluj in favoarea psd si-al lui conducator, liviu dracnea, guvernul docil psd al veoricai, odata cu legile justitiei care-I scapa de Lege si de puscarie pe dracnea si alti hoti de teapa lui date prin OUG de catre alt lingau psd, menestrelul justitiei tontonel toader, il categoriseste si pe adormitul poporului, victor ciorbea, cu PENSIE SPECIALA.
4
0
Acest animal care se prezinta ca pensionar este un rebut uman in varsta de 45 de ani , fomist , intretinut de usr , cu conditia sa mananca cacat ! pofta buna , domnule pensionar !...si o muie ca desert !
1
5
Daca taceai filozof ramineai.Ai uitat cine te-a promovat, caci altfel ramineai la tejghea ,la tac'tu, si vindeai franzele si acum.Te-ai facut destept!Zii ,merci, ca nu-l scarpina astia pe tac'tu cum a ajuns dintr-un functionar obscur ditamai miliardarul.
3
4
Uite unde era specialistul in domeniul justitiei...
4
2
totul a fost gandit- totul a fost intentionat- puscariasul dragnea se foloseste de pultiple presuri, carora, din saracia noastra, le da salarii si pensii speciale cu singurul scop de a tace si asculta si executa- deci, nu mai induceti ion eroare, in 28 de ani am invatat sa gandim, sa intelegem si, de ce nu, sa protestam- cand este cazul, mai nou am inteles ca tot la indemnul dictatorului, dar nu prin mana lui- are el suficiete slugi care sa ii satisfaca pohtele, se incearca interzicerea unor astfel de manifestarii, dureroase ptr ei care nici contra cost, transport de lux, mancare nu au reusit
4
2
bai pula vopsita
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510