REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
28.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Descinderi în mai multe județe, în dosarul „baronului” Iulian Dumitrescu

Descinderi în mai multe județe, în dosarul „baronului” Iulian Dumitrescu

Deria ISLEAM 30 iulie 2024 | 11:02 771

În această dimineață se desfășoară mai multe percheziții într-un dosar în care apare, din nou, numele „baronului” Iulian Dumitrescu, ex-președinte al Consiliului Județean Prahova.

Descinderi in mai multe judete, in dosarul „baronului” Iulian Dumitrescu

DNA  a transmis că „procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2021 – 2022, a unor infracțiuni de corupție, de către funcționari publici și complici ai acestora”.

„În cursul zilei de 30 iulie 2024”, a mai precizat DNA prin intermediul unui comunicat, „ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 18 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Prahova și Călărași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice sau sediile/punctele de lucru ale unor societăți comerciale.”

Știrea inițială

Potrivit informațiilor obținute de Gândul, în exclusivitate, este vorba despre extinderea urmăririi penale în acest dosar, pentru „noi fapte de luare de mită”.

În acest dosar este vizat și primarul din Lehliu Gară – Iulian Iacomi -, dar și mai mulți apropiați ai politicianului.

„S-a extins urmărirea penală în dosarul respectiv, pentru noi fapte de luare de mită. Vizați de aceste percheziții sunt și primarul Lehliu Gară, precum și mai mulți apropiați ai politicianului. Presupusele fapte de corupție au legătură cu derularea unor contracte de construcție”, au declarat surse judiciare pentru Gândul, în exclusivitate.

Același surse au mai declarat pentru Gândul că acei constructori care ar fi plătit mita pentru a obține contracte „s-ar fi bazat pe relația strânsă dintre primarul din Lehliu Gară și «baronul» Iulian Dumitrescu”.

Potrivit surselor judiciare, sunt efectuate percheziții la primarul din  Câmpia Turzii – Dorin Nicolae Lojigan – pentru presupuse fapte de luare de mită în vederea unor angajări, dar și „solicitarea de avansuri sexuale”.

„Baronul” Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au prelungit cu 60 de zile măsura controlului judiciar în cazul fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, în dosarul în care „baronul” este cercetat penal pentru luare de mită și fals în declarații.

Iulian Dumitrescu – supranumit și „Baronul Lamborghini” – este acuzat că, în perioada noiembrie – decembrie 2022, i-a pretins unui om de afaceri să achiziționeze, în schimbul sumei de 47.500.000 de lei, parțile sociale deținute de cumnatul său la o societate comercială, valoare supraevaluată față de valoarea reală. Dumitrescu ar fi primit, până în data de 4 decembrie 2023, suma totală de 16.210.000 de lei.

Una dintre societățile omului de afaceri ar fi avut în derulare, la momentul respectiv, un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziționării acțiunilor de la cumnatul lui Iulian Dumitrescu i s-ar mai fi atribuit unul nou.

Totodată, procurorii DNA susțin și că au fost depistate nereguli în declarațiile de avere ale lui Iulian Dumitrescu, conform gandul.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513