REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
11.6° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Descinderi la carierele de piatră. Vizată: o firmă care realiza activități miniere ilegal! Video

Descinderi la carierele de piatră. Vizată: o firmă care realiza activități miniere ilegal! Video

Victor ROTARU 20 iunie 2024 | 08:31 7001

La data de 19 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico-Financiare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au pus în aplicare 9 percheziții domiciliare în municipiul Constanța, orașul Năvodari și comuna Mihail Kogălniceanu, dintre care 3 la cariere de exploatare de piatră și 6 la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, într-un dosar penal privind infracțiunile de evaziune fiscală și executarea de activități miniere fără permis/licență, privind exploatarea ilegală de agregate minerale și valorificarea acestora fără înregistrarea veniturilor în evidența contabilă a societății.

Descinderi la carierele de piatra. Vizata: o firma care realiza activitati miniere ilegal! Video

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, începând cu anul 2023, reprezentații unei societăți ar fi administrat activități miniere fără permis sau licență de exploatare, ce au constat în extracția, dintr-o carieră, de agregate minerale, iar ulterior ar fi valorificat mărfurile, fără a-și fi înregistrat veniturile realizate.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

Cercetările sunt efectuate în continuare în vederea stabilirii cu exactitate a cantității de resursă minerală exploatată în mod ilegal, cantitatea și valoarea mărfurilor vândute fără evidențierea veniturilor în actele contabile, precum și stabilirea prejudiciului material cauzat.

Descinderi la carierele de piatra. Vizata: o firma care realiza activitati miniere ilegal! Video

Perchezițiile au avut loc cu sprijinul specialiștilor din cadrul Administrației Naționale Apele Române, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Constanța și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale.

La percheziții au participat și polițiștii din cadrul Serviciului Criminalistic și Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu.

VIDEO:

 Societatea vizată de percheziții este Tomis Agregate SRL, deținută de Iordache Tudora. Anul trecut, firma a avut vânzări de peste 9 milioane de lei, profit de... 1.703 lei și datorii de 5,8 milioane de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai botosule nu îți mai place nevasta?.Ai ajungi sa trăiești cu ospătară de la piata faleza din Cernavodă?.
2
6
Sunt aici pt comentarii. Popcorn
0
1
Mai mergi și tu pe acasă botosule...sau te a lăsat nevasta?.Dormi prin toate maghernițele din Saligny?.Rău ai ajuns botosule!
4
8
Faceti loc pentru firma de casa a procurorilor, piatra si marmura la super pret. Tara de cct
3
2
A cui carierà? A prostituatei de Cezara Leu?
1
5
Fără comentarii la zona Marea Neagră Dacă marea din zona r*mânia numai are pește cum spuneți că marea e curată De ce nu lăsați loc la comentarii Doare adevărul Marea Neagră in zona r*mânia a fost curată pe timpul comuniștilor atunci se făceau adevărate controale pe mare Azi e doar maka maka a dispărut și ultimul pește guvidele Marea e curată pe hârtie în scris
9
1
De ce nu spuneti ca astia sunt mana in mana cu psd pnl.
6
3
Și eu vând agregate stocate la Saligny fara a avea licență de exploatare și fără a elibera bon sau facturi de plata.
8
10
Se fura tot
7
2
E prea scumpa piatra pentru gigi valentin stefan ? Si da garda in ei ca sa ii scape si dupa sa ia la pret preferential ?
13
8
Salutari la dl proc.N. asteptam cu preluarea
12
2
La care cariera? La WC.ul de Leu Cezara?
7
3
Verificati daca trebuie, sa nu aiba si rudele lui Nitza Te0doru pr0curor la PCA cariera pe numele rudelor, din ce se aude ilegala
16
2
Pe când și la Buzău în județul lui Ciordacu.
4
4
Consal sigur
9
3
Ma pa nara melor de la acest site mai munciți și voi gândacilor ați luat coy Paște de la stiri pe surse , ma craca natilor da vas la mu. Ie de lepre
4
1
cind te duci spre tucea, toate dealurile sint cu cariere. sa fii salariat la stat, sa mai iei pe linga si o spaga, da-l ma-sa de stat.
7
1

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515