REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
17.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

Deși e ANCHETATĂ de Parchetul European, a prins un CONTRACT cu AEROPORTUL Kogălniceanu

Deși e ANCHETATĂ de Parchetul European, a prins un CONTRACT cu AEROPORTUL Kogălniceanu

Replica API 13 decembrie 2021 | 00:37 3957

Aeroportul Mihail Kogălniceanu a atribuit contractul pentru amenajarea unei piste și RESA. Lucrările, care au ca scop alinierea constructivă și dimensională a suprafețelor de siguranță aferente pistei de decolare-aterizare, vor fi realizate de societatea Concept Infrastrade Logistic SRL, pentru 30.756.474, 88 lei. Societatea a ajuns în vizorul Parchetului European, condus de Laura Codruța Kovesi, care investighează modul în care se realizează varianta de ocolire a Bârladului.

Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Celelalte firme care au participant la licitație, Porr Construct, AutoPrima Serv și Strabag SRL, au depus o contestație împotriva acestei atribuiri, însă fost respinsă, motiv pentru care contractul a fost atribuit firmei câștigătoare, în speță Concept Infrastrade Logistic SRL.

Aceeași firmă care execute și lucrările la variant ocolitoare a Bârladului, alături de Tehnic Asist. Cele două firme au ajuns în atenția Parchetului European investighează modul în care se realizează varianta de ocolire a Bârladului. Sunt vizați și mai mulţi oficiali locali implicaţi în realizarea cu fonduri europene a celui mai mare şi important obiectiv al municipiului Bârlad.

varianta de ocolire a Bârladului

Modul cum se realizează lucrările nu pare să aibă loc aşa cum cer reglementările europene, dovadă că Parchetul European condus de Laura Codruţa Kövesi a demarat deja o investigaţie amănunţită în acest caz.

Procurorii europeni au suspiciuni că materialele folosite la lucrări sunt de proastă calitate. Aceştia verifică deja documentele de achiziţie şi de certificare a calităţii materialelor, precum şi existenţa unor eventuale declaraţii ori rapoarte privind calitatea acestora, depuse de către constructor.

foto: știrileprotv.ro

Precizăm că asociatul unic al firmei este Ghiorghie Teiosanu și tot el este și administratorul. Anul trecut, societatea a avut aproximativ 64 de milioane de lei cifră de afaceri, aproape 3 milioane de lei profit și datorii de 35 de milioane.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eei parca nu stie toata lumea ca nu se poate acorda un contract fara parandarat
3
1
Mai copii nu mai induceti lumea in eroare, parchetul european nu poate ancheta inca pe nimeni din multe motive. Unul din motive este acela ca s-ar suprapune cu legislatiile nationale ceea ce nu a fost acceptat de nicio tara.
6
6

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303