REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Desființarea SIIJ a fost ADOPTATĂ de GUVERN! Video

Desființarea SIIJ a fost ADOPTATĂ de GUVERN! Video

Replica API 19 februarie 2021 | 00:20 3687

În ședința de Guvern de joi, 18 februarie, a fost adoptată propunerea de desființare a SIIJ. Urmează să intre în Parlament, pentru vot.

„Desființarea SIIJ este un gest de normalitate. În 2017, câțiva „corifei“ ai justiției, Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae, sub oblăduirea lui Dragnea, gândeau înființarea acestei Secții și explicau necesitatea secției prin `pentru că se impune`, trei rânduri au scris.

Justiția nu începe și nu se termină cu SIIJ, sunt multe alte probleme, dar această a fost o chestiune asumată prin programul de guvernare, prin memorandumul pentru ridicarea MCV. Toate organismele europene, GRECO, Comisia de la Veneția, Comisia Europeană, au spus la unison că înființarea acestei Secții speciale reprezintă un regres.

A avut un bilanț rușinos, această anomalie juridică creată de la bun început într-un mod contorsionat. Ineficientă crasă, s-au adunat aproape 6.000 dosare nesoluționate, în general trimit în judecată prin două rechizitorii pe an, niciun dosar care are în vedere fapte de corupție ale magistraților nu a fost soluționat și trimis în instanța.

Cazurile de criminalitate organizată în rândul magistraților vor merge la DIICOT, faptele de corupție la DNA și alte fapte la Parchetul de pe lângă ICCJ sau la Parchetele de pe lângă Curțile de Apel“, a declarat Stelian Ion, ministrul Justiției.

Mai multe detalii în materialul video:

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fuck you pnl,fuck you citu,orban,bode si alte rapandule fasciste marca pnl
1
7
V-ati atins scopul! Probabil prin "supermiscarea" asta i-ati extaziat pe alegatori!!! Rusine sa va fie!
3
1
care a miscat ceva ceva.
2
3
Cel mai nenorocit guvern de dupa revolutie.
9
8
In zona 1 a orasului pe strada Semanatorului e focar de infectie. Tiganiij isi fac nevoile pe trotuar si arunca in strada gunoiul.Ei locuiesc abuziv de zeci de ani si nimeni nu are curaj sa i evacueze, desi sunt 3 decizii definitive de evacuare. Ei nu platesc taxe,apa,curent in schimb primesc ajutoare ca stau si se inmultesc pentru alocatii.
12
0
si da-v-as cacatul la lins !!! V-a dat seful ciolanu 50 de bani pe postare si va agitati ??? 6000 de dosare la infractori si nici unul rezolvat ??? Muie cu mult cacat !!!
12
4
De fapt intentia este ca magistratii sa poata fi tinuti si dirijati de cei care conduc tara pentru propriile interese,impotriva romanilor. Cuvantul ,,justitie'',adica ,,dreptate'' se poate inlocui lejer cu altceva,caci nimeni nu mai crede acum ca dreptatea exista altfel decat la noroc,ca la LOTO. Cine intra in politica cu gandul la binele poporului o face ca si cum ai pleca pe Everest in tricou si cu adidasi .Gata,dreptatea si binele romanilor e la mana sistemului opresiv ,fauritor de saracie si umilinte. Magistratii nobili ,cinstiti,vor fi coplesiti de impostorii ticalosi.
20
10
Daca nu ar fi tinut cont PSD de avizul CSM ar fi tipat toata lumea, dar acum ca tocmai lupii moralisti se sterg cu avizul negativ la c.. nu mai tipa nimemi. Au uitat de pozitiile lor cand erau in opozitie. A fost referendum care a stabilit fara ordonante pe justitie . Cum au preluat puterea au modificat legile justitiei prin ordonanta si nu a tipat sau sa iasa nimeni in strada.
22
12
Daca si in usr au ajuns sa fie promovate asemenea specimene ... Am protestat in strada zile la rand , am sperat intr-o schimbare autentica prin votul dat usr . Sunt extrem de dezamagita cand vad ce oameni sunt promovati in functiile publice , vorbim de meritocratie doar in campanie .Personaje precum Gima , Caragheorghe sau Paris trebuie sa demonstreze in urma unui concurs ca merita sa fie numiti in functii publice . Rusine !
25
2
George Gima si Paris sunt oamenii lui Caragheorghe. De asta Gima este seful de cabinet a lui Stelian si Paris va fi subprefect. Asta e meritocratia la usr, ma asteptam pt fiecare post sa se faca concurs, sa participe politic sau apolitic oricine si cel mai bun sa castige. Altfel, nu ne mai facem bine niciodata.... Paris e marinar ratat cu 1-2 voiaje la activ, dupa aceea a aterizat la SPIT Cta pe vremea lui Fagadau. Oare cum? tot meritocratic cum stie PSD. Gima lipea afise prin campanii electorale din USA si se viseaza presedinte. E plin de bani!
24
2
SIIJ si Parchetele militare trebuie desfiintate URGENT. Acesti procurori nu justifica salariale de zeci de mii de lei pe luna si dosare ioc.
12
20
Condusa de penali.
17
2
Rusine sa va fie!
18
3
4 ani mucles,asa a vrut boboru,faca-se vointa lui!Aveti timp sa cugetati!
16
6
Abia astept sa se suie procurorii si judecatorii pe voi facand ce vor chiar si abuzuri. Mai ales ca voi conduceti deci voi veti fi expusi la acuze de coruptie dragi penelisti si useristi. Pana sa dovediti contrariul la cedo va mananca astia si nu vor plati. PSD care e client nu prea o sa mai fie, ca nu nu va avea puterea pentru muuult timp. Stangu-n-dreptu.
20
7
O sluga abjecta care a furat case de la anl cu japca se amesteca in justitie. HastagmuiesteliANL
24
2
Comenteaza linistit de cate ori vrei tu , poate o sa pareti mai multi si mai prosti cu aceeasi idee
1
16
neica nimeni asta de machidon, ajuns ministru de la un partidulte de 15 la suta, la comanda sefilor lui, multinationalele si Macron sa desfiinteze singura pavaza impotriva Portocalilor si a Lucucilor din justitie. Unde sunt tefelestii acum sa iasa in piata? Coruptia nu mai ucide? Jigodiilor USRiste
37
6
Bine,Stelica! Te trecem pe lista pt. o locuinta de la stat! Acum,cu propunerea de desfiintare a SIIJ a crescut puterea de cumparare, a crescut nivelul de trai?
34
3
niste banuti acolo, pentru guvern , ganditi va bine ce mai desfiintati ca e de rau!
24
2
pregatirea lui ii permite sa ocuppe o asemenea functie ? Sunt sofer, daca ma inscriu in partid si sunt prieten cu seful pot fi ministru ?
39
2
Un infractor! Altceva nu stie! O tine langa, cu desfiintarea SIJ!
32
4
Am dat dispozitie sa se desfiinteze siij ca sa poata gansterii de procurori sa lege prostimea sa ii trimita in guyana..Eu KWJ VREAU SA INFIINTEZ O PUSCARIA CA IN GUYANA FRANCEZA.NU MAI ESTE MULT PANA LA INAUGURARE.
33
8
Este de salutat aceasta decizie , o reparatie morala pentru mizeriile facute Laurei Codruta Kovesi si altor persoane cu demnitate de catre regimul dragnea. Stelian Ion , cum ramane insa cu meritocratia promovata in campania electorala . Numirea directa a lui George Gima in functia de sef de cabinet al Ministrului Justitiei nu va face cinste . Dati sansa tuturor celor interesati sa participe la un concurs transparent , altfel nu faceti decat sa continuati politica nepotismelor din sistemul de stat. Sau poate o sa-l incerce un sentiment de rusine pe Gima si o sa-si dea demisia intr-un final...
19
40
Se vede cu ochiul liber si ptr cine are creier sa gandeasca, dupa ce s-a intamplat cu votul in America, cum o mana de oameni care se cred Dumnezei pe pamant incearca sa controleze absolut tot. Noi romanii oricum suntem niste sclavi, cantitate neglijabila, suntem praf din toate punctele de vedere...profesional, cultural, educational, medical...si ce mai vreti voi...dar chiar asa...sa nu mai ai pic de moralitate...sa lucrezi dupa dictare..credeam ca se mai poate schimba ceva in tara asta, dar m-am inselat. Ramanem niste prosti, niste sclavi, dar mandri. Mi-e sila
31
6
Sa ma kk in programul tau. Ne luati si pielea depe noi, dumnezeu vede, o sa ardeti in iad!! La ba trista lasati nangla cu sectia vietii. Cum a furat fraierica geamantal garsiniera????!!!
35
5

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016