REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.7° Constanța Lun., 12 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6819
29.7° Constanța Luni, 12 August 2024 Anul XX Nr. 6819
 

DETALII din DOSARUL de ȘANTAJ al AFACERISTULUI Jan Biac

DETALII din DOSARUL de ȘANTAJ al AFACERISTULUI Jan Biac

Replica API 2 iulie 2021 | 00:24 1975

Jan Biac a fost condamnat, de către magistrații Tribunalului Constanța, la 1 an, 9 luni și 10 zile cu suspendare, într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupție, la data de 22 decembrie 2020. Procurorii DNA Constanţa au depus apel la această decizie, care s-a judecat pe 28 iunie 2021. În urma apelului, pedeapsa afaceristului a fost majorată la 2 ani, 5 luni şi 10 zile. Decizia este definitivă.

Jan Biac a încercat să obţină fosta discotecă Apollo din Eforie

Potrivit rechizitoriului, Jan Biac ar fi încercat, prin ameninţări repetate, să constrângă două persoane, tată şi fiică, să treacă pe numele fiului inculpatului, fosta discotecă Apollo din Eforie cumpărată de aceştia printr-o licitaţie organizată de ANAF. Persoana vătămată a arătat că, într-o convorbire telefonică cu inculpatul, acesta i-a spus că este căutată de mai multe persoane din mediul interlop dar și că îi va face cunoștință soției actuale a tatălui ei cu ”20 de băieți înalți, frumoși, tatuați”, inculpatul afirmând și că pentru aceste persoane o condamnare de 4-5 ani închisoare ar fi echivalentă cu o vacanță. În continuare, inculpatul a afirmat că nu dorea să murdărească imaginea persoanei vătămate dar că poate apela la ”patru procurori” și să obțină încarcerarea tatălui său în cel mult 20 de zile. Apoi, inculpatul a avertizat victima că ”lumea este mică”, că el era ”un băiat care a crescut puțin pe străzi” și că nu voia să fie înțeles greșit dar ”cunoaște jumătate din București”.

Ce a constatat Curtea de Apel Constanța

Magistrații din cadrul Curții de Apel Constanța au constatat că instanța de fond, a condamnat inculpatul la 2 pedepse de câte 1 an și 4 luni închisoare pentru săvârșirea a 2 infracțiuni de șantaj. Infracțiunea de șantaj se pedepsește cu închisoarea de la 2 ani și 8 luni la 9 ani și 4 luni deoarece limitele speciale de pedeapsă se majorează cu 1/3. Or, în speță, prima instanță a aplicat inculpatului pentru această infracțiune pedepse de 1 an și 4 luni închisoare, în alte limite decât cele prevăzute de lege, în condițiile în care nu s-au reținut și alte circumstanțe atenuante care ar fi atras coborârea pedepsei sub minimul special prevăzut de lege. Rejudecând, magistrații au decis majorarea pedepselor aplicate lui Jan Biac pentru fiecare dintre cele 2 infracțiuni de șantaj. Astfel, inculpatul va executa pedeapsa rezultantă de 2 ani, 5 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare. Decizia este definitivă.

Citește și DNA Constanța a făcut APEL în dosarul de ȘANTAJ al lui Jan Biac

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118