REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Vin., 6 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6844
21.6° Constanța Vineri, 6 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6844
 

Detalii în legătură cu situația alegerilor de la Costinești

Detalii în legătură cu situația alegerilor de la Costinești

M.P, A.F. 18 iunie 2024 | 19:45 1543

De noaptea minții la BEC, în contextul problemelor electorale de la Costinești! Situația de la Costinești s-a aflat, din nou, în atenția Biroului Electoral Central, marți, după ce s-a constat o eroare materială. Așadar, BEC a dispus îndreptarea erorii materiale din Hotărârea Biroului Electoral Central nr. 328H/15.06.2024, fiind înlăturată mențiunea „în plus, s-a constatat faptul că doamna Anafiieva Edilia a votat doar pentru alegerile membrilor din România în Parlamentul României” din penultimul paragraf de la pagina nr. 6, ultima frază. Adică, membrii comisiei BEC au decis că ucranianca a votat și pentru alegerea primarului și Consiliul Local. BCL Costinești atestă o diferență de doar un vot între candidați, fiind desemnat câștigător candidatul PNL.

Detalii in legatura cu situatia alegerilor de la CostinestiJeanu Dumitru, Gheorghe Mechenici

Anterior, potrivit numărătorii, s-a decis că e o diferență de două voturi. Luni, a fost trimisă o adresă către BEC pentru a actualiza informațiile în sistemul informatic, însă diferența de un vot nu apare încă în sistemul informatic al BEC, ci doar procesul-verbal care indică o diferență de două voturi.

Detalii in legatura cu situatia alegerilor de la Costinesti

„La momentul acesta avem hotărârea BCL Costinești care atestă faptul că este o diferență de un vot între candidați  S/a făcut adresă de înaintare către BEJ în cursul zilei de ieri pentru a se urca în sistemul informatic dar la momentul acesta nu apare în sistemul informatic la BEC nu apare diferența de un vot, Este încărcat în sistem doar procesul verbal care atesta faptul că este o diferență de 2 voturi. Drept urmare, în accepțiune BEC-ului, neavând altceva în sistemul informatic, se consideră că sunt 2 voturi diferență, Din simplul motiv că nu a fost urcat până în acest moment procesul verbal al BCL Costinești în sistemul informatic“, au transmis reprezentanții BEJ.

„Birourile Electorale de Circumscripție își încetează activitatea pe data de 19 iunie, ceea ce înseamnă că odată ce își încetează activitatea, nu mai pot face nici o acțiune deci și nici acest proces verbal nu mai poate fi urcat în sistemul informatic“, au mai precizat reprezentanții BEJ.

 

BEC are ședinta vineri. Conform circularei 3454C, se va închide jocul. BEC nu mai poate anula alegeri deja încheiate și cu rezultatul transmis către Monitorul Oficial. 
Vom fi in situatia în care juridic, conform documentelor, este diferenta de 1 vot la Costinești, este constatată frauda de BEC, deci intrăm sub incidenta art 39, alin 1, lit h din 115, dar nu se va aplica. Lucrurile ar fi stat altfel dacă apărea în aplicatie la BEC, astăzi, diferența de 1 vot.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pleacă un mafiot vine altul. Cat politia și băieți tatuați acre fac legea acolo salvamari făcuți la apelul bacancilor. Nu cva mai fi costinesti ul de cum 40 ani
7
0

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279