REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.5° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
23.5° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Descinderi la un fost primar PSD care lua oameni cu forța și îi transforma în sclavi 

Descinderi la un fost primar PSD care lua oameni cu forța și îi transforma în sclavi 

A.F. 15 august 2024 | 00:00 747

Poliţiştii ieşeni au pus în aplicare, miercuri, un mandat de percheziţie la domiciliul unui bărbat de 60 de ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi supunerea la muncă forţată sau obligatorie.

Descinderi la un fost primar PSD care lua oameni cu forta si ii transforma in sclavi 

„Din cercetări a rezultat că, la data de 09.08.2024, acesta ar fi luat un bărbat de 62 de ani, din comuna Schitu Duca, fără voia sa, şi l-ar fi introdus într-un autoturism şi transportat la o fermă de pe raza comunei Schitu Duca, unde l-ar fi obligat să presteze diferite munci. De asemenea, tot în urma investigaţiilor efectuate, a rezultat că în perioada 2015-2020, persoana bănuită ar fi ţinut un alt bărbat, fără voia sa, la o fermă din comuna Schitu Duca, unde ar fi fost forţat să presteze anumite munci, fără a fi remunerat", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

În urma percheziţiei au fost ridicate mai multe mijloace de probă, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, suspectul a fost condus la audieri.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul bănuit de comiterea infracţiunilor este fostul primar PSD al comunei - Mihai Mihalache.

Descinderi la un fost primar PSD care lua oameni cu forta si ii transforma in sclavi Mihai Mihalache

Fostul primar, exclus din PSD

Filiala ieşeană a PSD a decis, miercuri seară, excluderea din partid a lui Mihai Mihalache, fost primar al comunei Schitu Duca, după ce acesta a fost reţinut pentru că ar fi sechestrat o persoană la o fermă şi ar fi obligat-o să muncească, informează news.ro.

Biroul Permanent Judeţean al PSD Iaşi s-a întrunit în format online şi a decis ca Mihai Mihalache să fie exclus din partid. PSD Iaşi precizează că „nu va tolera comportamente care sunt susceptibile de încălcare a legii şi va acţiona ferm în privinţa membrilor care se confruntă cu astfel de probleme”.

„Urmare evenimentelor derulate astăzi am decis convocarea în regim de urgenţă a Biroului Permanent Judeţean pentru a lua o decizie cu privire la acţiunile demarate de instituţiile statului în ceea ce îl priveşte pe Mihai Mihalache. Colegii noştri s-au exprimat unanim să facem tot ceea ce se poate pentru a continua procesul de reformă în care a intrat PSD la Iaşi. Nu putem tolera în rândurile noastre colegi care sunt acuzaţi de astfel de fapte. Aşadar, Mihai Mihalache a fost exclus din PSD. Vom continua în aceeaşi notă de păstrare a integrităţii organizaţiei şi de a genera respect şi încredere pentru ieşenii care apreciază politicile social-democrate”, a declarat Bogdan Cojocaru, preşedintele filialei judeţene PSD Iaşi, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
normal in rural
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016