REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.9° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
26.9° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Deputatul USR Radu Panait şi-a prezentat proiectele pentru Primăria Satu Mare

Deputatul USR Radu Panait şi-a prezentat proiectele pentru Primăria Satu Mare

Victor ROTARU 4 mai 2024 | 00:00 337

Preşedintele USR Satu Mare, Radu Panait, şi-a lansat candidatura la Primăria Satu Mare, din partea Alianţei Dreapta Unită USR-PMP, prezentând câteva dintre proiectele sale care vizează modernizarea unor cartiere folosind "arta urbană".

Deputatul USR Radu Panait si-a prezentat proiectele pentru Primaria Satu MareRadu Panait

"Avem o propunere de amenajarea unei curţi dintr-unul din cartierele noastre. În loc de parcarea sumbră, construim o zonă care vine peste parcare, ea va fi utilizată ca şi spaţiu de recreeze, spaţiu verde. Nu se schimbă faţadele blocurilor, ci doar sunt îmbunătăţire folosind arta urbană. Maşinile nu au propriu zis un garaj şi o zonă acoperită. Nu este subteran, doar se sapă un metru jumate şi zona de deasupra se foloseşte ca zonă de recreere", a spus Panait.

El mai propune amenajarea unor zone cu alei, cu terenuri de fotbal, zonă de grătar, pistă de alergat, zonă de skateborg şi zonă de plajă pentru locatarii cartierului Micro 16 pe terenurile de pe malul Someşului, aflate în administrarea Ministerului Mediului.

De asemenea, propune amenajarea unor grădini de legume pentru locuitorii blocurilor din Micro 17.

"Activitatea de grădinărit este foarte importantă pentru sătmăreni. Majoritatea bunicilor şi părinţilor noştri au grădină, aşa că noi vom propune grădinile comunităţii Satu Mare. O bucăţică de pământ va fi alocată celor care o vor solicita Primăriei, iar ceea ce produc va putea fi vândut direct aici. Adică vom putea petrece timp aici, poate chiar să muncim voluntar la o grădină şi să cumpărăm legume proaspete", a afirmat Panait.

El propune transformarea Grădinii Romei într-o atracţie pentru iubitorii de flori din regiune.

"Grădina Romei poate să fie o zonă emblematică pentru oraşul nostru, care să aducă lumea din Şimelul Silvaniei, Zalău, Oradea. Tematica principală vor fi arcele de flori. Elemente pentru o cupolă sunt gândite de arhitecţi pentru a asigura un element de nou, în momentul în care intri în Grădina Romei să descoperi lucruri. Am pierdut un teatru de vară, aici va fi teatrul de vară, serile călduroase de vară le vom petrece aici la un film sau la un spectacol. Cel mai frumos loc de joacă poate să existe aici, iar noi adulţii vom merge pe insulă unde vom sta la o terasă, bem un ceai şi ne uităm la copiii noştri", a mai spus candidatul USR-PMP.

Un alt proiect prezentat de acestea este amenajarea zonei de promenadă pe malurile Someşului, dar şi a unei rampe pentru fotografii.

Radu Panait şi-a lansat candidatura în prezenţa Preşedintelui PMP Eugen Tomac şi a deputatului Cristina Prună

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620